صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

در پی رسوایی اسناد پاناما، نخست‌وزیر ایسلند استعفا کرد

۱۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۱:۲۸
کد خبر: ۱۵۶۵۶۶
در پی بزرگترین افشای اسناد مالی در تاریخ جهان از سوی یک شرکت محرمانه حقوقی در پاناما، کشورهای مختلف به این موضوع واکنش نشان داده‌اند.
به گزارش گروه بین المللی ، رسانه‌های غربی روز دوشنبه از افشای بیش از 11 میلیون سندِ مالیِ یک شرکت محرمانه حقوقی پانامایی خبر داده و مدعی شده‌اند در این اسناد اطلاعات مالی 72 مقام بلندپایه جهانی فاش شده است.

این اسناد متعلق به شرکت «موساک فونسکا» هستند و به «اوراق پانامایی» مشهور شده‌اند.

در این اسناد سوابق مالی برخی از ثروتمندترین افراد جهان منتشر شده است و این بزرگترین افشای اطلاعات سری در تاریخ به شمار می‌آید.

این اطلاعات هنوز بسیار خام است و تیم‌هایی از خبرنگاران سراسر جهان در حال بررسی این اسناد به منظور تایید صحت آن هستند.

همچنین قرار است فهرست کامل شرکت‌هایی که نام آنها در این افشاگری منتشر شده و به اشکال مختلف در پولشویی مقامات کشورهای جهان نقش داشتند، در ماه می 2016 منتشر شود.



کرملین: انتشار اسناد پاناما کار سیا است 

کرملین روز دوشنبه افشای این اسناد را تلاشی با هدف بی اعتبار کردن ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در آستانه انتخابات توصیف کرده است. 

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین گفت: «پوتین، روسیه، کشور ما، ثبات ما و انتخابات آتی مهمترین اهداف این افشاگری به ویژه با هدف بی ثبات کردن شرایط است.»

وی افزود این اطلاعات هیچ موضوع جدید یا جدی علیه پوتین مطرح نکرده است.

پسکوف با اشاره به تیمی از خبرنگاران که مسئول بررسی این اسناد هستند، افزود: «ما این انجمن به اصطلاح خبرنگاری را می‌شناسیم. خبرنگاران زیادی وجود دارند که حرفه اصلی آنان خبرنگاری نیست؛ بسیاری از مقامات پیشین وزارت خارجه، سیا و سرویس‌های ویژه (امریکا در میان خبرنگاران هستند).»

اوکراینی‌ها خواستار استیضاح رئیس جمهوری

رئیس حزب مخالف در اوکراین روز دوشنبه و در پی انتشار این اسناد خواستار استیضاح پترو پروشنکو رئیس جمهوری این کشور شده است.

اوله لیاشکو با اشاره به درگیری دولت اوکراین با مخالفان در مناطق شرقی این کشور گفت افتتاح شرکت در کشورهای خارجی درست در زمانی که صدها تن از سربازان اوکراین در درگیری‌ها کشته می‌شوند، نهایت بدبینی به آینده این کشور است.


فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه (عکس از خبرگزاری فرانسه)
استقبال فرانسه از افشاگری مالی

فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه ضمن استقبال از افشاگری درباره فرار مالیاتی و پولشویی شرکت‌ها و مقامات کشورهای مختلف، انتشار این اسناد را خبری خوبی برای افزایش درآمدهای مالیاتی عنوان کرد.

اولاند گفت: «به شما اطمینان می‌دهم زمانی که این اطلاعات منتشر شود، بررسی‌ها آغاز می‌شود و پرونده‌ها در دادگاه‌ها به جریان می‌افتد.»

وی افزود: «این افشاگری خبری خوبی است زیرا این موضوع درآمدهای مالیاتی از متقلبان را افزایش می‌دهد.»

در همین حال میشل ساپین وزیر دارایی فرانسه گفت کشورش اسناد فاش شده پاناما را مورد بررسی قرار خواهد داد تا با هر گونه فرار مالیاتی برخورد می‌کند.

گفته می‌شود نام صدها فرانسوی در این اسناد فاش شده موجود است. 

ایسلند: نخست وزیر باید استعفا بدهد

پس از آنکه نام نخست وزیر ایسلند و همسرش در اسناد پاناما منتشر شد و آنها متهم به راه اندازی شرکتی خارجی به منظور اختفای میلیون‌ها دلار سرمایه گذاری شدند، مخالفان دولت خواستار استعفای وی شدند.

یوهانا سیگورداردوتیر نخست وزیر پیشین ایسلند خواستار استعفای زیگموند دیوید گونالگسون و همسرش در پی افشای پولشویی آنان شده است.

همچنین بیش از 16 هزار ایسلندی با امضای طوماری خواستار برکناری نخست وزیر از قدرت شده اند.

در همین حال بسیاری از نهادهای مالی و قضایی کشورهای مختلف جهان اعلام کردند بررسی درباره این اطلاعات را آغاز خواهند کرد.



دیوید کامرون زیر فشار منتقدان

دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس به دنبال افشای فرار مالیاتی پدر مرحومش به شدت از سوی مخالفان تحت فشار قرار گرفته است.

روزنامه گاردین در سال 2012 افشا کرد که یان کامرون که در سال 2010 درگذشت، از یک صندوق پانامایی و دیگر شرکت‌های سرمایه گذاری خارجی به منظور فرار از پرداخت مالیات در  انگلیس سوء استفاده می‌کرده است.

در همین حال دفتر نخست وزیری انگلیس مدعی شد سرمایه گذاری خانواده کامرون «موضوعی شخصی» است.

سیاستمداران مخالف، کامرون را به ناتوانی در اجرای وعده‌هایش به منظور اجرای اصلاحات در مناطق وابسته به سرزمین اصلی مانند جزایر مانش و دیگر مناطقی که به عنوان بهشت مالیاتی از آنها یاد می‌شود، متهم می‌کنند.

دفتر مالیاتی انگلیس اعلام کرد از کنسرسیوم بین المللی خبرنگاران تحقیقی خواسته است تا به اطلاعات فاش شده دسترسی پیدا کند و در صورتی که هر گونه اقدام خلاف قانونی مشاهده شود، «اقدامی سریع و متناسب با آن» انجام خواهد داد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *