نمک نمی تواند جایگزین خمیر دندان شود
استادیار دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به هیچ عنوان نمک نمیتواند جایگزین خمیر دندان شود.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، ایمان
پریسایی در خصوص استفاده از نمک در مسواک زدن، عنوان
کرد: این یک باور قدیمی و نادرست است و به هیچ عنوان نمک نمیتواند جایگزین
خمیر دندان شود زیرا در داخل خمیر دندان مواد بسیار موثری مانند فلوراید،
خوشبوکننده و ... برای پیشگیری از پوسیدگی است که هیچکدام در نمک وجود
ندارد و اصلا استفاده از آن خوب نیست.
وی
افزود: مشکلاتی که برای افراد در حیطهی دهان و دندان پیش میآید، برای
ساختار دندانها و برای بافت نگهدارنده دندانها(لثه) بوده همچنین رعایت
بهداشت دهان و دندان شامل استفاده از مسواک، نخ دندان و استفاده از
دهانشویههای ضد میکروبی است.
وی
عنوان کرد: مسواک زدن و نخ دندان کشیدن کمک میکند که پلاک میکروبی
برداشته شود و سلامت دهان و دندان حفظ شود، این پلاک میکروبی عامل اصلی
ایجاد پوسیدگی دندانی و ایجاد بیماریهای پریودنتال است که موجب التهاب لثه
میشود و زمانی که این پلاک میکروبی برداشته نشود به تدریج پوسیدگی پیشرفت
میکند و موجب میشود دندانها از بین بروند حتی دچار درگیری عصب شوند و
درد، التهاب و عفونت رخ دهد.
استادیار
دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مسواک زدن باید
موثر باشد و تمام قسمتهای دندان تمیز شود، خاطرنشان کرد: به طور متوسط
پیشنهاد میکنیم که حداقل این کار پنج دقیقه طول بکشد، استفاده از مسواک و
نخ دندان میکروب دهان را کاهش میدهد و سبب میشود دهان نسبت به حالتی که
فرد بهداشت را رعایت نمیکند بوی مطبوعی بگیرد.
پریسایی
در خصوص اینکه مسواک زدن چقدر پوسیدگی را عقب میاندازد، تصریح کرد:
کشورهای توسعهیافته که در اروپا، سوئد و ... هستند خیلی پوسیدگی دندان در
آنها کاهش یافته و حتی افرادی هستند که اصلا پوسیدگی دندانی ندارند زیرا
پوسیدگی بیماریای است که فاکتورهای متعددی در آن دخیل بوده که یک فاکتور
آن رعایت بهداشت دهان و دندان است و رعایت اصول تغذیهای، تکرر در خوردن،
رژیم غذایی و نوع مواد غذایی مورد استفاده نیز در آن موثر هستند.
وی
عنوان کرد: اگر فرد بهداشت دهان و دندان را رعایت کند به میزان زیادی موجب
کاهش پوسیدگی دهان و دندان میشود همچنین در رژیم غذایی که افراد مصرف
میکنند پوسیدگیزایی کمتری وجود داشته باشد و بعضی از غذاها مانند برنج و
... که حاوی نشاسته هستند و به مقداری زیادی در داخل دهان و روی دندانها
قرار میگیرند و اگر تمیز نشود موجب پوسیدگی بیشتری میشود، اما اگر
میوههایی مانند انار، شاتوت، سبزیها و مغزهایی مانند گردو و بادام در
رژیم غذایی بیشتر باشد موجب میشود پوسیدگی کمتری ایجاد شود و دهان و بافت
نگهدارنده دندان سالم باشد.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *