۸.۲ سنتی شدن قیمت خوراک گاز واحدهای پتروشیمی
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت از تعیین نرخ خوراک گازطبیعی واحدهای پتروشیمی تا پایان هفته آینده خبر داد و گفت: این رقم برای ٦ ماه نخست امسال حدود ۸.۲ سنت خواهد بود.
وی با اشاره به این که نرخ خوراک گازطبیعی واحدهای پتروشیمی براساس مصرف گازطبیعی در داخل کشور، قیمت گاز در چهار هاب بین المللی، مقدار صادرات و واردات آن در ٦ ماه گذشته محاسبه میشود، افزود: هم اکنون رقم دقیق این عملکرد برای اعلام مبنای صورتحساب واحدها مشخص نشده است.
رحمتی با بیان این که فروردین ماه امسال، برای نخستین بار است که براساس فرمول جدید نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی اعلام می شود، یادآور شد: باید دقت بالایی برای محاسبه پارامترهای این فرمول به کار گرفته شود زیرا این موضوع بر قیمت خوراک گازطبیعی واحدها و سود آنها تأثیرگذار است.
معاون برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت حدود قیمت خوراک گازطبیعی مجتمعهای پتروشیمی کشور را حدود 8.2 سنت اعلام کرد و گفت: این رقم قطعی نیست و ممکن است، ٨.١ سنت تا ٨.٣ سنت تغییر کند.
وی با اشاره به این که محاسبه عملکرد ٦ ماه گذشته چهار هاب بین المللی هنری هاب آمریکا، هاب آلبرتا کانادا، هابهای NBP انگلیس و FFT هلند نیز از پارامترهای فرمول قیمت خوراک گازطبیعی واحدهای پتروشیمی هستند، تصریح کرد: تعیین عملکرد این هابهای بین المللی به دلیل وجود اطلاعات آنها کار دشواری نیست و به راحتی انجام میشود.
به گفته رحمتی، مقدار صادرات و واردات گازطبیعی براساس صورتحسابها نیز باید برای محاسبه رقم قطعی نرخ خوراک گازطبیعی پتروشیمیها مشخص شود، اظهار کرد: محاسبه مصارف گازطبیعی در داخل کشور به دلیل این که در بخشهای خانگی، تجاری و صنعتی قیمتها متفاوت است زمانبر است اما امیدواریم تا هفته آینده نرخ قطعی این خوراک مشخص شود.
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت با اشاره به این که فرمول قیمت خوراک گازطبیعی واحدهای پتروشیمی از ابتدای سال ٩٥ اجرایی شده است، گفت: صورتحساب واحدهای پتروشیمی نیز با مشخص شدن رقم قطعی خوراک، محاسبه و با روال گذشته ارسال میشود.
بر این اساس فرمول خوراک گاز واحدهای پتروشیمی سال گذشته پس از کش و قوس فراوان میان مجلس، وزارت نفت و ذینفعان واحدهای پتروشیمی گازی به تصویب رسید و نهایی شد. واحدهای پتروشیمی قیمت گازی را که به عنوان سوخت دریافت میکنند بر اساس قیمت سوخت سایر صنایع پرداخت است که بسیار کمتر از قیمت خوراک و حدود 4 سنت در هر مترمکعب محاسبه میشود.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *