صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همه آنچه که باید از شهر آفتاب بدانید/ این شهر خانه خوبی برای "یار مهربان" می شود؟

۱۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۹:۰۱
کد خبر: ۱۵۶۵۰۵
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
پروژه مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب در جنوب شهر تهران در زمینی به مساحت ۱۳۸ هکتار در مجاورت مرقد مطهر امام خمینی (ره) و به فاصله اندکی از فرودگاه امام خمینی (ره) در مسیر اتوبان تهران - قم واقع شده است.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ،در آیین اختتامیه بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران محمد باقر قالیباف در پایان مراسم خطاب به وزیر ارشاد گفت: از وزیر ارشاد خواهش می‌کنم و به همه قول می‌دهیم که سال آینده دوره بیست و نهم نمایشگاه کتاب تهران را در تپه‌های عباس‌آباد برپا کنیم تا 130 هزار متر فضای استاندارد را در یک فضای زیبا و متنوع برگزار کنیم.

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به قول محمد باقر قالیباف گفت: ما بشارت شهردار تهران را جدی می‌گیریم چرا که جزو مطالبات ما از ایشان است که سال آینده در جای بهتر از مصلی بتوانیم نمایشگاه‌ را برگزار کنیم زیرا مصلی تهران واقعاً جای برپایی نمایشگاه نیست. ان‌شاءالله در فضای مناسبی در عباس‌آباد بتوانیم نمایشگاهی برگزار کنیم و در سال‌های بعد یا خود مستقیماً به عنوان شهردار تهران و یا وزارت و صنعت شهر آفتاب را به عنوان نمایشگاه آبرومند افتتاح کند.

پس از این خبر محمد باقر قالیباف شهردار تهران در افتتاحیه "جشنواره یاد یار مهربان" گفت: با هماهنگی و همکاری ها و توافقی که بین شهرداری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده است ان شالله نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب را با نمایشگاه کتاب 95 افتتاح کنیم.



شهر آفتاب کجاست؟

پروژه مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب در جنوب شهر تهران در زمینی به مساحت ۱۳۸ هکتار در مجاورت مرقد مطهر امام خمینی (ره) و به فاصله اندکی از فرودگاه امام خمینی (ره) در مسیر اتوبان تهران - قم واقع شده است.

اين مجموعه داراي يك ورودي شرقی از طريق اتوبان تهران - قم و يك ورودي از كمربندي شهرآفتاب است. اين مجموعه از چهار بخش اصلي نمايشگاه‌ها، مركز تجارت، مركز اقامتي و بخش خدمات و پشتیبانی تشكيل شده است. بخش‌های اصلی مجموعه:

    بخش نمایشگاهی:

این بخش شامل سالن‌های نمایشگاه، سالن ملل و نمایشگاه های روباز می باشد.

سالن‌های نمايشگاهی: اين بخش در شمال سايت سازمان يافته است. سالن های نمايشگاهی به مساحت تقريبی 120/000 مترمربع و در سه تیپ طراحی شده اند. يك عدد سالن بزرگ (سه قلو) به مساحت 25/000 مترمربع ، چهار عدد سالن متوسط (2 قلو) هركدام به مساحت 15/000 مترمربع و چهار عدد سالن كوچك (تك قلو) هركدام به مساحت 8/000 مترمربع . این سالنها محل اصلی غرفه های نمایشگاهی است. هرکدام از سالنها فضایی یکپارچه و بزرگ است که با سقفی عظیم و زیبا فضایی منحصر به فرد و فاخر را پدید آورده است.

سالن ملل: اين ساختمان در بخش نمايشگاهی در شمال سايت در 2 طبقه با زير بناي ساختمانی 8/000 مترمربع و به ارتفاع 24 متر ساخته می شود. بدنه ها و ستونهاي اين ساختمان از جنس بتني و شيشه و سقف آن با پوشش سازه فضا كار اجرا مي گردد. ساختمان ملل بعنوان هال اصلي ورودی مجموعه نمايشگاه است و با الهام از تالار تاريخی صد ستون پرسپوليس در شيراز طراحی شده است. این ساختمان ابتدای ورود بازدیدکنندگان به سالنهای نمایشگاهی محسوب می شود و نقطه ثقل کاربریهای نمایشگاهی محسوب می گردد.

 نمایشگاه‌های روباز: این بخش به مساحت تقریبی 32/000 مترمربع شامل فضایی باز است که در برخی از نمایشگاهها کاربرد دارد.



    مرکز تجارت:

ساختمان مرکز تجارت 1و2 هریک با زیربنایی حدود 76/000 مترمربع و در پهنه های جنوبی سایت پیش بینی شده است. مرکز تجارت به عنوان نمایشگاه دائمی برخی از برگزار کنندگان (برندهای مشهور) و مکانی برای سازماندهی و پاسخگویی پس از هر نمایشگاه در نظر گرفته شده است و شامل فضاهایی از قبیل نمایشگاههای تجاری - مدیریت خدمات تجاری - نمایندگی ها - دفاتر بازرگانی - پارکینگ های اختصاصی و ... می‌باشد.

    مرکز اقامتی:

مراکز اقامتی با مساحت تقریبی 160/000 متر مربع در پهنه جنوبی سایت شامل دو هتل پنج ستاره 350 اتاقه و یک هتل آپارتمان با امکانات و فضاهای جانبی مناسب می باشد که محل اسکان برگزار کنندگان نمایشگاه و بازدیدکنندگان خواهد بود. همچنین به منظور رونق بیشتر مرکز تجارت ، این بخش، امور مرکز تجارت را تسهیل خواهد نمود.


 
بخش خدمات و پشتیبانی:


این بخش شامل چند کاربری مهم می‌باشد.

ساختمان ورودی جنوبی، اداري و سمينار: در این ساختمان بازديدكنندگان بعد از عبور از دروازه هاي كنترل ورود و خروج ، به سمت سالن ملل هدايت می شوند . مدیریت اداری مجموعه نمایشگاه در این ساختمان مستقر شده و ضمن سازماندهی فعالیت های نمایشگاه ، امکان ملاقات های تجاری و سمینارهای کوچک را فراهم می آورد همچنین این ساختمان نیازهای خدماتی و رفاهی کارمندان نمایشگاه را برآورده می سازد. ساختمان ورودی جنوبی ، اداري و سمينار با متراژ حدود 37/000 مترمربع در شمال ميدان مركزی مجموعه مابين سالن ملل و ميدان در راستای شمالی جنوبی قرار دارد.

ساختمان همايش (كنفرانس): در اغلب نمایشگاه‌ها، برگزاری همایشهای بزرگ، اصلی ترین دستاورد علمی آن محسوب می گردد. سالن همايش ساختمانی است جهت برگزاری سمينارها ، سخنراني ها و مراسم ويژه. اين ساختمان در منتهی اليه غربی محور گودال باغچه و در تراز سالن های نمايشگاهی قرار گرفته است مساحت تقريبي آن 32/000 متر مربع است كه داراي دسترسي نزديكي به رينگ پيراموني سواره و پد هلی كوپتر می باشد.

ساختمان‌های خدمات جنبی: ساختمانهای خدمات جنبی به تعداد 8 عدد و در طرفين سالن های نمايشگاهی قرار دارند. هر كدام از ساختمانهای جنبی حدود 2/200 مترمربع شامل فضاهای خدماتی همچون نمازخانه ، رستوران ، چايخانه و سرویسهای بهداشتی می باشد که نیازهای خدماتی بازدیدکنندگان را برطرف می سازد.

 پارکینگ‌ها: این پارکینگ‌ها با ظرفیت 7/500 اتومبیل نیاز بازدیدکنندگان برای پارک اتومبیل را به صورت کامل برطرف می سازد.

ایستگاه وسایل نقلیه عمومی: این ایستگاهها مجاور هردو ورودی اصلی مجموعه بوده و امکان تردد بازدیدکنندگان با وسایل نقلیه عمومی از جمله اتوبوس و تاکسی را فراهم می سازند.

ایستگاه مترو: این ایستگاه اختصاصی در ورودی شرقی مجموعه واقع شده و امکان تردد بازدیدکنندگان را از خطوط متروی تهران و بالعکس فراهم می سازد و به عنوان اصلی ترین مبدأ تردد مجموعه در نظر گرفته می شود.

محور چهار باغ: محور چهارباغ به عنوان شاهراه اصلی مجموعه ، مسیر تردد تفکیک شده سواره و پیاده در مجموعه است که با اتصال دو ورودی مجموعه ، قسمت جنوبی مجموعه (مراکز تجاری و اقامتی) را از قسمت شمالی (بخش نمایشگاهی و خدماتی) جدا نموده و در مرکز ثقل خود با یک میدانگاهی بزرگ ، ورود به بخش نمایشگاهی را تعریف می سازد . این محور با برخورداری از فضای سبز و آبنماهای ویژه ، ضمن ایجاد یک جلوه بصری زیبا در سایت مجموعه ، مسیر اصلی توزیع جمعیت در پروژه می باشد و استخوان بندی هندسی مجموعه محسوب می گردد.

محور گودال باغچه: این محور به عنوان یک مسیر فرعی تردد ، بازدیدکنندگان را درون بخش نمایشگاهی هدایت می نماید و با اتصال به دو ورودی فرعی شرقی و غربی ، امکان جابجایی افراد را بین بخشهای اصلی نمایشگاه (سالن ها) فراهم می سازد . این مسیر نیز دارای جلوه های بدیع باغسازی ایرانی بوده و فضایی دلپذیر را در قلب نمایشگاه بوجود می آورد.

رواق‌ها: اغلب فضای تردد عابرین پیاده در کل مجموعه و به ویژه در محور چهارباغ و گودال باغچه از داخل رواقهایی است که با سازه ای نسبتاً سبک ، مسیر پیاده را مشخص نموده است و عبور و مرور عابرین را تسهیل می نماید . به دلیل بزرگی مجموعه و مسیرهای طولانی پیاده ، این رواقها امکان تردد آسان افراد پیاده را فراهم می سازد.

مسجد: میدانگاهی اصلی مجموعه که در محور چهارباغ قرار دارد از یک سو به ورودی نمایشگاه و از سوی دیگر به مسجد ختم می شود. مسجد مجموعه با هویتی مستقل در نقطه عطف پروژه قرار دارد و دسترسی به آن برای همگان آسان خواهد بود.



ساختمان‌های خدماتی و تأسیساتی:

این ساختمان‌ها به عنوان تأمین کننده نیاز نمایشگاه در بخش‌های خدمات جنبی و تأسیساتی مجموعه در مساحتی بالغ بر50/000 متر مربع طراحی و ساخته می شوند که شامل موتورخانه های اصلی و فرعی ، پستهای برق ، ایستگاه تقلیل فشار گاز ، منابع آب ، تصفیه خانه فاضلاب و همچنین خدماتی شامل گمرک ، انبارها ، ساختمان های مدیریت و حراست ، آتش نشانی ، مهدکودک و مرکز اورژانس می باشد که کاربری پروژه را تکمیل می‌سازد. این ساختمان‌ها در دو محدوده مشخص و به صورت خطی در سایت جانمایی شده‌اند.



بنابراین گزارش برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب در شهر آفتابی که بسیاری از موارد زیر بنایی و رو بنایی اش ناقص است،سخت به نظر  می رسید، به همین منظور خبرنگار گروه فرهنگی در گفت و گو با علی اکبر اشعری سخنگوی شواری سیاست گذاری بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در خصوص مکان نمایشگاه کتاب،"شهر آفتاب" گفت: هنوز اشکالات زیادی در خصوص شهر آفتاب وجود دارد.

وی افزود:  هنوز در "شهر آفتاب" کارهای ناتمامی وجود داشت مانند ناقص بودن زیرساخت های این مجموعه ، از قبیل آب، برق، مخابرات و ... همچنین دسترسی برای کسانی که به نمایشگاه می خواهند بروند مشکل است.

اشعری تصریح کرد: کسانی که می خواهند با ماشین شخصی خود به نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب بروند چون این مجموعه درکنار عوارضی قم است باید برای برگشت از عوارضی شهر مقدس قم نیز عبور کنند.

وی افزود: مشکل دیگر این است که فضا در وضعیت فعلی حداقل در بخش ناشران داخلی با کمبود مواجه است زیرا در شبستان مصلی که هر سال در نمایشگاه کتاب برگزار می شد حدود 35 هزار متر مربع فضا در اختیار ناشران قرار می گرفت و از نظر حجم فضا شهر آفتاب نمی تواند درخواست همه ناشران را برآورده کند و تقریبا 7 الی 8 هزار متر مربع نسبت به مصلی فضای کمتری دارد و این مشکلات باید حل شود.

اشعری تصریح کرد: حالا که استقرار نمایشگاه کتاب درشهر آفتاب قطعی شده است انتظار می رود شهرداری برای رفع این مشکلات همت بیشتری انجام دهد، زیرا همیشه وقتی سخن از تغییر مکان به میان می آید یعنی شرایط بهتری نسبت به قبل فراهم می شود.

وی خاطر نشان کرد: اما دسترسی از طریق مترو به شهر آفتاب بسیار امیدوار کننده است و به نظر می رسد مترو تا قبل از راه اندازی نمایشگاه کتاب افتتاح شود.




با توجه به صحبت های علی اکبر اشعری یکی از اصلی ترین مشکلات برای شهر آفتاب مشکل حمل و نقل و رفت و آمد و کمبود متراژ نسبت به مصلی تهران است که در خصوص رفت و آمد
علیرضا جاوید معاون فنی و عمرانی شهردار تهران گفت:


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *