هجمه حقوق بشری به ایران با حمایت از قانونشکنان و قاچاقچیان!
وزارت امور خارجه آمریکا در حالی گزارش ادعایی و مداخلهجویانه سالانه خود از وضعیت حقوق بشر در کشورهای مختلف جهان را منتشر کرد که بدون توجه به جایگاه فرهنگی و مذهبی ایران، عدم توجه به حقوق همجنسبازان در ایران را از چالشهای حقوق بشری عنوان کرده است.
دنبال تحمیل هنجارهای آمریکا نیستیم!
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، در نشستی خبری و در دفاع از گزارش ارائه شده توسط همکارانش در وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شده است که «این گزارش را بر اساس هنجارهای بینالمللی، هنجارهایی که در بیشتر کشورها پذیرفته شده، نوشتهایم.»
وی ادامه داده است: «در تهیه این گزارش قصد نداشتهایم، هنجارهای آمریکا را بر دیگران تحمیل کنیم؛ هر دولتی از جمله دولت ایالاتمتحده توانایی بهبود عملکرد حقوقبشری خود را دارد.»
در حالی جان کری ادعا کرده است که به دنبال تحمیل هنجارهای آمریکا نیستند، که در همین گزارش منتشر شده، یکی از موارد نقض حقوق بشر در ایران، عدم توجه به حقوق همجنسبازان دانسته شده است. در حالیکه بر اساس فرهنگ ایرانی و قواعد اسلامی، این اقدام نه تنها حرام است بلکه از نظر عرفی غیرقابل پذیرش و از نظر حقوقی نیز جرم است؛ ولی با این حال، کری خواستار توجه به حقوق این افراد در جامعه ایرانی شده است. در پاسخ به ادعاهای مکرر مقامات آمریکایی در خصوص همجنسبازان بهترین پاسخ همان نکتهای است که رییس قوه قضاییه کشورمان با نقد اعلامیه جهانی حقوق بشر گفته و اظهار کرده بود، آیا دنیای غرب میتواند برداشت از حقوق بشر را به تمام دنیا تحمیل کند؟
آیت الله آملی لاریجانی اضافه کرده بود که «اعلامیه حقوق بشر را غربیها نوشتهاند، اما آیا همین تفکر با برداشتهای لیبرالیستی آنها همخوانی دارد؟ در اعلامیه جهانی حقوق بشر آمده که افراد میتوانند آزادانه همسر خود را انتخاب کنند ما در کشورهای لیبرالیستی شاهد هستیم که همجنسبازها از جنس موافق خود، همسر انتخاب میکنند و حتی آن را به ثبت میرسانند.» وی ادامه میدهد: یکی از ایراداتی که مدعیان حقوق بشر به ایران میگیرند این است که ایران جلوی همجنسبازی را گرفته و گفتهاند ایران حتی آنها را اعدام کرده، حال آنکه ما افراد متمایل به این مساله را حتی اعدام نکردیم.
چه کسی در ویتنام حقوق بشر را نقض میکند؟
وزیر امور خارجه ایالات متحده، در بخش دیگری از دفاعیه خود از این گزارش میگوید: «حقوقبشر همیشه در دستور کار ما بوده و هست و هر مقامی که از اینجا به کشوری دیگر می رود، با خود اسامی اشخاصی را دارد که در خصوص آنها با مقامات آن کشور مذاکره کند.» این اذعان وزیر امور خارجه آمریکا در حالی صورت میگیرد که سالهاست تعداد زیادی زندانی در زندانهای گوانتانامو و برخی زندانهای مختلف آمریکا از حقوق اولیه نیز برخوردار نبوده و صدای خرد شدن این زندانیان زیر بار نقض جدی حقوق بشر توسط دولت آمریکا به هیچجایی هم نمیرسد و حالا آمریکاییها میگویند به هرجایی که میروند لیستی از افراد را دارند که در خصوص آنها با مقامات کشورهای دیگر مذاکره میکنند.
جان کری گفته است که بدترین نمونههای نقض حقوقبشر در خاورمیانه در حال انجام است و گفت که در این گزارش، آمریکا خواسته که عوامل نقض حقوقبشر در این کشورها، در برابر قانون پاسخگو باشند. همچنین جان کری، در ادامه گزارش خود البته به موفقیتهای حقوقبشری دستگاه دیپلماسی کشورش هم پرداخته و گفته است که در نتیجه تلاشهای واشنگتن، ویتنام برای نخستین بار، ایجاد اتحادیههای صنفی را به رسمیت شناخت.
در خصوص همین نکتهای که وزیر امور خارجه آمریکا در موضوع خاورمیانه و ویتنام اشاره کرده است، آیتالله آملی لاریجانی، رییس قوه قضاییه ایران، چندی پیش، با طرح این پرسش که کشورهای غربی که سر و صدا زیاد میکنند در مقام عمل چه کردهاند، گفته بود: آنها بدترین استفاده ابزاری را از حقوق بشر انجام دادهاند و هنوز که هنوز است افرادی در ویتنام به خاطر بمبارانهای جنگ، فلج به دنیا میآیند. آنها به خاطر حفظ منافع خود به عراق و افغانستان لشگرکشی کرده و کشتار به راه انداختند. داعش را خودشان به راه انداختند،حال مدعی مبارزه با آن و تشکیل ائتلاف جهانی علیه این گروهک تروریستی هستند.
جنایات اسرائیل دفاع از خود است!
علاوه بر جان کری، «تام مالنوفسکی» معاون حقوقبشر، دموکراسی و حقوق کارگران وزارت امورخارجه آمریکا، نیز در نطقی گفته است که آمریکا از چین، ترکیه و ونزوئلا خواسته است تا به حقوق زندانیان سیاسی توجه کند. در همین حال، خبرنگاری از مالنوفسکی پرسید که آیا توصیههای حقوقبشری آمریکا، به گوش سران رژیم صهیونیستی که خانههای فلسطینیان را خراب میکنند هم میرسد؟ که وی پاسخ داد: «این مسائل را با همه کشورها، با دشمنانمان و با نزدیکترین متحدانمان در میان میگذاریم و جان کری هم در ملاقاتهای متعدد، این مسائل را با سران اسرائیل مطرح کرده است.»
مالنوفسکی در ادامه به دفاع از رفتارهای ضدحقوق بشری رژیم صهونیستی پرداخته و گفته است: «البته باید بر حق اسرائیل بر دفاع از خود تأکید شود؛ به شهروندان اسرائیل با راکت و چاقو حمله میشود که این حملات خود نقض حقوقبشر است.» البته معاون جان کری پاسخ نداده است که چگونه پرتاب سنگ یا دفاع از خانواده خود با چاقو، نقض حقوق بشر محسوب میشود اما شدیدترین جنایات در حمله هوایی، تیراندازی مستقیم و خراب کردن خانههای مردم فلسطینی دفاع از خود و حق مشروع قلمداد میشود؟
حمایت از سوداگران مرگ
همزمان با انتشار گزارش حقوق بشری وزارت امور خارجه آمریکا، کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز در اظهاراتی مداخلهجویانه، خواستار توقف اعدام قاچاقچیان موادمخدر در ایران شده است. زیدرعد الحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، با اشاره به طرح برخی نمایندگان مجلس ایران در خصوص قوانین مربوط به مجازات قاچاقچیان مواد مخدر، خواسته از اعدام این محکومان خودداری کنند.
به گزارش وب سایت سازمان ملل متحد، زید رعد الحسین ادعا کرده است که در ایران این مساله به طور گسترده پذیرفته شده است که اعدام قاچاقچیان مواد مخدر تاثیری بر کاهش جرایم مرتبط با مواد مخدر ندارد. این اظهارات در حالی است که هم سخنگوی دستگاه قضایی و سخنگوی نیروی انتظامی و هم سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر که هر سه نهاد متبوع آنها، متولی برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر است، بارها مخالفت خود را با طرح مجلس اعلام کرده و گفته بودند که نباید بازدارندگی ناشی از شدت عمل در قانون مبارزه با موادمخدر کاسته شود و هنوز ثابت نشده است که حذف مجازاتهای بازدارنده و شدید، چه تاثیری در امر مبارزه با موادمخدر دارد.
البته این نکته قابل توجه است که ایران در مسیر جلوگیری از رسیدن موادمخدر به کشورهای اروپایی و برای جلوگیری از قاچاق موادمخدر به غرب، شهدای زیادی در این راه تقدیم کرده است و همانطور که دادستان کل کشور اخیرا گفته بود: «ایران سهل انگاری در مقابله و مبارزه با موادمخدر را خیانت به بشریت میداند.» و البته حجت الاسلام منتظری برچسب ضد حقوق بشری به ایران به دلیل مبارزه با موادمخدر را مایه تاسف دانسته بود.
برجام بعدی؛ حقوق بشر!
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که پیش از این با نقشآفرینی فعال در جریان مذاکرات هستهای حضور داشت و قرار است سفری به ایران داشته باشد. حالا در آستانه این سفر، 60 نماینده اتحادیه اروپا در نامه به موگرینی، بهبود روابط اروپا با ایران را منوط به بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران کردهاند. اگرچه این نمایندگان منظور خود را از بهبود حقوق بشر به طور کلی مطرح کردهاند ولی معلوم نیست که آیا منظور آنها حذف اعدام قاچاقچیان مواد مخدر است یا حذف قصاص به عنوان حق اولیای دم از قوانین جزایی ایران است؟
بهرحال به نظر میرسد در شرایطی که پس از حل موضوع هستهای، بهانههای قبلی غرب برای مقابله با ایران از بین رفته است، این بار پس سناریوی موشک، حقوق بشر در دستور کار قرار گرفته است. در حالی که جان کری در سفر چند روز قبل خود به غرب آسیا، از لزوم تغییر رفتار ایران و مذاکره درباره توانمندی موشکی ایران گفته بود، بلافاصله طرح موضوعات حقوق بشری به طور همزمان از سوی آمریکا، اروپا و سازمان ملل نیز میتواند در راستای سناریوی پسابرجامی این کشورها ارزیابی شود. باید منتظر گامهای جدیدی از سوی این کشورها برای هجمه به ایران بود چرا که این رفتار، دور از ذهن نبود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *