مردی با نشان آدم آهنی در شهر ساحلی انزلی
فرهاد صادقی هنرمند صنعتگر اهل بندر زیبای انزلی را با آدم آهنی و فرهاد اشعارنظامی را با كوه بیستون می شناسند.
این طراح و سازنده مجسمه های رباتیك متولد 1340 انزلی است و علاوه بر ساخت این مجسمه ها به تاریخ و جغرافیا علاقه بسیار دارد و اكنون در ترم چهارم رشته تاریخ دانشگاه پیام نور مشغول به تحصیل است .
گرچه حرفه اصلی او ساخت یخچالهای ویترینی است اما ذهن خلاق او اجسام و ابزار بسیاری را طراحی و دستان هنرمندش آن را ساخته است .
دفتر كوچكش كه قاب عكس پدر روی دیوار آن خود نمایی می كند و كارگاهش در عین شلوغی تمیز و منظم است.
می گوید: سه سال پیش با الهام از فیلمهای علمی تخیلی اولین آدم اهنی را از قطعات دور ریختنی خودرو و پس از آن دو دایناسور ساختم كه با دستگاه كنترل از راه دور آتش از دهانشان خارج می شد .
صادقی اضافه می كند : رباتها بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفتند و رفته رفته پیشرفته تر شدند و اكنون سیستم حركتی در آن كار گذاشتیم .
پسر بچه ها عاشق كارهایش هستند و مادران خود را كشان كشان برای تماشای كارها می آورند .
صادقی خاطرنشان می كند : ساخت این مجسمه های رباتیك كار حساس و سختی است و از آنجا كه در یك دستم انبر جوش و در دست دیگرم قطعه قرار دارد نمی توانم نقاب مقابلم بگیرم و همین موجب سوختگی چشم و پوستم می شود .
پریسا دخترش كه هنرمند خوش فكر و خلاقی است در طراحی و ایده دادن به پدر كمك می كند.
ویولون زن فلزی آرشه به دستی كه چندی در مقابل كارگاه صادقی ترانه های خیالی می نواخت و سرانجام رهبر اركستری آن را خریداری كرد و همراه برد حاصل این همكاری بود .
صادقی می گوید : دو سال پیش بنا به درخواست موزه نظامی تعدادی از آدم آهنی ها را برای دو ماه امانت به موزه سپرده بودم كه در این مدت تماشاگران زیادی نیز داشت .
یك روز به سربازان گفتم به زودی اینها به كار گرفته می شوند و شما معاف می شوید كه یكی دو نفر باورشان شد و واقعا خوشحال شدند.
آدم آهنی ها و دایناسورهایش خریدارانی از دیگر شهرها داشته و تاكنون تعدادی از این مجسمه های رباتیك به نقاط دیگر كشور برده شده اند .
وی خاطرنشان می كند :این آدم آهنی برند و نشان من است و تاكنون فرد دیگری چنین چیزی نساخته است .
رباتهایش هر كدام 200 كیلوگرم وزن دارند . تاكنون چهار آدم آهنی ساخته و چند تای دیگر هم در دست ساخت دارد و سه دایناسور هم ساخته كه از دهانشان آتش خارج می شود.
او طرحهای دیگری مثل اجاق خورشیدی نیز دارد كه اكنون مشغول كار بر روی آن است.
صادقی برای ساخت این مجسمه های رباتیك از قطعات مستعمل خودرو و دیگر قطعات فلزی مناسب كه از اوراق فروشی ها می خرد استفاده می كند كه نوعی بازیافت مواد و كمك به طبیعت است .
اداره كل صنعت معدن گیلان بهمن سال 93 او را به عنوان مهمان ویژه به نمایشگاه صنایع دعوت كرد و غرفه ای را نیز رایگان در اختیارش قرار داد .
غرفه ای كه بازدیدكنندگان و علاقمندان بسیاری داشت .
این هنرمند صنعتگر برای شهرش انزلی طرحهای زیادی دارد ولی می گوید تاكنون هیچ یك از مسئولان ادارات به دیدن كارگاه تولیدی اش نیامده اند.
ساخت شهر بازی برای تفریح شهروندان و گردشگران ، ایجاد شهرك سینمایی، خلق مجسمه های رباتیك بزرگ با امكان ورود افراد درون آن برای تماشای چشم اندازها ، مكانهای جالب برای فیلمسازان از ایده های بلندپروازانه و آرزوهای این هنرمند صنعتگر است كه با حمایت مسئولان شهر امكان تحقق دارد.
بی شك همانگونه كه عشق فرهاد در بیستون جویی برای محبوب حفر كرد عشق فرهاد صادقی به این هنر، صنعت موجب خلق مجسمه های رباتیك زیبایی خواهد شد .
مجسمه های رباتیك و كارهای خلاقانه وی می توانند انزلی را شهری جذابتر، زیباتر برای تفریح شهروندان و گردشگران و با ویژگی جدید و شهرتی بیشتر بسازد.
منبع: خبرگزاری پانا
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *