صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

متادون درمانی زنان معتاد در کمپ شفق/ ترخیص تعدادی از مددجویان شفق بدون هماهنگی

۱۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۰:۰۲
کد خبر: ۱۵۶۹۹۶
مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران از اعلام آمادگی 240 نفر از زنان بهبودیافته شفق برای حضور در مراکز بهاران خبر داد.
به گزارش گروه جامعه ، فرزاد هوشیار پارسیان با بیان اینکه در طول 3 ماه گذشته حدود 400 زن معتاد متجاهر در کمپ شفق مستقر شده و مراحل ترک را طی کردند، اظهار داشت: درخصوص کمپ شفق شهرداری تهران تنها موظف بود زیرساخت های ضروری همچون آب، برق، گاز، تلفن، تخت و سیستم تهویه را آماده کند که تمام این اقدامات به طور کامل انجام شد.

وی با تاکید بر اینکه مدیریت شهری در مرحله اجرا ورودی به شفق نداشته است، گفت: در اوایل فعالیت کمپ شفق، کمبودهایی از حیث تغذیه، دارو و لوزام بهداشتی وجود داشت که برخی از آن ها با کمک شهرداری و بخش های مختلف در همان یکی دو هفته اول برطرف شد.

مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به مهم ترین مشکلات موجود در کمپ شفق عنوان کرد: مهم ترین مساله در شفق موضوع مددکاری بود به این معنی که انجام اقدامات مددکاری انگیزشی، راهنمایی و هدایت مددجویان به بهاران کمی با مشکل رو به رو شد و شهرداری یک ماه پس از شروع مراحل درمان اجازه حضور در شفق را پیدا کرد.

هوشیار افزود: از 400 خانمی که در شفق مراحل ترک را طی می کردند در حال حاضر 175 باقی مانده اند و سایرین بدون هماهنگی با شهرداری تهران و زمانی که مراکز بهاران در حال آماده سازی بودند، ترخیص شدند. البته با توجه به اظهارات مسئول مرکز شفق مددجویان ترخیصی با حکم قضایی تحویل خانواده شدند.

وی با بیان اینکه به نظر می رسد 175 مددجوی مستقر در کمپ شفق فاقد خانواده هستند یا خانواده حاضر به پذیرش آن ها نیست، تصریح کرد: مسئولان شفق اعلام کردند مراحل درمان افراد مستقر در کمپ به اتمام رسیده و آن هایی که باقی ماندند مراحل کاهش مصرف متادون را سپری می کنند.

مدیر عامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران در ادامه به مشکلات راه اندازی بهاران بانوان پرداخت و گفت: متاسفانه در ماه های اخیر واکنش هایی در خصوص مراکز بهاران بانوان شکل گرفت و در نهایت پس از چندین جایابی، تصمیم بر این شد تا مرکز بهاران بانوان با ظرفیت 100 نفر در یکی از مناطق راه اندازی شود. ضمناً قرار شد تا وزارت بهداشت و بهزیستی تیم های خود را تا پایان هفته در این مرکز مستقر کنند و هماهنگی های لازم برای کارآفرینی که قرار است مهارت آموزی کند، انجام شده است.

به گفته مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران تاکنون 240 نفر از زنان بهبود یافته آمادگی خود را برای حضور در بهاران اعلام کرده اند و روز شنبه 50 نفر از این افراد روانه بهاران می شوند.

هوشیار پارسیان در بخش دیگری از سخنان خود به شیوه ترک اعتیاد در کمپ شفق اشاره و بیان کرد: با توجه به بررسی های صورت گرفته بیش از 90 درصد مددجویان مرکز شفق تحت درمان متادون بودند و اغلب اصرار به ترخیص داشتند. این در حالی است که ما بارها اعلام کردیم فردی که در مرحله متادون درمانی است را در بهاران پذیرش نمی کنیم. بر این اساس از مددجویان باقی مانده در شفق آن ها که برای حضور در بهاران اعلام آمادگی کردند مراحل کاهش مصرف متادون را می گذرانند و مابقی که آمادگی حضور در بهاران را داشتند و ترخیص شدند در یکی از مجتمع های شهرداری تهران که بهاران محسوب نمی شود، این دوره را همراه با مهارت آموزی پشت سر می گذارند.

وی در پاسخ به این سوال که چگونه خانم هایی که برای بهاران پذیرش شده و بدون اطلاع شهرداری از شفق ترخیص شده اند، به بهاران منتقل می شوند، تصریح کرد: طبیعتاً اولویت ما خانم هایی است که در حال حاضر در شفق حضور دارند و برای حضور در بهاران اعلام امادگی کرده اند. در فاز دوم نیز تلاش می کنیم تا مابقی را از فضاهایی همچون هرندی جمع آوری کنیم و در مرحله اول به سامانسرای لویزان و پس از اطمینان نسبت به پاک بودن به بهاران منتقل کنیم.

مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه تلقی ما این است خانم هایی که از شفق ترخیص شده اند، هنوز آلوده مواد نشده اند اگرچه ممکن است لغزش کرده باشند، افزود: ما هیچ گاه افراد را به زور به بهاران نبرده و نمی بریم. در واقع تمام تلاش ما این است که مددجویان خودخواسته برای حضور در بهاران اعلام آمادگی کنند. نباید فراموش کنیم که شهرداری نمی تواند نقش زندانبان را ایفا کند و این مساله اصلاً به صلاح شهر نیست.

هوشیار پارسیان در پایان با بیان اینکه شهرداری تهران تنها مسئول آن بخش از بهبودیافتگان است که در مراکز بهاران پذیرش شده اند، گفت: بازگشت تعدادی از این افراد به خیابان های شهر دوباره برای ارگان ها و نهادهای مختلف بار مسئولیت ایجاد می کند. بر این اساس بهتر است تا افراد شهرستانی ابعاد و با مابقی در صورت امتناع از حضور در مراکز بهاران و ادامه روند قبلی زندگی برخورد قضایی صورت بگیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *