صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مجمع کاری ایران و ترکیه در قونیه برگزار شد

۲۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۵:۴۵:۰۱
کد خبر: ۱۵۸۳۷۲
دسته بندی‌: سیاست
مجمع کاری ایران و ترکیه به میزبانی اتاق صنایع قونیه و با حضور نمایندگان ویژه روسای جمهور ایران و ترکیه و نمایندگان نهادها و موسسات مهم صنعتی و بازرگانی ۲ کشور، در شهر قونیه ترکیه آغاز به کار کرد.
به گزارش گروه سیاسی ، محمود واعظی و جودت یلماز روسای مشترک کمیسیون اقتصادی ایران و ترکیه در سومین روز از بیست و پنجمین دور نشست کمیسیون مشترک در قونیه ضمن شرکت در مجمع کاری ایران و ترکیه، یادداشت تفاهم مربوط به کمیسیون را در این شهر به امضا خواهند رساند.

در این مجمع نمایندگانی از نهادهای اقتصادی استان‌های مرزی ایران و ترکیه، کارآفرینان ایرانی و ترک، نمایندگان مجلس و مقامات استانی شرکت کرده‌اند.

بیلگون آیگول رئیس طرف ترک شورای بازرگانان ایران و ترکیه در این نشست با بیان سخنانی ضمن تاکید بر مشترکات فراوان و ارزشمند بین ایران و ترکیه گفت: متاسفانه به رغم این مشترکات و ظرفیت‌های بزرگ همکاری، هنوز نتوانسته‌ایم سطح مبادلات اقتصادی و تجاری‌مان را به سطح مطلوب برسانیم.

رئیس طرف ترک شورای بازرگانان ایران و ترکیه با اشاره به عواملی که باعث کاهش حجم مبادلات بازرگانی باز ماندن از هدف 30 میلیارد دلاری تعیین شده از سوی روسای جمهور 2 کشور شده است، عنوان کرد: در دوران پساتحریم فضای بسیار خوبی برای همکاری 2 کشور در حوزه‌های مختلف فراهم شده است ولی نتوانستیم از فرصت فراهم آمده استفاده مطلوب داشته باشیم.

وی افزود: حضورو مشارکت فعال کارآفرینان و مقامات دولتی بلندپایه 2 کشور در این نشست گویای این است که برای استفاده از فرصت و رسیدن به اهداف، خواهان تحقق چشم‌انداز مطلوب در روابط اقتصادی بین 2 کشور هستیم.

حسین پیرموذن رئیس کمیسیون مشترک کاری ایران و ترکیه، خزانه‌دار اتاق ایران و رئیس اتاق بازرگانی اردبیل نیز در این نشست طی سخنانی گفت: سیاست اقتصادی ایران امروز حول محور اقتصاد مقاومتی در حال شکل‌گیری است و دو محور این رویکرد نگاه به توان داخلی و تولید برای بازار خارجی است.

وی افزود: برنامه این سفر نیز در راستای توسعه مناسبات و همکاری‌های اقتصادی 2 کشور است و اتاق بازرگانی ایران برای کمک به دولت تدبیر و امید تمام تلاش خود را خواهد کرد تا به حجم تجاری 30 میلیاردی تعیین شده از سوی روسای جمهور 2 کشور دست یافته و حجم مبادلات اقتصادی و تجاری ایران و ترکیه را ارتقا دهیم.

رضا کامی رئیس طرف ایرانی شورای بازرگانان ایران و ترکیه هم طی سخنانی اظهار داشت: روابط اقتصادی ایران و ترکیه در سخت‌ترین دوران تحریم‌های ظالمانه علیه ایران، در ابعاد مختلف گسترش یافت است. اکنون که با تلاش‌های دولت جمهوری اسلامی ایران تحریم‌های ظالمانه برداشته شده باید به سرعت و با تلاش شبانه‌روزی موانع سر راه توسعه و تعمیق مناسبات 2 کشور برداشته شود.

آلتون یالدیز نماینده مردم قونیه از حزب حاکم عدالت و توسعه در مجلس ترکیه در این همایش با اشاره به زیبایی‌های وصف‌ناپذیر اصفهان گفت: می‌دانم که اصفهان نصف جهان است. در این صورت قونیه هم نصف دیگر جهان است و بیائید 2 شهر را وصل کرده و دنیای زیبایی از همکاری بین 2 کشور برادر ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه بازسازی و مدرنیزه‌سازی مرزهای 2 کشور را هم از نظر روابط 2 کشور و هم از نظر ترانزیت و همکاری‌های منطقه‌ای حایز اهمیت می‌دانیم، تصریح کرد: ولی جای تاسف است که با وجود همه تلاش‌ها هنوز کاستی‌های جدی در پایانه‌های مرزی 2 کشور مشاهده می‌شود . به ویژه کاستی‌های مرز رازی و راه 17 کیلومتری آن با خوی از این جهت برای توسعه مناسبات اصلاح و توسعه زیرساخت‌ها ضروری است و ما خواستار اقدام سریع برای حل مشکل در مرزها و راه‌های مواصلاتی آن هستیم.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *