صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کدام ویژگی در جامعه پزشکی کمرنگ شده است؟

۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۵:۴۰
کد خبر: ۱۵۵۶۸۹
اخلاق پزشکی جزء یکی از اولویت های کاری پزشکان است. در سازمان نظام پزشکی پرداختن به موضوع اخلاق پزشکی یکی از ضرورت هایی است که امروزه به آن باید قائل بود.
به گزارش گروه فضای مجازی ، دکتر سید شهاب الدین صدر در خصوص کلیات اخلاق پزشکی گفت: ستاد ترویج اخلاق پزشکی در سازمان نظام پزشکی برای پیگیری این موضوع تشکیل شده است از این رو امید است تا آثار مثبت را در بدنه جامعه پزشکی بیشتر از گذشته شاهد باشیم.

دکتر صدر در ادامه افزود: امروز مشکل اساسی ما در حوزه اخلاق پزشکی مباحث نظری و تئوری نیست بلکه نیاز امروز تحقق علمی اصول، ارزش ها، صفات و کدهای اخلاق پزشکی در افراد جامعه پزشکی است. از این رو نیازمند هستیم که اخلاق پزشکی و صفات و ارزش هایی که باید یک پزشک دارا باشد در همکاران تجلی پیدا کند.

استاد دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به مشکلات نظریه پردازی در کلیات اخلاق پزشکی گفت: امروز موضوع اخلاق پزشکی در دنیا یک موضوع مورد اتفاقی است دانشمندان دنیا با هر اعتقاد و دین و مذهبی که باشند به موضوع اخلاق پزشکی توجه دارند به علاوه اینکه اخلاق پزشکی یک موضوع و یک علم بین رشته ای و بین حرفه ای است. هیچکدام از رشته های پزشکی از اخلاق پزشکی جدا کار نمی کنند.

به گفته وی، مسائل نوین اخلاق پزشکی نیز مسئله مهمی است اما آنچه که امروزه مسئله ای جدی است و چالشی است که جامعه پزشکی را گرفتار کرده این است که پزشکان باید مسائل نظری و اعتقادی یعنی همان مسائل تئوریزه شده را در رفتار انسان ها ببینند نیاز امروز برخورد و رفتار صحیح با بیماران است که نشانگر اخلاق حرفه ای در پزشکی معرفی می شود. در رفتار پزشک با بیمار باید تواضع، احترام و دلسوزی نمایان باشد. همان طور یکی دیگر از مواردی که باید در رابطه بین پزشک و بیمار رعایت شود این است که پزشک باید نشان دهد علاوه بر اینکه موارد و مبانی نظری را آموخته است این علم اخلاق پزشکی را نیز مطالعه کرده است. بیماران به طور جدی از پزشکان توقع دارند در برخورد با پزشک خود یک رفتار سرشار از حکمت و اخلاق را مشاهده کنند.

دکتر صدر در ادامه گفت: چنانچه اخلاق پزشکی در رفتار پزشکان جلوه گر باشد به طور قطع شکایت بیماران از پزشکان به حداقل می رسد. بخش عمده ای از شکایاتی که امروزه در بخش های مختلف از همکاران دیده می شود مربوط به برخوردهای نامطلوب با بیمار و همراهان بیمار است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به نیاز دیگری که از سوی جامعه و بیمار احساس می شود تصریح کرد: خدمات پزشکی یکی دیگر از نیازهای جامعه و شهروندان به حساب می آید زیرا مردم برای حفظ سلامتی شان نیازمند خدمات پزشکی هستند. پزشکی که هم با بصیرت باشد هم دانش و مهارت لازم را داشته باشد چه در تشخیص بیماری و چه در درمان به طور قطع مورد اعتماد و وثوق مردم خواهد بود.

دکتر صدر با بیان این مطلب که سه واژه مهم در علم پزشکی باید رعایت شود گفت: سه واژه اخلاق پزشکی، حقوق پزشکی و اخلاق زیستی در قوانین اخلاق حرفه ای پزشکان نقش بسزایی دارد. در حقیقت حقوق پزشکی همان باید و نبایدهایی است که قانون و مقررات تعیین می کند لذا در هر کشوری قوانین و مقرراتی حاکم است چنانچه فردی از این قوانین تخطی کند دچار مشکلات قانونی می شود. اما اخلاق پزشکی فراتر از قانون است اخلاق پزشکی باید و نبایدهایی است که ضامنش وجدان انسان ها است و ضامن آن قانون و مقررات حاکم در کشورها نبوده و این موضوع است که به حرفه پزشکی قداست می دهد. در حقیقت فاکتور مهمی است که متفاوت از مشاغل دیگر مطرح می شود زیرا پزشکان را نمی توان بازررسی و نظارت لحظه به لحظه داشت و در یک چارچوب قرار داد از این رو همین فاکتور اخلاق پزشکی است که باعث می شود تا پزشکان وجدان شان بیدار باشد.

این مدرس دانشگاه و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی ایران با اشاره به 4 بعدی که در مباحث کلی اخلاق پزشکی جای دارد خاطر نشان کرد: ارتباط پزشک با خدا، مردم، بیماران و ارتباطش با جامعه پزشکی نیز از موارد مهمی است که هر کدام از این گزینه ها در جای خود جایگاه ویژه ای دارند و اگر هر کدام مخدوش شود پزشک به توفیق لازم در حرفه خود دست پیدا نمی کند.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: آستان


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *