صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برنده شدن در قرعه کشی قدیمی ترین روش کلاهبرداران اینترنتی

۱۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۵:۴۰:۰۱
کد خبر: ۱۵۴۳۱۰
برنده شدن در قرعه کشی بدون حتی شرکت در آن بی شک راهی برای کلاهبرداری است. موضوعی نخ نما که متاسفانه بازهم افرادی گرفتار آن می شوند.
به گزارش خبرنگار ،قدیمی ترین روش کلاهبرداران خاموش است. هنوز هم با وجود اطلاع رسانی فراوان قربانیان زیادی را می گیرد. مجرمان فضای سایبر در این روش به راحتی با راه اندازی سایت های تفریحی و سرگرمی فرد را ترغیب به ورود به داخل سایت می کنند. با ورود هر بیینده به سایت او به عنوان برنده قرعه کشی سایت اعلام می شود. پس از اینکه به فرد اعلام می شود او جایزه ای نفیس را برده است از او درخواست می شود اطلاعات شخصی و تلفن همراهش را ثبت کند. بعد از چند ساعت فردی تماس گرفته و اعلام می کند که جایزه نقدی به حساب فرد واریز شده و در صورتی که پول به حساب برنده واریز نشده است با مدیر مالی سایت تماس گرفته تا مشکل رفع شود.
 
طعمه این کلاهبرداران به خیال اینکه چند صد هزار تومان مفت به حسابش واریز شده است به عابر بانک می رود اما وقتی با موجودی خالی روبرو می شود با کلاهبرداران تماس می گیرد. وقتی مالباخته پای دستگاه عابر بانک حاضر می شود تا پول به حسابش واریز شود به جای دریافت پول هرچه در حسابش است به حساب کلاهبرداران می رود.
 
مجرمان زیادی هنوز از این روش برای سرکیسه کردن مردم استفاده می کنند. تنها در یک پرونده که در تهران داشتیم پسر 26 ساله دیپلمه با راه اندازی سایت قرعه کشی موفق شده بود 600 میلیون تومان از طعمه های خود به بهانه برنده شدن در قرعه کشی کلاهبرداری کند.
 
در روشی دیگر افراد با قرار دادن تبلیغ برنده شدن کالا در سایتشان از فرد می خواهند آدرس را اعلام کرده تا کالا برایشان ارسال شود. البته هزینه پیک را باید افرادی که برنده می شوند پرداخت کنند. در این روش نیز افراد به خیال اینکه برنده کالایی خوب شده یا با تخفیف جنسی را خریداری کرده اند پول را به پیک پرداخت می کنند اما وقتی کالا را باز می کنند متوجه می شوند ارزش آن کالا یک سوم  هزینه پیک نیست و کلاهبرداران با فروش اجناس تقلبی به راحتی کلاهبرداری کرده اند.
 
مهمترین  موضوعی که کاربران اینترنت باید بدانند این است که هیچ سایت قرعه کشی در ایران مجوز ندارد و هیچ فردی هم نمی آید بدون اینکه سودی نصیبش شود پول هایی را به اسم قرعه کشی به کسی بدهد. همچنین افراد با وجود اینکه هزاران بار هشدار داده ایم بازهم باید بدانند که برای اینکه پولی به حسابشان واریز شود نیازی نیست پای دستگاه عابر بانک بروند و کارت را داخل دستگاه قرار دهند.
 
برای جلوگیری از روش فروش کالاهای تقلبی با تخفیف یا برنده شدن کالا نیز بهتر است خریدها از شرکت های معتبر و دارای نماد اعتماد الکترونیکی انجام شود. کلاهبرداران اگرچه از هر طعمه در فروش کالای تخفیف دار مبلغ کمی را کلاهبرداری می کنند اما اگر تمام مالباخته ها را درنظر بگیریم میزان کلاهبرداری های اینچنینی ممکن است به میلیاردها تومان برسد.
 
سرهنگ علیرضا آذردرخش
 
سرپرست معاونت تشخیض و پیشگیری پلیس فتا



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *