صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سیاسی کاری های "آقای گزارشگر" تمامی ندارد/ 10 گزارش دروغ از مهر 90 تا اسفند 94

۰۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۸:۰۲
کد خبر: ۱۵۲۴۸۸
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
احمد شهید که سابقا وزیر خارجه مالدیو بود، در سال 2011 برای نخستین بار به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امر حقوق بشر در ایران معرفی شد.
- گروه سیاسی: شورای حقوق بشر سازمان ملل دیروز برای یک سال دیگر مأموریت احمد شهید به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران را تمدید کرد؛ تمدیدی که کمتر از نصف اعضای شورای مزبور به آن رای مثبت دادند تا ثابت شود که رویکرد سیاسی مآبانه آقای گزارشگر حتی اعضای شورای به اصطلاح حقوق بشر سازمان ملل را نیز نگران کرده است.

احمد شهید که سابقا وزیر خارجه مالدیو بود، در سال 2011 برای نخستین بار به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امر حقوق بشر در ایران معرفی شد.

15 مارس 2006 بود که مجمع عمومی سازمان ملل طی قطعنامه‌ای ایجاد شورای حقوق بشر را به تصویب رساند؛ اگرچه  به گفته دبیرکل وقت سازمان ملل، تشکیل این شورا به دلیل سیاسی کاری‌های نهاد سلفش یعنی کمیسیون حقوق بشر بود؛ اما  بررسی کارنامه یک دهه‌ای شورای مزبور نیز نشان می‌دهد که  شورا حقوق بشر هم درهمان مسیر سیاسی کاری کمیسیون حقوق بشر گام برداشته است و شاهد مثال این واقعیت،عضویت کشوری همچون عربستان سعودی با کلکسیونی از نقض حقوق بشر در این شورا با حمایت کشورهایی همچون آمریکا و انگلیس است؛ رفتار احمد شهید به عنوان گزارشگر این شورا نیز، برچسب سیاسی کاری را بیشتر برازنده شورای حقوق بشر سازمان ملل می‌کند. 
   
کارنامه احمد شهید در بیش از 5 سالی که  در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران تحقیق و تفحص می‌کند؛ مشحون و مملو از سیاسی کاری است؛ احمد شهید که علی القاعده باید به عنوان ناظری بی طرف بر مبنای معیارها، ضوابط و هنجارهای  کشور ما، ضمن بررسی تمام جوانب، پیرامون وضعیت حقوق بشر در ایران گزارش تدوین کند، بیشتر تلاش می‌کند با پیروی و تبعیت از آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها اتهاماتی واهی و فاقد ادله و استناد را متوجه جمهوری اسلامی ایران کند.

مشخصه بارز 10 گزارشی که احمد شهید از مهر 1390 تا اسفند 1394 پیرامون وضعیت حقوق بشر در ایران منتشر کرده، هجمه پراکنی علیه مبانی دین مبین اسلام و احکام فقه و شریعت اسلامی است؛ برای نمونه، احمد شهید در چند گزارش خود بویژه گزارش آخر(اسفند 94) حق قصاص را مساوی با اعدام پنداشته، در حالی که قصاص حقی است برای اولیای دم که ریشه قرآنی دارد.

یکی دیگر از ویژگی‌های احمد شهید که وی را برای غربی‌ها به مهره‌ای کارآمد تبدیل کرده، این است که هرگاه افکار عمومی جهانیان به جنایتی که از سوی آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در اطراف و اکناف عالم به وقوع پیوسته، جلب می‌شود، احمد شهید همچون فرشته‌ نجات وارد میادین رسانه‌ای می‌شود و با پمپاژ دروغ در مورد حقوق بشر در ایران تلاش می کند تا اذهان جهانیان را از جنایت‌های اربابان آمریکایی و صهیونیستش بر جمهوری اسلامی ایران شیفت کند. 

جمهوری اسلامی ایران همواره نسبت به مشی اتخاذ شده از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل و گزارشگر ویژه آن انتقاد داشته و عملکرد گزینشی شورای مزبور را نه تنها باعث بهبود وضعیت حقوق بشر در جهان ندانسته بلکه عاملی برای تنازعات سیاسی و مصون سازی ناقضان اصلی حقوق بشر قلمداد کرده است.

در نشست اخیر شورای حقوق بشر سازمان ملل چندین کشور از جمله روسیه و چین با انتقاد از عملکرد احمد شهید، عدم تمدید مأموریت او را خواستار شدند.

دو هفته قبل نیز نماینده ایران در نشست شورای حقوق بشر گفت: «بر اساس اصول شورای حقوق بشر، برخورد با کشورها نباید گزینشی و سیاسی باشد و گزارش‌ها نیز باید بی‌طرفانه و حرفه‌ای باشد، اما متاسفانه گزارشگر سازمان ملل این اصل را نادیده می‌گیرد.»

با این حال اتحادیه اروپا از چند ماه قبل حمایت خود از تمدید مأموریت احمد شهید را اعلام کرده بود. نهایتا در نشست روز چهارشنبه  در جریان سی و یکمین اجلاسیه شورای حقوق بشر، بلوک کشورهای غربی با همراهی کشورهای عربی نظیر عربستان سعودی، قطر و امارات که خود از سوی نهادهای حقوق بشری به شدت مورد انتقاد هستند، مأموریت احمد شهید را برای یک سال دیگر تمدید کردند.

در جریان رأی‌گیری، 20 کشور رأی مثبت و 15 کشور رأی منفی دادند و 11 کشور هم از شرکت در رأی‌گیری خودداری کردند تا شهید با رأی حداقلی شورا همچنان گزارشگر ویژه سازمان ملل باقی بماند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *