علاقه اروپایی در سرمایه گذاری در بخش پتروشیمی ایران
یک مقام صنعت نفت از امضای تفاهمنامه ای هفت میلیارد یورویی میان ایران و یک شرکت بزرگ اروپایی در آینده نزدیک برای سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی خبر داد.
صنعت پتروشیمی در بین بخش های مختلف از جذابیتی خاص برای شرکتهای اروپایی برخوردار است و بیشتر هیات های اروپایی در این دیدارها، درباره سرمایه گذاری دراین صنعت به مذاکره نشسته اند.
بر این اساس، سال گذشته مذاکره ایران با شرکت های بزرگ آلمانی و از جمله باسف انجام شد که بر اساس آن قرار است آلمانی ها 12 میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری کنند.
عادل نژادسلیم مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج فارس درباره جزئیات مذاکره مزبور گفت: یک شرکت بزرگ اروپایی پیشنهاد سرمایه گذاری هفت میلیارد یورویی در طرحی جدید ارایه داده و این شرکت می خواهد در طرحی مشترک در عسلویه همکاری داشته باشد و اکنون مذاکره دو طرف در حال انجام است .
به گفته وی، انتظار می رود بزودی تفاهمنامه همکاری با این شرکت بزرگ اروپایی برای سرمایه گذاری هفت میلیارد یورویی امضا شود و براساس مذاکرات و برنامه ریزی های صورت گرفته، محصولات تولیدی در این طرح جدید، تاکنون در ایران تولید نشده است.
وی افزود: طرح جدید مورد علاقه ایران و این شرکت بزرگ اروپایی همه زنجیره تولید پتروشیمی را شامل می شود، همچنین براساس برنامه ریزی موجود در صورت عقد تفاهم نامه مشترک در این زمینه، اراضی لازم برای اجرای طرح در عسلویه، مشخص می شود.
نژادسلیم گفت: ارتباط صنعت پتروشیمی کشورمان به دلیل تحریم های بین المللی سالها با دیگر کشورها و شرکتهای خارجی قطع بود و با لغو تحریم ها و گشایش های سیاسی صورت گرفته، مقدمات همکاری دوباره این صنعت با کشورهای دیگر فراهم شده بطوری که تاکنون چندین تفاهمنامه با طرف های خارجی امضا شده است.
وی تصریح کرد: مذاکره های خیلی خوبی در ماه های گذشته با برخی شرکت های آسیایی و اروپایی انجام شد و امسال نتایج این گفت وگوها آشکار می شود و انتظار می رود این مذاکرات به ثمر بنشیند.
شرکتهای باسف و لینده آلمان، اکسنس فرانسه، هیوندای کره جنوبی، شل انگلیس و ساسول آفریقای جنوبی و چند شرکت صاحب نام دیگر، اکنون با علم بر دستیابی ایران به برجام و لغو تحریم های کشور در آینده بسیار نزدیک، آماده مشارکت برای تحقق جهش دوم در صنعت پتروشیمی ایران شده اند.
ایران قصد دارد ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی را از 60 به 180 میلیون تن در سال 1404 افزایش دهد که برای تحقق آن نیاز به سرمایه گذاری کلان داخلی و خارجی دارد.
انتهای پیام /
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *