صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تشریح آخرین وضعیت بانک ژنتیک

۱۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۰:۰۳
کد خبر: ۱۵۴۳۳۷
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
ساوری گفت: کمیته‌ای برای پیگیری بانک ژنتیک و اجرایی شدن آن تشکیل شده است. از استان ها خواسته شده که لیست مجرمان سابقه دار خود را تهیه کنند. در حال حاضر بانکی با ظرفیت 10 هزار نفر بوجود آمده و در حال تکمیل بانک هستیم.
علیرضا ساوری در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی و قضایی در رابطه با آخرین وضعیت بانک ژنتیک اظهار کرد: این موضوع در حال اقدام و انجام است. اصل موضوع این است که ما اطلاعات ژنتیکی و زیرساختی مجرمان سابقه دار را در این بانک اطلاعاتی داشته باشیم که دستگاه‌های مسئول کنترل جرائم، آسیب ها و دستگاه های مسئول برخورد با مجرمین با استفاده از این اطلاعات هم بتوانند افراد را کنترل کنند و هم در صورت وقوع جرم با استفاده از این اطلاعات ژنتیک بتوانند افراد را شناسایی کنند.

وی افزود: در حال حاضر ما تنها اطلاعات فیزیکی و ظاهری افراد را داریم که همه اینها  قابل تغییر است. یکی از کارهای ما این است که با تعامل  با سازمان پزشکی قانونی، سازمان زندان ها  و نیروی انتظامی؛ اطلاعات ژنتیکی مجرمان خطرناک را  بگیریم. که در مواقع ضروری بتوان از اطلاعات این بانک استفاده کرد.
 
مدیرکل پیشگیری‌های وضعی معاونت اجتماعی قوه قضائیه ادامه داد: پیگیری هایی زیادی انجام شد و جزء برنامه های جدی معاونت بوده و مکاتبات و جلسات فراوان انجام شده است. خوشبختانه این تعامل و همکاری بوجود آمده و همه نسبت به اهمیت موضوع توجیه شده اند.

وی تصریح کرد: کمیته‌ای برای پیگیری این موضوع و اجرایی شدن آن تشکیل شده است. از استان ها خواسته شده که لیست مجرمان سابقه دار خود را تهیه کنند. در حال حاضر بانکی با ظرفیت 10 هزار نفر بوجود آمده و در حال تکمیل بانک هستیم.

مدیرکل پیشگیری‌های اجتماعی قوه قضائیه یادآور شد: در پیشگیری وضعی یک تاکتیک به نام کاهش گمناهی ها و اختفا وجود دارد. یعنی اجازه ندهیم افراد گمنام و ناشناخته باشند. مخفی و ناشناس بودن یکی از دلایل مهم ارتکاب جرم است و بزهکاران از ناشناس بودن خود سوء استفاده می‌کنند. این بانک اطلاعاتی در کاهش گمنامی و مخفی بودن مشخصات مجرمین و در نهایت کاهش جرم و بزه کمک می‌کند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *