صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اجرای برنامه های کلان آب اولویت وزارت نیرو است

۰۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۰:۰۱
کد خبر: ۱۵۲۰۲۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
قائم مقام وزیر نیرو بخش آب را در صدر برنامه های ششم توسعه عنوان کرد و گفت: اولویت مهم وزارت نیرو اجرای برنامه های کلان آب کشور است.
به گزارش گروه اقتصاد ، ستار محمودی با بیان این مطلب اظهارکرد: در برنامه ششم توسعه که به سه طرح اصلی آب، محیط زیست و صندوق های رفاه اجتماعی نگاه ویژه دارد، بخش آب در صدر برنامه های ششم توسعه دیده شده است.

وی یکی از کارهای وزارت نیرو را عمل کردن به تعهدات برنامه ای دانست که به دولت و به سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی وعده داده بود است افزود: این برنامه ها شامل پیاده سازی نظام مدیریت حوضه ای درحوضه های آبریز کشور است که از مجموع 18 برنامه پیشنهادی، که شش برنامه در سال 94 پیاده سازی شده تشکیل می شود و مابقی جزو برنامه های سال 95 خواهد بود.

محمودی پیشبرد طرح عظیم و بزرگ مدیریت ومهارآب های کشور و پیشبرد طرح عظیم آبرسانی به روستاهای کشور را از دیگر طرح های وزارت نیرو در سال 94 دانست و در ادامه اضافه کرد: پیشبرد طرح های بهداشتی فاضلاب در کشور از دیگر موارد کاری وزارت نیرو است.

وی با اشاره به اینکه، درحوضه های آب روستایی حدود 1.5 درصد رشد افراد زیر پوشش را داشتیم و به آمار 79 درصد در این زمینه رسیده ایم بیان داشت: در زمینه فاضلاب نیز با رشد حدود یک درصد توانستیم از 40.5 به 41.5 درصد سطح زیر پوشش رسیده و در برخی کلان شهرها مانند تهران رشد قابل توجهی داشته باشیم که این رقم در کلانشهر تهران بین 7 تا 8 درصد رشد داشته است.

قائم مقام وزیر نیرو در مورد مدیریت آب شهرها در سال 94 گفت: گام های بزرگی در این مورد برداشته شده و حدود 527 شهر که در دامنه تنش آبی قرار داشتند و 5 شهر از مراکز استانی که جزو شهرهای بحرانی کشور بودند به خوبی مدیریت شدند که توانستیم با مدیریت درست، بدون اینکه در این شهرها به جیره بندی آب برسیم، این بحران را مهار کرده و تابستان را بدون تنش سپری کنیم.

وی با اشاره به اجرایی شدن طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در سال 94 اظهارکرد: با اعتباراتی نزدیک به سه برابر سال 93 وارد عرصه کار شدیم و گام های موثری را در این راستا برداشتیم که ادامه این طرح در سال 95 با توجه به حدود سه برابر شدن بودجه این سال نسبت به سال 94، ادامه خواهد یافت.

محمودی در ادامه به تشریح طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی پرداخت و آن را نظم و انضباط بخشی، در برداشت آب از دشت های کشور معرفی کرد و در ادامه به طرح احیای دریاچه ارومیه اشاره کرد و افزود: در طرح مدیریت و احیای دریاچه ارومیه اقدامات موثری انجام گرفت که اگر این اقدامات انجام نمی شد، در زمان حاضر اثری از دریاچه ارومیه باقی نمی ماند.

وی درخصوص طرح های مرتبط با آب شرب شهرها با بیان اینکه حدود 600 هزار مشترک جدید وارد چرخه آب شرب بهداشتی شده اند به حوزه برق نیز اشاره کرد و ادامه داد: در حوزه برق نیز شاهد رشد قابل توجهی در انرژی های تجدیدپذیر بودیم که از حدود 250 مگاوات به حدود 700 مگاوات افزایش داشت.

قائم مقام وزیر نیرو با اشاره به شکل گیری چگونگی تنظیم ابعاد، ادبیات، مقررات و احکام برنامه ششم توسعه در سال 94 گفت: تلاش های وزارت نیرو برای شناساندن عرصه آب در کشور با کمک مجلس، دولت محترم و مسئولان ارشد نظام و تشریح مسائل بحرانی بودن منابع آب زیرزمینی سرانجام به جایی رسید که در برنامه ششم توسعه آب بصورت موضوع خاصی مد نظر قرار گرفت.

وی در ادامه به موضوع کاهش تلفات 1.5 درصدی برق اشاره کرد و افزود: در شبکه های توزیع از تلفات حدود 12.5 درصد برخوردار بودیم که با تمهیدات ویژه و کارهای تخصصی توانستیم این تلفات را به حدود 11 درصد کاهش دهیم.

محمودی اولویت های وزارت نیرو را در سال 95، تکمیل طرح های نیمه تمام دانست و اظهارکرد: این برنامه ها شامل مدیریت آب شهرها و روستاها، مدیریت شبکه های برق شهری و روستایی، عبور از پیک آب و برق در تابستان سال 95 است و در ادامه با اشاره به مدیریت حوضه های آبریز کشور گفت: حداقل 12 حوضه آبریز در سال 95 تشکیل خواهیم داد تا بتوانیم مدیریت مشارکتی با ذی نفعان در عرصه آبی را ایجاد کنیم.

وی درادامه با اشاره به اینکه درعرصه تعادل بخشی گام های بعدی را در سال 95 برمی داریم، نظام اندازه گیری و تحویل حجمی آب را از اولویت های دیگر وزارت نیرو در سال 95 برشمرد وادامه داد: نصب کنتور بر روی چاه های کشاورزی و استفاده از کنتورهای هوشمند و دو منظوره می تواند ما را درمدیریت بهتر منابع آبی یاری کند.

قائم مقام وزیر نیرو آنگاه به برنامه های سال 95 در حوزه برق اشاره کرد و با بیان اینکه کاهش تلفات بایستی در سال 95 تک رقمی شود و پیاده سازی نظام ارتباط تولید کننده با مصرف کننده با قبول مسئولیت های انتقال توسط وزارت نیرو باشد ادامه داد: اینکار در سال 94 به عنوان پایلوت آغاز شده و در سال 95 به عنوان یک روش در خواهد آمد تا گام مهمی را در عرصه صنعت برق بوجود آورد و وزارت نیرو را قادر خواهد نمود تا در عرصه کارفرمایی و نظارت در پیاده سازی مقررات بیش از گذشته وارد عرصه کند.

وی با بیان اینکه توجه وزارت نیرو در سال 95، به ظرفیت سازی های تولید و توزیع در عرصه برق است، گفت: به ظرفیت گذاری هایی که منجر به رضایت مندی مشترکین و پاسخگوتر کردن نظام های ارتباطی با مشترکان در عرصه آب و برق با استفاده از مکانیسم های ارتباطی، 121 و 122خواهد بود، اهتمام خاص داریم.
 
انتهای پیام /



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *