مبارزه با قاچاق مواد مخدر منوط به همکاریهای بین المللی است
حجت الاسلام و المسلمین منتظری مبارزه با تولید قاچاق مواد مخدر را منوط به همکاری های بین المللی دانست و گفت: کشورهای هدف در ترانزیت مواد مخدر به جای اینکه از جمهوری اسلامی ایران در مقابله با قاچاق مواد مخدر حمایت کنند به ما بر چسب ضد حقوق بشری میزنند و این مایه تأسف است.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری دادستان کل کشورمان در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر هیئت قضایی قزاقستان به ایران، به تشریح وظایف، عملکرد و ساختار دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران پرداخت و با تأکید بر «استقلال قوه قضاییه» ایران، یکی از وظایف مهم دادستانی کل کشور در ساختار قضایی جمهوری اسلامی ایران را «دفاع از حقوق عمومی» در کشور برشمرد و گفت: یکی از مهمترین ویژگی های دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران استقلال آن از سایر قوا است به گونه ای که هیچ گونه عزل و نصبی از سایر قوا در این قوه صورت نمی گیرد.
منتظری با تأکید بر لزوم گسترش روابط و همکاری های حقوقی و قضایی میان دو کشور افزود: قوه قضاییه در جمهوری اسلامی ایران بر اساس وظایف و اهداف خود همواره به دنبال احقاق حقوق مردم است و در کنار دادستانی کل کشور و دیوان عالی و محاکم و دادگاه هایی که همواره آماده پذیرش شکایت های طرفین دعوا است، دیوان عدالت اداری نیز وظیفه رسیدگی به شکایات مردمی از دستگاه ها و دوایر دولتی را بر عهده دارد.
وی با تأکید بر اینکه روابط سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی میان کشورها موجب ایجاد
حلقه های دوستی و همکاری خواهد شد و دو کشور ایران و قزاقستان هم دارای سوابق روابط و مشترکات متعدد هستند یکی از مهمترین دغدغه های فعلی جهان را گسترش تروریسم دانست و گفت: متأسفانه قدرت های جهانی از تروریسم حمایت می کنند و اگر حمایت آنها و در رأس شان آمریکا و رژیم صهیونیستی نبود آیا ما شاهد اینگونه جنایات بودیم؟
وی افزود: وقتی حادثه ای تروریستی در کشور غربی رخ می دهد شاهد چنان واکنشی هستیم که گویا جهان زیر و رو شده است اما این همه حوادث تروریستی در منطقه واکنشی از سوی آنها ندارد.
دادستان کل کشور با اشاره به امنیت ایران در منطقه، یکی از اهداف گسترش تروریسم و ایجاد داعش را ضربه زدن و ایجاد نا امنی در ایران بر شمرد و گفت: در شرق و غرب و شمال مرزهای جمهوری اسلامی ایران شاهد جنایات وحشتناک تروریسم هستیم و مانند حلقه ای کشور ما را در برگرفته که مصون ماندن کشورمان از این جنایات حاصل عوامل متعددی در جمهوری اسلامی ایران است که از کشور قزاقستان دعوت می کنیم به بررسی این عوامل بپردازد و ما نیز آماده اننقال تجربیات خود در این زمینه ها هستیم.
منتظری با تأکید بر اینکه امنیت کشورهای منطقه خواسته اکید جمهوری اسلامی ایران است و در این راه آماده ارائه هر کمکی به قزاقستان در زمینه مشکل ترانزیت موادمخدر از ایران اشاره کرد و گفت: ما برای مبارزه با مواد مخدر شهدای زیادی تقدیم کرده ایم در حالیکه می توانیم مسیر ترانزیت مواد مخدر را باز بگذاریم و هزینه ای ندهیم اما این حرکت را خیانت به بشریت می دانیم و شهید می دهیم که امنیت و آرامش کشورهای دیگر از جمله غربی ها تأمین شود.
وی مبارزه با تولید قاچاق مواد مخدر را منوط به همکاری های بین المللی دانست و گفت: کشورهای هدف در ترانزیت مواد مخدر به جای اینکه از جمهوری اسلامی ایران در مقابله با قاچاق مواد مخدر حمایت کنند به ما بر چسب ضد حقوق بشری می زنند و این مایه تأسف است.
منتظری در بخش دیگری از سخنان خود جرایم سایبری و تخلفات در این زمینه را از سوی مخالفان اخلاق و هنجاری های اخلاقی و خانواده ها و با هدف مسموم کردن خانواده ها و جوامع برشمرد و تأکید کرد: اهمیت مدیریت فضای سایبری در جمهوری اسلامی ایران به حدی است که به دستور مقام معظم رهبری شورای عالی مجازی در کشورمان ایجاد شده و امیدواریم با توسل به این شورا به مدیریت خوبی در زمینه فضای مجازی برسیم چرا که هر دولتی که علاقمند به حفظ کیان جامعه و خانواده است باید در این زمینه اقدام کند و دادستانی ایران نیز در این زمینه معاونتی دارد که تخلفات احتمالی را رصد می کند.
وی بر انتقال تجربیات دادستانی ایران در مبارزه با فضای سایبری و جرایم آن تأکید کرد.
دادستان کل کشور در پایان ابراز امیدواری کرد نظیر چنین یادداشت تفاهمی، میان کشورهای منطقه نیز امضاء شود.
آسخاف داولبایف دادستان کل کشور قزاقستان نیر در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر به ایران و تشکر از مهمان نوازی مقامات قضایی ایران و تبریک انتصاب حجت الاسلام والمسلمین منتظری به عنوان دادستان کل کشور، رابطه دو کشور را همواره بر پایه احترام متقابل توصیف کرد و گفت: ایران و قزاقستان در طول سال های متمادی و در عرصه های مختلف، کوچکترین اختلاف نظری نداشته اند.
وی با استقبال از گسترش روابط حقوقی و قضایی ایران و قزاقستان، هدف از امضای توافق نامه های حقوقی و قضایی را بهبود شرایط روابط و تسهیل در امور مردم دو کشور اعلام کرد.
وی سپس با تشریح ساختار قضایی قزاقستان بر استقلال دستگاه قضایی قزاقستان تأکید کرد و آن را نقطه اشتراک ساختار قضایی دو کشور برشمرد و تأکید کرد: برای ما استفاده از تجربه ایران در زمینه مبارزه با تروریسم و افراطی گرایی بسیار مهم است.
دادستان قزاقستان همچنین خواستار همکاری بیشتر با ایران در زمینه مبارزه با قاچاق موادمخدر در سطح بین المللی شد و افزود: آماده تبادل نظر با دادستانی جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه با موادمخدر و استفاده از تجارب قضایی ایران در این زمینه هستیم.
وی گسترش همکاری با دادستانی کل جمهوری اسلامی ایران و استفاده از موفقیت های ایران در زمینه مبارزه با جرایم سایبری و حفظ محیط زیست را از دیگر ابعاد همکاری های دو کشور خواند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *