صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

طرح بیمه معتادان اجرایی می شود/ حمایت از زنان باردار معتاد

۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۲:۵۹
کد خبر: ۱۵۸۴۶۸
وزیر بهداشت از اجرایی شدن بیمه معتادان خبر داد و گفت: طی 30 سال گذشته مسئولان در دولت‌های مختلف در این زمینه کوتاهی‌هایی را داشته‌اند.

به گزارش گروه جامعه ، سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی در حاشیه بازدید از محله هرندی و افتتاح مرکز بهاران بانوان با بیان اینکه مردم ایران مردم نوع‌دوستی هستند و اقدام اخیر شهرداری تهران و جمع‌آوری معتادان متجاهر در سطح شهر و به ویژه محله هرندی قابل تقدیر است، گفت: دستگاه‌های مختلف باید در اجرای طرح به شهرداری کمک کند و وزارت بهداشت نیز به سهم خود در این بخش ورود پیدا خواهد کرد.

وزیر بهداشت و درمان آموزش پزشکی در خصوص راه‌اندازی مراکز بهاران از سوی شهرداری تهران تصریح کرد: به گفته مسئولان شهرداری 44 مرکز در سطح تهران راه‌اندازی شده که وزارت بهداشت مسئولیت تأمین پزشکان را در این مراکز به عهده خواهند گرفت.

وی با بیان اینکه نباید چهره پایتخت بدین شکل باشد و متأسفانه طی 30 سال گذشته مسئولان در دولت‌های مختلف کوتاهی‌هایی را داشته‌اند که امیدواریم با تعامل،‌ همکاری و همراهی شاهد اتفاق خوبی باشیم، افزود: حضور خیرین و جلب مشارکت‌های مردمی در بخش درمان معتادان و بازگرداندن آنها به خانواده‌هایشان از دیگر موضوعات است که به طور قطع حضور خیرین و سازمان‌های مردم‌نهاد می‌تواند در این بخش مؤثر باشد ضمن اینکه دولت نیز فضای لازم را برای مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد و خیرین فراهم کرده است.

وزیر بهداشت درباره اینکه به زودی نیز بیمه معتادان اجرایی خواهد شد، ادامه داد: طی صحبتی که اخیراً با مسئولان وزارت کشور داشته‌ام اعلام کرده‌ام که بیمه معتادان به زودی اجرا خواهد شد. این در حالیست اعتبارات در نظر گرفته شده در بخش بیمه معتادان هزینه شود.

قاضی زاده هاشمی در خصوص اعتبارات محدود و تنگناهای پیش آمده برای دولت یادآور شد: علیرغم همه این شرایط ما تلاش خود را برای تأمین هزینه‌های درمانی معتادان بهبود یافته انجام خواهیم داد. همچنین ستاد مبارزه با مواد مخدر چند سالی است فعالیت‌های گسترده‌ای را در حوزه جمع‌آوری و درمان معتادان انجام داده است و در اینجا این سؤال مطرح می‌شود که علیرغم همه تلاش‌ها چرا تعداد معتادان کاهش پیدا نکرده اند.

وزیر بهداشت و درمان آموزش پزشکی درباره اینکه بنده تا زمانی که مسئول هستم به وظایف خود عمل خواهم کرد، اضافه کرد: بنده تا قبل از این دوره هیچ مسئولیتی را نداشتم اما تلاش می‌کنم در زمان وزارتم برای مردم موثر باشم و امیدوارم این موضوع محقق شود.

برای رفع معضل 60ساله هرندی حداقل 2سال زمان نیاز است

در ادامه، حجت الاسلام میثم امرودی، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز با بیان اینکه ایجاد چهره متعادل در تهران در گرو همکاری و همدلی سازمان ها و ارگان ها است، گفت: معضلات محله هرندی از حدود 60 سال پیش شکل گرفته است و تحت این شرایط اجرای طرح انضباط شهری به بازه زمانی حداقل 2 ساله نیاز دارد.

وی با اشاره به اجرای طرح انضباط شهری در محله هرندی و تغییرات ایجاد شده در آن اظهار داشت: بوستان شهید هرندی، میدان شوش و بوستان خواجوی کرمانی تا 6 ماه قبل محل توزیع مواد مخدر بود. این در حالی است که مطالعات نشان می دهد تا زمانی که مواد مخدر وجود داشته باشد و فرد بهبود یافته شغل نداشته باشد خانواده پذیرای این افراد نیست.

امرودی افزود: مرکز بهاران تلاش می کند تا حلقه اتصالی را میان فرد بهبودیافته و خانواده ایجاد کند و عزیزانی که بین 6 تا 9 ماه در بهاران حضور دارند با انجام اقدامات مددکاری و مشاوره در نهایت به یک ثبات و استقلال می رسند.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه حضور در بهاران اجباری نیست و مدیریت شهری نیز مسئول بیکاری نیست، عنوان کرد: واقعیت این است که 2 تا 3 حفره در شهر تهران وجود دارد که به جریان عادی زندگی لطمه زده است. متاسفانه، در محله هرندی امنیت کافی وجود نداشته به طوری که گاهی حتی دختران هم به مدرسه نمی رفتند.

امرودی با تاکید بر اینکه شهرداری تهران مجوز افتتاح مدرسه صبح رویش را برای آموزش کودکان کار دریافت کرده است، تصریح کرد: کودک کار الزاماً معتاد و قاچاقچی نیست اما زمینه گرفتار شدن در دام بزه را دارد. بر این اساس به دنبال آن هستیم تا با آموزش و حمایت از این کودکان شرایط را برای رشد صحیح این افراد فراهم کنیم.

به گفته معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران معضلات محله هرندی از حدود 60 سال پیش شکل گرفته است و تحت این شرایط اجرای طرح انضباط شهری به بازه زمانی حداقل 2 ساله نیاز دارد.

امرودی بیان کرد: برای اینکه شهر چهره متعادلی به خود بگیرد نیاز به همدلی و همراهی تمامی سازمان ها و ارگان ها داریم.

وی با اشاره به روند انتقال مددجویان به مراکز بهاران بیان کرد: هر بهاران ویژگی خاص خود را دارد و افراد بر اساس گروه سنی تقسیم بندی می شوند. در واقع در ابتدا افراد به مدت 48 تا 72 ساعت در مرکز غربالگری مستقر می شوند و در مرحله بعد به بهاران منتقل می شوند. حدود 2 تا 3ماه پس از استقرار این افراد در بهاران کارآفرینان نیز برای توانمندسازی و مهارت آموزی حضور پیدا می کنند.

حذف پیمانکاران از اداره مراکز بهاران

فاطمه دانشور رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر نیز ضمن حمایت از شهرداری تهران جهت راه‌اندازی مراکز بهاران در سطح شهر، گفت: این کار بسیار مناسب است اما به هیچ وجه نبایداداره این مراکز به پیمانکاران واگذار شود.

وی تأکید کرد: کار کردن در مراکز بهاران و به ویژه بهاران بانوان بسیار تخصصی است و متأسفانه شاهد هستیم که در مرکز شفق اتفاقات خوبی صورت نگرفته است.

دانشور با بیان اینکه باید تمهیداتی نیز برای زنان باردار در مرکز بهاران پیش‌بینی شود، افزود: قطعاً این بانوان نیاز به حمایت ویژه‌ای دارند و امیدواریم مددکاران تخصصی در مراکز بهاران به کارگیری شوند.

وی در ادامه از معاون امور فرهنگی شهرداری تهران درخواست کرد که به هیچ وجه مراکز بهاران در اختیار پیمانکاران قرار نگیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *