صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خاورمیانه، خون، بلک واتر

۲۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۷:۰۱
کد خبر: ۱۵۸۹۹۲
در برخی کشورها ارتش، نیروی نظامیِ تشریفاتی، زینتی، ویترینی و بدون توان عملیاتی و فقط برای حفظ حکومت و امنیت حاکمان است

به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از ریشه، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار نوروزی فرماندهان ارشد نیروهای مسلح، با اشاره به وجود دو گروه از نیروهای مسلح با دو هویت خاص در بیشتر کشورهای جهان، گفتند: در برخی کشورها ارتش، نیروی نظامیِ تشریفاتی، زینتی، ویترینی و بدون توان عملیاتی و فقط برای حفظ حکومت و امنیت حاکمان است

.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: از این نمونه ارتش‌ها در منطقه‌ی ما نیز وجود دارند که برخی از آنها از بیش از یک سال گذشته با تمام توان به یمن تهاجم کرده و مردم این کشور را آماج حملات خود قرار داده‌اند اما کاری هم از پیش نبرده‌اند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به گروه دوم از ارتش‌های جهان اشاره کردند و افزودند: این ارتش‌ها در ظاهر توان عملیاتی و نظامی بالایی دارند اما در میدان عملیات فقط نظامی‌گری صِرف، و بی‌منطقی و بی‌رحمی در دستور کار آنها است.
ایشان عملکرد ارتش آمریکا در عراق و افغانستان را نمونه‌ی بارز ارتش‌هایی با هویت نظامی‌گری صِرف برشمردند و خاطرنشان کردند: چنین نیروهای مسلحی اگر در میدان عملیات کم بیاورند، اِبایی در استفاده از نیروهای جنایتکار حرفه‌ای همچون "بلک واتر" ندارند.

این بار اولی نیست که ایشان از شرکت خدمات نظامی "بلک واتر" در بیانات خود یاد می‌کنند. اما این شرکت آمریکایی چه ماهیت و وظایفی دارد؟ در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم.

پیدایش شرکت آدم کشی یانکی ها

شرکت بلک واتر در سال 1997 توسط اریک پرینس (Eric Prince) و "آل کلارک" (Al Clark) تأسیس گشت .در همان روزهای اول تاسیس شرکت، پرینس با پیروزی در یک مناقصه شروع به آموزش صد هزار ملوان نیروی دریایی آمریکا کرد.


این قرارداد سود سرشاری برای شرکت کوچک پرینس و شریکش داشت تا جایی که با خرید یک زمین بزرگ به مساحت 28 کیلومترمربع در کارولینای شمالی به آموزش مزدوران نظامی و ارائه خدمات به پلیس و ارتش آمریکا می‌پرداخت.

11 سپتامبر نقطه عطف و جنگ عراق تثبیت فعالیت بلک واتر

پس از واقعه 11 سپتامبر فعالیت شرکت‌هایی نظیر بلک واتر گسترش یافت و مشتریان آنها هرروز بیش‌ازپیش می‌شد. این شرکت اقدامات جدی خود را در سال 2001 پی گرفت و کمک‌های لجستیکی فراوانی به ارتش امریکا در جنگ افغانستان کرد. در همین سال قراردادی به ارزش 5.6 میلیون دلار برای تأمین امنیت مقر سیا در کابل، با دولت آمریکا به امضا رساند.

روزگار خوش این شرکت آدم کشی با شروع جنگ عراق بهتر از قبل هم شد. آنها جزو 60 شرکتی امنیتی حاضر در عراق بودند و برای حفاظت از جان "پل برمر" حاکم حکومت ائتلاف موقت عراق قراردادی 27 میلیون دلاری با پنتاگون منعقد نمودند.


بلک واتر رفته‌رفته توانست خود را به عنوان یک شریک بزرگ امنیتی دولت آمریکا معرفی کند. مزدوران بلک واتر در سال 2004 قرارداد 320 میلیون دلاری برای حفاظت از کارمندان وزارت امور خارجه آمریکا در عراق با این سازمان امضا کرد.

جنایات بلک واتر در عراق

در سال‌های تجاوز امریکا به خاک عراق، حدود 200 مورد عملیات تروریستی توسط بلک واتر که از مزدوران با ملیت‌های مختلف نظیر بوسنی، شیلی و فیلیپین بهره می‌برد، صورت گرفت. در 16 فوریه 2005، نیروهای بلک‌واتر که یکی از کاروان‌های وزارت امور خارجه آمریکا را اسکورت می‌کردند یک اتومبیل عراقی را زیر آتش سنگین خود قرار دادند. آنها ادعا کردند که از سوی این خودرو به سوی آنها شلیک شده است در حالی که تحقیقات نشان داد یکی از مأمورین بلک‌واتر این کار را انجام داده و به اتومبیل خودی شلیک کرده بود. سفیر آمریکا در عراق نیز از مجازات این افراد جلوگیری نمود زیرا معتقد بود این عمل با افت روحیه سایر نیروها مواجه خواهد شد!


در کریسمس سال 2006، یکی از محافظان ویژه عادل عبدل مهدی، معاون رئیس‌جمهوری عراق، زمانی که در بیرون از محوطه نخست‌وزیری عراق حضور داشت مورد حمله مزدوران بلک‌واتر قرار گرفته و کشته شد. دولت عراق اعلام نمود که اندرو جی. مونن، از کارکنان بلک‌واتر در حالی که تحت تأثیر مشروبات الکلی بود اقدام به قتل وی کرده است.

در 6 فوریه 2006، یکی از تک‌تیراندازان شرکت بلک‌واتر که بر بام وزارت دادگستری عراق مستقر بود سه نفر از نگهبانان "شبکه رسانه عراق" را از پای درآورد. درحالی‌که طی تحقیقات به‌عمل‌آمده مشخص شد که این افراد هیچ‌گونه خطری برای وزارت دادگستری عراق نداشتند.

در 30 می 2007، نیروهای بلک‌واتر یک غیرنظامی عراقی را مورد هدف قرار داده و از پای درآوردند. به گفته آنها این راننده عراقی بیش‌ازاندازه به کاروان وزارت امور خارجه آمریکا نزدیک شده بود!



اما شاید بتوان اوج جنایت‌های مزدوران بلک واتر در عراق را حادثه 16 سپتامبر 2007 دانست؛ در این واقعه مأموران بلک واتر  با شلیک به سوی مردم غیرنظامی در "میدان نیسور" بغداد 17 تن را به قتل رساندند. عاملان این قتل عام علت تیراندازی به مردم را تهدید علیه جان خود عنوان کردند. در سال ۲۰۰۷ نیروهای شرکت امنیتی بلک واتر ۱۴ غیرنظامی عراقی را به ضرب گلوله در میدان نیسور بغداد کشتند. محاکمه‌ای در سال ۲۰۱۰ به رد اتهامات این نیروها انجامید، قاضی "ریکاردو اربینا" یک قاضی آمریکایی اتهام‌های مطرح شده در مورد کارکنان بلک واتر را رد کرد.

تغییر نام به ایکس ای و آکادمی

در سال 2009 پرینس به دلیل برملا شدن بسیاری از جنایات شرکتش در عراق و افغانستان، نام بلک واتر را به ایکس ای تغییر داد تا از هجمه انتقادات علیه شرکتش بکاهد.


ادامه جنایت‌های ایکس ای باعث رسوایی بزرگی برای مدیران آن شد تا جایی که اریک پرینس در دسامبر 2011 مجبور به واگذاری بلک واتر به "کریگ نیکسون" و مهاجرت به امارات شد و نام شرکت نیز به "آکادمی" تغییر کرد. اریک پرینس 46 ساله در حال حاضر در ابوظبی به تشکیل یک ارتش خصوصی برای حکام امارات مشغول است.

سوریه بازار جدید مزدوران آمریکایی

با شروع جنگ داخلی سوریه و هجوم تروریست‌های تکفیری از کشورهای مختلف به سوریه، وحوش آکادمی نیز از فرصت استفاده کردند وبه نیابت از آمریکا در درگیری‌های آن کشور نقش پررنگی داشتند. حسنین هیکل روزنامه نگار نامدار مصری در مصاحبه‌ای با پایگاه اینترنتی قاسیون گفته بود: "شرکت امنیتی مخوف بلک‌واتر در داخل و خارج مرزهای سوریه حضوری فعال دارد"

فعالیت های مخفیانه در پاکستان

شرکت ماشین‌های آدم کشی آمریکایی بلک واتر در طی سال‌های گذشته فعالیت خود در پاکستان را نیز گسترش داده است. با وجود انکار حضور آنها در پاکستان توسط دولت این کشور اما در سپتامبر سال 2010، "واین میدسن" روزنامه نگار معروف آمریکایی با افشای اسنادی از نقش شرکت بلک واتر در انفجارهای تروریستی پاکستان پرده برداشت. "میدسن" در افشاگری‌های خود خاطرنشان کرد که نیروهای "بلک واتر" یا "زی" مسئول اصلی انفجارهای تروریستی در پاکستان هستند و "طالبان پاکستان" اسمی است که درواقع بلک واتر از آن سوءاستفاده می‌کند.

پس‌ازاین رسوایی دولت پاکستان به نیروهای امنیتی خود دستور داد تا حضور نیروهای شرکت بدنام آمریکا را در کشورشان بررسی کنند. تحقیقات دستگاه‌های ذی‌ربط پاکستانی نشان داد، شرکت امنیتی بلک واتر بانام جدید "توتال سولوشن" در شهرهای مختلف پاکستان ازجمله اسلام‌آباد، پیشاور، کویته و کراچی فعال‌شده است.



با شروع ناآرامی‌ها در اوکراین که صحنه تقابل آمریکا و روسیه نیز به‌حساب می‌آمد، شرکت آکادمی یا همان بلک واتر، با اعزام 400 سرباز نخبه خود به دونتسک شروع به آموزش نیروهای امنیتی اوکراین و جنگ با مخالفان دولت حامی غرب کرد.



مدتی پیش تصاویری منتشر شد که چند نفر با لباس‌های نظامی ضدگلوله ارتش آمریکا و با اسلحه در دونتسک که شهری روس زبان است گشت زنی می‌کنند. در این تصاویر مردم محل با دنبال کردن این افراد شعار «بلک واتر» سر می‌دهند.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *