بحران سوریه نتیجه اشتباه آمریكا و هم پیمانان آن است
رییس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در مورد اوضاع پرتلاطم منطقه گفت: بحران سوریه نتیجه اشتباه آمریكا و هم پیمانان آن است.
بروجردی در این دیدار با اشاره به تحولات خاورمیانه اظهار داشت: اشتباه استراتژیك آمریكا كه بر مبنای تحلیل نادرست ناشی از اطلاعات هم پیمانان او در منطقه شكل گرفت موجب اعزام نیرو حمایت تسلیحاتی و آموزش دهها هزار تروریست در منطقه شد كه اكنون اقدامات تروریستی آنها دامنگیر برخی كشورهای اروپایی هم شده است.
رییس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: امروز در منطقه شاهد اوضاع ناآرامی هستیم و منبع این آشفتگی را نمیتوان فقط به خود كشورهای منطقه نسبت داد بلكه این اوضاع نتیجه دخالتهای قدرتهای غربی در امور مربوط به كشورهای منطقه برای رسیدن به منافع نامشروع خود است.
بروجردی راه حل بحران سوریه را گفتوگوی میان گروههای سوری و برگزاری انتخابات دموكراتیك با شركت همه افراد و گروههای داوطلب دانست.
وی با اشاره به پیشینه طولانی روابط حسنه ایران و فنلاند گفت: با توجه به اراده سیاسی طرفین برای گسترش روابط، تصویر مثبت دو ملت از یكدیگر و ظرفیت های فراوان دو كشور در عرصه های مختلف، امیدواریم در فضای جدید روابط ناشی از توافق هسته ای، شاهد گسترش روزافزون همكاری های دو كشور در بخش های مورد علاقه طرفین باشیم.
رییس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه جایگاه مجلس را در ساختار حاكمیت جمهوری اسلامی تشریح كرد و گفت: پارلمان ایران برخلاف نظام های غیر دموكراتیك كه نمونه های آن ها را می توان در منطقه به وفور دید دارای اختیارات گسترده ای بوده و هیچ نهاد یا مقامی اختیار منحل كردن پارلمان ایران را ندارد.
وی افزود: در این مجلس همه اقلیت های مذهبی شناخته شده در قانون اساسی نماینده دارند و با جایگاه برابر با سایر نمایندگان حق تصمیم گیری در همه امور مملكت به آن ها واگذار شده است.
بروجردی در ادامه این دیدار با اشاره به پایین آمدن سطح روابط دو كشور در دوران تحریم های ظالمانه علیه كشورمان اظهار داشت: متضرر اصلی تحریم های وضع شده علیه ایران، تحریم كنندگان و شركت های تجاری و نهادهای اقتصادی آن ها بوده اند و در این دوران نه تنها چرخ حركت رو به جلوی اقتصاد ایران از حركت نایستاد بلكه با شكوفایی توان داخلی بر اساس احساس نیاز كشور، ما شاهد پیشرفت های هر چه بیشتر در عرصه های مختلف فناوری محور بودیم.
وی سیاست جمهوری اسلامی ایران را روابط مبتنی بر احترام متقابل و منافع متقابل عنوان كرد و افزود: مجلس شورای اسلامی ایران نیز از همكاری با پارلمان فنلاند جهت پیشبرد و تسهیل همكاری های فیمابین استقبال می كند.
آنتی كایكونن رییس كمیته روابط خارجی مجلس فنلاند نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر به ایران گفت: فنلاند همواره دارای روابط دوستانه با ایران بوده و این روابط با ایران حتی در دوران تحریمهای اقتصادی كه علیه ایران وضع شده بود، ادامه داشت.
وی ضمن تبریك توافق هستهای كشورمان با گروه 1+5 این توافق را عامل مهمی در تبادل هیات های تجاری و اقتصادی میان دو طرف دانست و با اشاره به سفر وزیر تجارت فنلاند در ماههای گذشته گفت: در این سفر حدود صد شركت تجاری وزیر تجارت فنلاند را همراهی میكردند و این در طول تاریخ بزرگترین هیات تجاری فنلاندی بوده كه به كشوری دیگر سفر كرده است.
آنتی كایكونن گفت: فنلاند و ایران در امور بهداشت و درمان، جنگلداری، مبارزه با آفات گیاهی و تكنولوژیهای پاك پیشرفتهای فراوانی داشتهاند و فنلاند در این موارد علاقهمند به همكاری با ایران است.
وی ابراز امیدواری كرد كه سفر كمیته روابط خارجی پارلمان فنلاند آغازگر فصل نوینی از همكاریهای میان مجالس دو كشور به ویژه در سطح كمیسیونهای تخصصی باشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *