در سال گذشته۱۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی تغییر کاربری داد
رئیس سازمن امور اراضی با بیان اینکه تغییر کاربری اراضی کشاورزی به ۱۰ هزار هکتار در سال کاهش یافت و نسبت به سال قبل آن نصف شد گفت: صدور اسناد زمینهای کشاورزی و رفع دغدغه های مالکیتی کشاورزان از اولویت های جدی سازمان امور اراضی کشور در سال ۹۵ است.
وی افزود:براساس مفاد اساسنامه و مسئولیت های قانونی سازمان بخشی از وظایف بر زمین مانده که لازم است به صورت جدی به آنها پرداخته شود و به دنبال وظایف جدیدی هستیم تا به انجام بهتر امور مردم و نظام بپردازیم هر چند در دو سال گذشته قدم های ارزشمندی برداشته شده است.
رئیس سازمان امور اراضی ادامه داد: در سال اقتصاد مقاومتی اقدامات موثری باید برداشته شود تا مشکلات واحدهای صنعتی و اقتصادی و کشاورزی با مدیریت جهادی حل و فصل شود.
افشار تاکیدکرد:باید به نحوی عمل کنیم که برای حل مشکلات در تعیین تکلیف اراضی ما به مردم مراجعه کنیم و در کوتاهترین زمان ممکن امور را پیگیری کنیم و از بوروکراسی اداری خودداری کنیم.
وی با بیان اینکه نباید با موضوع رفع تداخلات به صورت اداری برخورد کرد گفت: این موضوع کار جهادی می طلبد تا به نتیجه مطلوب برسد.حمایت از تولید کشاورزی وظیفه اصلی و اول ماست و از صنعت هم حمایت می کنیم.
وی خطاب به میدارن استانی گفت: شما مدیران در حوزه زمین کاملا اختیار دارید و در حوزه زمین با از دیگران کار بخواهید و بدون نظر و هماهنگی با شما نباید کاری صورت گیرد.
رئیس سازمان امور اراضی کشور اظهار کرد: یکی از برنامه ها و اولویت های سازمان امور اراضی کشور در سال جدید و برای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل در زمینه حفاظت و ساماندهی اراضی کشاورزی، توانمندسازی، آموزش و حمایت از کارشناسان و مدیران امور اراضی در سطح شهرستانها و مراکز بخش به عنوان خط مقدم حفاظت از مزارع و باغها است.
وی افزود: در ایام تعطیلات نوروزی بیش از 500اکیپ گشت حفاظت اراضی کشاورزی و سامانه های ارتباطات مردمی تمامی استانهای کشور، به صورت شبانه روزی و با انجام اقدامات ترویجی و پیشگیرانه مشغول حفاظت از زمین های زراعی و باغ ها بوده اند. از این رو در این ایام در مقایسه با سال های گذشته تخریب باغ ها و تغییرکاربری زمینهای کشاورزی کاهش بسیار محسوسی داشته است.
افشار تاکید کرد: صدور اسناد زمینهای کشاورزی و رفع دغدغه های مالکیتی کشاورزان از اولویت های جدی سازمان امور اراضی کشور در سال 95 است و باید اجرای طرح کاداستر هرچه سریعتر به سنددار شدن مزارع و باغهای کشور منجر شود.
وی همچنین در حاشیه این مراسم اظهار کرد:با توسعه باغات در اراضی شیبدار، زمینه خوبی برای تولید، اشتغال و صادرات محصولات باغی ایجاد میشود.
افشار افزود: در برنامه ششم به همین منظور حجمی معادل 860 هزار هکتار را در اراضی شیبدار به کشت محصولات باغی اختصاص داده می شود.
وی بیان داشت: برنامه امسال برای کشت محصولات باغی در اراضی شیبدار، عملیاتی کردن 50 هزار هکتار است.
افشار درباره گردنه حیران گفت: در این منطقه بر اوضاع مسلط هستیم و 25 واحد تخریب شد و مابقی ساخت و سازهای غیرمجاز هم در حال رسیدگی است.
وی در ادامه به ساخت و ساز در روستای زیارت اشاره کرد و افزود: در این روستا نیز بیش از 500 واحد مسکونی ساخته شدخ که 7 هزار واحد مسکونی، بخشی از آن در محدوده طرح هادی و بخشی هم خارج از محدوده هادی است و در حال تعیین تکلیف تخلفات و ساخت و سازهای غیرمجاز هستیم.
رئیس سازمان امور اراضی کشور درباره پروژه پدیده شاندیز گفت: سازندگان این پروژه هنوز خود رابا شرایط شورای عالی شهرسازی و ضوابط سازمان امور اراضی تطبیق ندادهاند و در جاهایی که لازم است باید فضای سبز بسازند تا بتوانند مجوز سازمان امور اراضی را کسب کنند.
وی در پایان اظهار کرد: در سال 94 تخلفات تغییر کاربری اراضی کشاورزی نسبت به سال 90 و قبل آن تا 80 درصد کاهش داشته است و تغییر کاربری اراضی کشاورزی از 20 هزار هکتار در سالهای گذشته به حدود 10 هزار هکتار کاهش یافت.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *