مقاله موگرینی:ایران بازیگری محوری در منطقه است
موگرینی با محوری توصیف کردن نقش ایران در منطقه هدف از سفر امروز خود را به تهران، گشایش فصلی نوین در روابط این اتحادیه با ایران دانست.
به گزارش گروه بین الملل ،مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با مهم و محوری توصیف کردن نقش ایران در تحولات خاورمیانه و آسیا، هدف از سفر امروز خود را به تهران، گشایش فصلی نوین در روابط این اتحادیه با ایران دانست.
روزنامه ایتالیایی زبان کوریره دلا سرا با درج مطلبی با عنوان «گشایش اتحادیه اروپا بر روی ایران، شروع یک جهش»، به قلم فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشته است، توافق نامه وین (درباره برنامه هسته ای ایران)، فضای جدیدی را ایجاد کرد. اکنون قول هایی برای عملی کردن گفتگویی سازنده با اتحادیه اروپا وجود دارد که در این گفتگو، همه می توانند نفع داشته باشند.
ایران بازیگری محوری در خاورمیانه و آسیا است و خیلی مهم است که تهران بمنظور ایجاد نظمی منطقه ای و بین المللی، سهم خود را ایفا کند.
اتحادیه اروپا تمایل زیادی برای دستیابی به این نتیجه دارد. نگرانی ها درباره برنامه هسته ای ایران، برای مدت زمان طولانی موجب به خطر افتادن روابط ما، با آسیب رساندن به ما و آنها شد. اما بالاخره، در یک (مسیر) جهش قرار گرفته ایم.
اعضای اتحادیه (اروپا) در گشایش فصلی نوین در روابط خود با ایران هستند. اکنون نوبت اتحادیه اروپا است. مفهوم دیدار امروز من از تهران همین است.
به همراه هفت نفر از همکاران (من) در کمیسیون اتحادیه اروپا از بخش انرژی گرفته تا حمل و نقل، صنعت، آموزش، محیط زیست، کمک های بشری تا اداره کردن بحران، نیز همین است.
موگرینی در مطلب خود نوشته است، اگر واقعیت دارد که درباره همه موضوع ها هم عقیده نیستیم، در همین سال شاهد آن بودیم که برتری یافتن بر اختلاف ها، ممکن است. فقط امضای توافق نامه نبوده است. شش ماه بعد، آژانس بین المللی انرژی اتمی تایید کرد ایران به همه تعهدهایی را که پذیرفته، احترام گذاشته است. ایران در احترام به پیمان عدم غنی سازی، باید به تایید توافق های خود در همه بخش ها و در همه زمان های (مشخص شده) برای آن، ادامه دهد. همین موضوع را جامعه بین الملل نیز باید رعایت کند. اما در واقع، توافق وین، از قبل، فضای جدیدی را ایجاد کرده است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه مطلب خود نوشته است، تشکیل «گروه» بین المللی حمایت از سوریه، بدون توافق با ایران، غیر قابل فکر کردن خواهد بود. همین موضوع، درباره نتایج اولیه بدست آمده توسط «گروه»، با شروع آتش بس و ارسال اولین کمک های بشردوستانه به مردم سوریه، نیز صادق است.
به خوبی می دانیم رفتن به سمت مسیر صلح در سوریه، هنوز خیلی طولانی است: نیاز به رسیدن خبرهای خوبی از مذاکرات ژنو است و ایران اگر قبول کند با دیگر قدرت های منطقه ای کار کند، می تواند بر روی هم پیمانان خود فشار وارد کند. پس از توافق پارسال، باید برای همه روشن شود که فقط دیپلماسی می تواند منجر به راه حل هایی شود که همه در آن نفع دارند. روابط دو جانبه ما فقط می تواند مذاکرات را تسهیل کند و زندگی را برای شهروندان اروپایی و ایرانی بهبود بخشد. گاز و نفت ایران می تواند امنیت انرژی اروپا را تقویت کند و اروپا می تواند به ایران در تقویت ظرفیت های تولید و بهره وری انرژی کمک کند.
موگرینی نوشت، میلیون ها پناهنده افغان در ایران حضور دارند. ما با یکدیگر می توانیم شرایط زندگی آنها را بهبود بخشیم و تعداد خیلی زیاد کشته ها را در مسیر اروپا کاهش دهیم.
در جبهه اقتصاد نیز می توانیم ایران را به سازمان جهانی تجارت نزدیک کنیم و فضای خیلی مطلوبی را برای کسی که قصد راه اندازی شرکت را در این کشور دارند، ایجاد کنیم.
ما با افزایش مبادلات و تماس ها میان دانشگاه ها، وظیفه داریم درباره ثروت بزرگ خود، فرهنگ، سرمایه گذاری کنیم. سابقه تاریخی میان مردمان ما، بیش از هزار سال است. اما در زمان های سخت مانند زمان کنونی، یک اتحاد میان تمدن های ما، خیلی مهم است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود، همچنین، درباره مسائلی که موضع گیری های مختلفی داریم، ایجاد گفتگویی سازنده، ممکن است. ما در همه گفتگوهای تازه خود با رهبران ایران، درباره حقوق بشر صحبت کردیم. ما در اروپا ده ها سال برای از میان برداشته شدن اعدام، تلاش کردیم. ما آماده همراهی ایرانی ها در همان مسیر هستیم.
موگرینی در پایان مطلب خود نوشت، این دومین بار است که در فاصله چند ماه از تهران دیدار می کنم. تابستان پیش، به فاصله چند روز از توافق (وین) اولین قدم را در مسیر توافقی جدید، برداشتیم. زمان ادامه مسیر باقیمانده، با یکدیگر است. زمان و نیز شجاعت زیاد هر دو طرف لازم است. سعدی شاعر بزرگ ایرانی می گوید: صبر داشته باش، هر چیزی قبل از سادگی، سخت بوده است. در دنیایی بطور واقعی سخت، دوستی ما می تواند شروع جهشی را رقم بزند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *