صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زیر پوست جزیره‌ تجملاتی + تصاویر

۲۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰:۰۱
کد خبر: ۱۵۹۲۴۱
گاهی بوی عطر غذاهای خوشمزه و گاهی هم بوی فاضلاب در محله بومی‌های این جزیره تجملاتی و در کوچه پس کوچه‌های تنگ و باریکش می‌پیچید.
به گزارش گروه فضای مجازی ، هر گردشگری که پایش را در جزیره کیش می‌گذارد، ساختمان‌های بلند پر زرق و برق،‌ مراکز تجاری و خرید، انواع ماشین‌ها و موتورهای خارجی، رستوران‌ها،‌ کافه‌ها و... ناخواسته نظرش را جلب می‌کند. اما کافی است درِ آشپزخانه یکی از هتل‌ها را باز کنید و با یکی از کارگرانی که در آن به کار مشغول است، صحبت کنید تا متوجه زیر پوست این تجملات شوید.

ساختمان‌هایی که مثل قارچ در این جزیره سبز می‌شوند، حاصل عرق کارگرانی هستند که از خانواده‌هایشان دل کندند و برای پیدا کردن کار راهی کیش شده‌اند. از کُرد و بلوچ گرفته تا لُر و شمالی.

شاید بتوان نزدیک بازار عرب‌ها در کیش چهره‌ای واقعی از زیر پوست تجملات جزیره را دید. کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که جزو مردم بومی جزیره باشد. بیشتر مردم محله‌ صفین را کارگران مهاجر تشکیل می‌دهند. برخی خانواده‌ها ترجیح می‌دهند با همسران‌شان و به‌ صورت موقتی مهاجرت کنند تا بعد از مدتی کار و پس‌انداز کردن پول دوباره به شهر خودشان برگردند. صاحب بسیاری از مغازه‌های بازار عرب‌ها هم در محله‌ی صفین زندگی می‌کنند.

تنها جایی که شاید بتوان رد پایی از مردم بومی کیش را دید، خانه‌ مردم‌شناسی بومیان کیش است که 200 سال قدمت دارد و می‌توان در آنجا نحوه زندگی مردم بومی جزیره را دید. البته یکی از راهنمایان خانه مردم‌شناسی می‌گوید: خانه‌های قدیمی بسیاری در محله‌ی صفین وجود دارند که همچنان چند خانواده در آن زندگی می‌کنند.

<!-- -->
#carousel4514, #thumbs4514 , #carousel_desc4514 { overflow: hidden; } #carousel-wrapper4514 .caroufredsel_wrapper img{ /*border-radius: 10px;*/ border : 2px solid #ddd } #carousel-wrapper24514 .caroufredsel_wrapper img{ /*border-radius: 10px;*/ border : 2px solid #ddd } #carousel4514 span, #carousel4514 img, #thumbs4514 a, #thumbs4514 img { display: block; float: left; } #carousel_desc4514 span { width: 100%; /* height: 100%; */ display: block; float: left; position: relative; padding: 9px; } #carousel4514 span, #carousel4514 a, #thumbs4514 span, #thumbs4514 a { position: relative; display: block; height: 100%; } #carousel4514 img, #thumbs4514 img { border: none; width: 100%; height: 100%; position: absolute; top: 0; left: 0; } #carousel4514 span { width: 554px; height: 313px; } #carousel_desc4514 span { width: 554px; height: auto; } #thumbs-wrapper4514 { padding: 20px 40px; position: relative; } #thumbs4514 a { border: 1px solid #ddd; width: 150px; height: 100px; margin: 0 10px; overflow: hidden; -webkit-transition: border-color .5s; -moz-transition: border-color .5s; -ms-transition: border-color .5s; transition: border-color .5s; } #thumbs4514 a:hover, #thumbs4514 a.selected { border-color: #566; } .fluid_container_album img#shadow { width: 100%; position: absolute; bottom: 0; } .next_thumbnail4514 { background-position: -19px 0; right: 10px; } .next_thumbnail4514:hover { background-position: -19px -20px; } .prev_thumbnail4514 { background-position: 0 0; left: 10px; } .prev_thumbnail4514:hover { background-position: 0 -20px; } .next_thumbnail4514, .prev_thumbnail4514 { background-image: url("/client/themes/fa/main/img/carousel_nav.png"); display: block; height: 20px; margin-top: -10px; position: absolute; top: 50%; width: 19px; } $(function() { $('#carousel4514').carouFredSel({ responsive: true, circular: false, auto: false, items: { visible: 1, width: 200, height: '56%' }, scroll: { fx: 'directscroll' } }); /* $('#carousel_desc4514').carouFredSel({ responsive: true, circular: false, auto: false, items: { visible: 1, width: 200, height: '30%' }, scroll: { fx: 'directscroll' } }); */ $('#thumbs4514').carouFredSel({ responsive: true, circular: false, auto: false, prev: '.next_thumbnail4514', next: '.prev_thumbnail4514', items: { visible: { min: 2, max: 6 }, width: 150, height: '66%' } }); $('#thumbs4514 a').click(function() { $('#carousel4514').trigger('slideTo', '#' + this.href.split('#').pop() ); /* $('#carousel_desc4514').trigger('slideTo', '#' + this.href.split('#').pop() ); */ $('#thumbs4514 a').removeClass('selected'); $(this).addClass('selected'); return false; }); });


به نظر می‌رسد به جز خانه‌های قدیمی که همچنان پابرجا مانده است، برخی از خانه‌ها هم تخریب شده‌اند؛ چون جای گچبری‌ها و تاق‌چه‌های قدیمی تخریب شده در برخی از محله صفین همچنان به جا مانده است.

مریم که 25 سالش است در محله‌ صفین زندگی می‌کند. او لیسانس ادبیات دارد و به همراه همسرش از کرمان به کیش مهاجرت کرده‌اند. همسرش در فرودگاه کار می‌کند و یک میلیون و 200 هزار تومان حقوق می‌گیرد.

خانه‌ی‌ مریم و همسرش حداقل امکانات را دارد و سقفش را با پارچه پوشانده‌اند. آنها 700 هزار تومان اجاره‌خانه می‌دهند‌، البته باید اجاره 6 ماه را یکجا پرداخت کنند. آنها یک پسر سه ساله هم دارند.

مریم می‌گوید: دلم برای دیدن اعضای خانواده‌ام که در کرمان زندگی می‌کنند پَر می‌کشد.

ساجده 19 ساله و اهل بندرعباس است و برای اولین بار به کیش سفر کرده است. همسرش در رستوران‌ هتل کار می‌کند و او هم جدا از همسرش در بندرعباس زندگی می‌کند و حالا برای مدتی به جزیره آمده که در خانه‌ اقوامشان که آنها هم زوج جوانی هستند و به تازگی ازدواج کرده‌اند، کنار همسرش باشد.

در برخی از کوچه پس کوچه‌های محله‌ی صفین کارگران خسته از کار برگشته‌اند و لباس‌هایشان را شسته و روی بند آویزان کرده‌اند. پسرها در کوچه تیله‌بازی و دخترها عروسک بازی می‌کنند. گربه‌ها کنار سطل‌های لبریز از زباله برای بدست آوردن غذایی گشت می‌زنند.

محله صفین در جزیره کیش

کارگرهای افغانی معمولا چهار یا پنج نفری یک خانه را اجاره و زندگی می‌کنند. یکی از آن‌ها می‌گوید: ماهی 600 هزار تومان کرایه خانه می‌دهیم. فکر می‌کردیم در جزیره کیش پول بیشتری درمی‌آوریم اما نمی‌دانستیم هزینه‌های زندگی در اینجا اینقدر بالاست. از طرفی برخی از صاحب کارها هم پول‌مان را نمی‌دهند. از همه‌ی پولی که در می‌آوریم 800 هزار تومان را به زور برای خانواده‌های‌مان پس انداز می‌کنیم و به افغانستان می‌فرستیم و خودمان تا آنجا که می‌شود سعی می‌کنیم در مخارج‌مان صرفه‌جویی کنیم.

برخی از اهالی محله‌ صفین بعد از سال‌ها زندگی در کیش حتی یک‌بار هم به بخش توریستی جزیره نرفته‌اند و برخی دیگر هم کم پیش می‌آید که گذرشان به آن بخش بیفتد.

پیرمردهای محله‌ صفین حرف‌های بسیاری از صیادی سنتی و صید مروارید برای گفتن دارند و دل شان می‌خواهد سفره دلشان را پهن کنند اما بعد از آن که کمی صحبت می‌کنند، می‌گویند سرت را درد نمی‌آورم دخترم؛ آن روزهای خوب گذشت.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


نظرات بینندگان
ابوالفضل
|
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۴
اینجاه در جزیره کیش همه چیز برای سرمایه دار است و بس و بقیه باید مثل برده برای سرمایه داران کارکننده با کمترین حقوق و دستمزد
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *