صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تفاوت فاحش قیمت و کیفیت برنج در استان های شمالی و تهران

۲۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۰:۰۱
کد خبر: ۱۶۰۴۲۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
دبیر انجمن حمایت از برنج ایران گفت:درحال حاضر برنج طارم هاشمی در استان های گیلان و مازندران 8 هزار و 400 تا 8 هزار و 900 تومان فروخته می شود اما هر کیلوگرم آن در تهران تا 11 هزار تومان هم رفته است.
به گزارش گروه اقتصاد ، جمیل علیزاده شایق اظهار داشت: درحال حاضر برنج طارم هاشمی در استان های گیلان و مازندران 8 هزار و 400 تا 8 هزار و 900 تومان فروخته می شود اما هر کیلوگرم آن در تهران تا 11 هزار تومان هم رفته است.
 
وی گفت: برنجی که در شمال تولید می شود حداکثر 3 تا 4 درصد خرده دارد که در تهران متاسفانه به 11 درصد می رسد و همگن بودن برنج نیز با اختلاط برنج های دیگر از بین می رود.
 
دبیر انجمن حمایت از برنج ایران افزود: قیمت برنج های پرمحصول هم حدود 4 هزار تا 5 هزار تومان در کیلوگرم است.
 
شایق گفت: از لحاظ سازمان های نظارتی هیچ مشکلی در کشور نداریم اما تعداد زیادی سازمان های نظارتی هم موثر نیست و باید نظارت ها دقیق و بازدارنده باشد.  
 
وی افزود: برنج درجه دو و سه ایرانی کیفیت بسیار بالاتری نسبت به برنج های وارداتی دارد اما اگر همین برنج وارداتی هم با شناسنامه دقیق عرضه شود و تقلبی نباشد بازهم قابل مصرف است.
 
شایق از شرکت بازرگانی دولتی خواست برنج هایی را که در انبارها ذخیره شده است برای تعادل قیمت در بازار عرضه کند.
 
دبیر انجمن برنج ایران با بیان اینکه عرضه برنج مختلط و تقلبی نوعی حسادت به کیفیت بالای محصول ایرانی است ، گفت : نهادهای ناظر باید بر این موضوع نظارت کنند که سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان فعال است.
 
جمیل علیزاده شایق پیش از این هم خواستار برخورد شدید و قاطع نهادهای نظارتی با این تخلف شد و اظهار داشت : سازمانهای نظارتی برای جلوگیری از عرضه برنج ایرانی تقلبی در کشور به اندازه کافی وجود دارد و باید اثربخشی داشته باشند.
 
وی افزود : برخی ها برنج وارداتی را در کیسه هایی با مشخصات برنج مرغوب ایرانی عرضه می کنند تا با قیمت بالا تر بفروشند و حتی عده ای برنج پر محصول داخلی را هم با برنج های باکیفیت بالاتر مخلوط می کنند.
 
وی گفت : سازمان نظارت و بازرسی ، سازمان ملی استاندارد ، سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و وزارت بهداشت باید نظارت کنند.  
 
رئیس انجمن حمایت از تولیدکنندگان برنج کشور افزود : گاهی برنج بی کیفیت وارداتی با برنج داخلی مخلوط و به نام برنج مرغوب ایرانی مانند برنج درجه یک هاشمی ، برنج درجه یک آستانه اشرفیه و ... عرضه می شود که تقلب در عرضه برنج ایرانی است.
 
دبیر انجمن حمایت از برنج ایران تاکید کرد: برنج خالص ایرانی کاملا سالم است و هیچ مشکلی از نظر بهداشت ندارد اما مشکل ما در توزیع برنج خوب داخلی نیز این است که در بخشی از شبکه توزیع با برنج خارجی مخلوط می شود.
 
دبیر انجمن حمایت از برنج ایران از شهروندانی که به شهرهای شمالی سفر می کنند خواست با شناخت کافی از برنج های کیفی خریداری کنند و فریب نخورند و اگر مشتریان این محصول را از مراکز شناسنامه دار خریداری کنند ، زیان نخواهند دید.
 
وی به خانوارها توصیه کرد با ایجاد گروه های همگن و خرید یکپارچه از مراکز تولید برنج تلاش کنند این محصول را با قیمت مناسب تهیه کنند و هم از کیفیت آن مطمئن باشند.
 
بنابراین گزارش 630 هزار هکتار در کشور شالیزار داریم که 520 هزار هکتار سطح کشت مطمئن و 110 هزار هکتار هم غیرمطمئن است.
 
شالیزارهای غیر مطمئن در شرایط خشکسالی محصول نمی دهد برای اینکه برنج یک کشاورزی پر آب است و باید همیشه غرقاب شود.
 
عمده برنج کشور در استان های مازندران و گیلان و بخشی هم در استان گلستان تولید می شود.
 
انتهای پیام /


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *