صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تکالیف و جایگاه ضابطین دادگستری در قانون آیین دادرسی کیفری جدید

۱۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۵:۰۱
کد خبر: ۱۵۴۱۳۴
دسته بندی‌: مجله حقوقی ، عمومی
ضابطین دادگستری به عنوان نیروی اجرایی نظام قضایی، نقش مهم و قابل توجهی در دستیابی به عدالت کیفری و نزدیک شدن هر چه بیشتر به نظام کیفری مطلوب و کارآمد دارند.
به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی ، حفظ کرامت و ارزش‌های والای انسانی، احترام به آزادی‌های مشروع، حقوق شهروندی و رعایت اصول و ارزش‌های اسلامی در گرو اقدامات صحیح و عادلانه عوامل دستگاه قضائی است

مطابق قانون نه تنها محکومیت‌ها باید بر طبق ترتیبات قانونی و اصول و موازین قضایی باشد. بلکه کشف، تعقیب جرایم، دستگیری مجرمین، تحقیق و رسیدگی به اتهامات آن‌ها نیز باید مبتنی بر رعایت قوانین و با حکم و دستور قضایی و بر مبنای ارتباط و تعامل صحیح، منطقی اجزا و عناصر فرآیند کیفری صورت گیرد و از اعمال هرگونه سلیقه شخصی و سوء استفاده از قدرت و یا اعمال هرگونه خشونت و یا بازداشت‌های غیرقانونی اجتناب شود.

ضابطین قضایی به عنوان بازوی اجرایی نظام قضایی نقش مهم و قابل توجهی در دستیابی به عدالت کیفری و نزدیک شدن هر چه بیشتر به نظام کیفری مطلوب و کارآمد دارند.
ضابط در لغت به معنای فراهم آورنده، نگاهدارنده چیزی است. ضابطین دادگستری بازوی اجرایی دادسراها و دادگاهها در انجام وظایفشان هستند.

محمدعلی یزدان پناه دانشجوی دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی به بررسی تکالیف و جایگاه ضابطین دادگستری در قانون آیین دادرسی کیفری جدید  پرداخته که موارد مختلف و مقاله جامع آن در شماره 112 ماهنامه حقوقی، فرهنگی و اجتماعی منتشر شده است.
براساس قانون نه تنها محکومیت و مجازات باید مطابق با ترتیبات قانونی و اصول و موازین قضایی باشد بلکه کشف جرایم، تعقیب و دستگیری متهمین، تحقیق و رسیدگی به اتهامات آنها نیز می‌بایست مبتنی بر قوانین  با رعایت تشریفات قانونی مصرح در قانون آیین دادرسی کیفری و با دستور یا حکم مقام قضایی بوده و انجام این امر بر مبنای ارتباط و تعامل صحیح و منطقی اجزاء و عناصر فرآیند کیفری صورت گیرد؛ بدین طریق از اعمال هرگونه سلیقه شخصی و سوء استفاده از قدرت و یا اعمال دادرسی خشونت و یا بازداشت‌های غیرقانونی پیشگیری گردد.

ضابطین دادگستری به عنوان نیروی اجرایی نظام قضایی، نقش مهم و قابل توجهی در دستیابی به عدالت کیفری و نزدیک شدن هر چه بیشتر به نظام کیفری مطلوب و کارآمد دارند. بر مبنای همین واقعیت است که سیستم‌های کیفری مختلف تلاش‌های گسترده‌ای جهت نظام‌مندی و کنترل قانونی توام با اقتدار آیین دادرسی کیفری و سایر قوانین کرده‌اند؛ زیرا با تعیین جایگاه قانونی و ارایه‌ی مصادیق و حدود اختیارات ضابطین دادگستری، عدالت هر چه بهتر محقق خواهد شد.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *