صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نمک نمی تواند جایگزین خمیر دندان شود

۲۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۴:۵۰:۰۱
کد خبر: ۱۵۹۸۴۳
استادیار دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: به هیچ عنوان نمک نمی‌تواند جایگزین خمیر دندان شود.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، ایمان پریسایی در خصوص استفاده از نمک در مسواک زدن، عنوان کرد: این یک باور قدیمی و نادرست است و به هیچ عنوان نمک نمی‌تواند جایگزین خمیر دندان شود زیرا در داخل خمیر دندان مواد بسیار موثری مانند فلوراید، خوشبوکننده و ... برای پیشگیری از پوسیدگی است که هیچ‌کدام در نمک وجود ندارد و اصلا استفاده از آن خوب نیست.



وی افزود: مشکلاتی که برای افراد در حیطه‌ی دهان و دندان پیش می‌آید، برای ساختار دندان‌ها و برای بافت نگهدارنده دندان‌ها(لثه) بوده همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان شامل استفاده از مسواک، نخ دندان و استفاده از دهان‌شویه‌های ضد میکروبی است.
 
وی عنوان کرد: مسواک زدن و نخ دندان کشیدن کمک می‌کند که پلاک میکروبی برداشته شود و سلامت دهان و دندان حفظ شود، این پلاک میکروبی عامل اصلی ایجاد پوسیدگی دندانی و ایجاد بیماری‌های پریودنتال است که موجب التهاب لثه می‌شود و زمانی که این پلاک میکروبی برداشته نشود به تدریج پوسیدگی پیشرفت می‌کند و موجب می‌شود دندان‌ها از بین بروند حتی دچار درگیری عصب شوند و درد، التهاب و عفونت رخ دهد.
                  
استادیار دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مسواک زدن باید موثر باشد و تمام قسمت‌های دندان تمیز شود، خاطرنشان کرد: به طور متوسط پیشنهاد می‌کنیم که حداقل این کار پنج دقیقه طول بکشد، استفاده از مسواک و نخ دندان میکروب دهان را کاهش می‌دهد و سبب می‌شود دهان نسبت به حالتی که فرد بهداشت را رعایت نمی‌کند بوی مطبوعی بگیرد.
 
پریسایی در خصوص اینکه مسواک زدن چقدر پوسیدگی را عقب می‌اندازد، تصریح کرد: کشورهای توسعه‌یافته که در اروپا، ‌سوئد و ... هستند خیلی پوسیدگی دندان در آن‌ها کاهش یافته و حتی افرادی هستند که اصلا پوسیدگی دندانی ندارند زیرا پوسیدگی بیماری‌ای است که فاکتورهای متعددی در آن دخیل بوده که یک فاکتور آن رعایت بهداشت دهان و دندان است و رعایت اصول تغذیه‌ای،‌ تکرر در خوردن، رژیم غذایی و نوع مواد غذایی مورد استفاده نیز در آن موثر هستند.
 
وی عنوان کرد: اگر فرد بهداشت دهان و دندان را رعایت کند به میزان زیادی موجب کاهش پوسیدگی دهان و دندان می‌شود همچنین در رژیم غذایی که افراد مصرف می‌کنند پوسیدگی‌زایی کمتری وجود داشته باشد و بعضی از غذاها مانند برنج و ... که حاوی نشاسته هستند و به مقداری زیادی در داخل دهان و روی دندان‌ها قرار می‌گیرند و اگر تمیز نشود موجب پوسیدگی بیشتری می‌شود، اما اگر میوه‌هایی مانند انار، شاتوت، سبزی‌ها و مغزهایی مانند گردو و بادام در رژیم غذایی بیشتر باشد موجب می‌شود پوسیدگی کمتری ایجاد شود و دهان و بافت نگهدارنده دندان سالم باشد.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *