صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تمام شاهکارهای تلویزیون بی‌بی‌سی فارسی/ از نقش‌آفرینی در آشوب‌های سال 88 تا فساد اخلاقی لجام‌گسیخته کارکنان

۰۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۵:۰۱
کد خبر: ۱۵۱۰۴۰
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
سال 1387 بود که تلویزیون بی بی سی فارسی با ردیف بودجه اختصاصی وزارت خارجه انگلیس راه اندازی شد؛ موسسان این شبکه تلویزیونی در ابتدای تاسیس مدعی بودند استراتژی خود را بر مبنای رویکرد بی‌طرفانه و نگاه صرفا کارشناسی به مقوله خبر بنا کرده‌اند؛ البته کذب این ادعا بعدها با خطوط خبری پی گرفته شده از سوی تلویزیون بی بی سی فارسی در قبال رویدادهای مرتبط با ایران، آشکار و مکشوف شد.
-گروه سیاسی: در 22 دی ماه 94، صادق صبا پس از 7 سال از مدیریت بخش فارسی بی بی سی برکنار و رزیتا لطفی سردبیر خبر تلویزیونی این بخش جایگزین وی شد؛ شاید نگاهی به مواضع و رویکردهای شبکه تلویزیونی  بی‌بی‌سی فارسی در 7 سالی که از تاسیسش می گذرد و با مدیریت صادق صبا همراه بوده است، خالی از لطف نباشد.

تاسیس تلویزیون بی بی سی فارسی با ردیف بودجه اختصاصی


 سال 1387 بود که تلویزیون بی بی سی فارسی با ردیف بودجه اختصاصی وزارت خارجه انگلیس راه اندازی شد؛ موسسان این شبکه تلویزیونی در ابتدای تاسیس مدعی بودند استراتژی خود را بر مبنای رویکرد بی‌طرفانه و نگاه صرفا کارشناسی به مقوله خبر بنا کرده‌اند؛ البته کذب این ادعا بعدها با خطوط خبری پی گرفته شده از سوی تلویزیون بی بی سی فارسی در قبال  رویدادهای مرتبط با ایران، آشکار و مکشوف شد.

متخصصان امر ارتباطات شگرد پروپاگاندایی شبکه بی بی سی را «القاء بی‌طرفی» می‌نامند؛ به این ترتیب که گردانندگان شبکه مزبور تلاش می کنند در قبال رویدادهای خبری در ظاهر موضعی بی طرفانه و کارشناسی اتخاذ کنند اما با تحلیل محتوا پیام‌های این شبکه به سهولت می توان به اغراض و اهدافی پی برد که مطامع روباه پیر استعمار در آن مستتر است.

نقش بی‌بی‌سی در آشوب‌آفرینی‌های سال 88

بسیاری از صاحبنظران و تحلیل گران عرصه سیاست و رسانه یکی از دلایل اصلی شکل گیری شبکه تلویزیونی بی بی سی فارسی و صرف هزینه های هنگفت از سوی دولت انگلیس برای آن را، نقش آفرینی در فتنه 88 می دانند.

«ارائه ندادن خدمات تلویزیونی به مخاطبان فارسی زبان، دست ما را در جنگ افکار عمومی بسته است» این سخن "نایجل چپمن" مدیرعامل بی بی سی جهانی هنگام راه اندازی تلویزیون فارسی بی بی سی است؛ سخنی که  تلویحا از روشن شدن توپخانه بنگاه خبرپراکنی روباه پیر استعمار در آستانه انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران خبر می‌داد.
 
پس از برگزاری شکوهمند انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در سال 88 که با مشارکت 85 درصدی مردم همراه بود، برخی افراد و طیف‌های ورشکسته از لحاظ سیاسی که با "نه" مردم مواجه شده بودند، زیر میز بازی دموکراسی زدند و با عَلم کردن دروغ تقلب فراخوان آشوب و اردوکشی خیابانی صادر کردند.

در همین زمان شبکه تلویزیونی بی بی سی فارسی نیز به عنوان بازوی جنگ روانی فتنه گران به میدان آمد و در تقسیم کاری از پیش تعیین شده مامور به القاء اخبار کذب و تهییج کننده شد.

سه خط خبری بی‌بی‌سی برای مدیریت آشوب‌های فتنه 88

ایجاد شبهه در قالب انتشار گسترده شایعات، بحران آفرینی و ترغیب مخاطبان به آشوب افکنی، سه استراتژی بی بی سی فارسی بود که از شب برگزاری انتخابات در دستور کار گردانندگان این شبکه قرار گرفت. در آن شب در حالیکه هنوز فرآیند رای گیری از مردم در جریان بود، تلویزیون بی بی سی فارسی به واسطه نشست خبری کذایی یکی از کاندیداهای انتخابات که خود را پیروز این ماراتن سیاسی معرفی کرده بود، برنامه‌های ویژه خبری و گفت‌وگو محور را تدارک دید و در این برنامه ها با دعوت از معاندین نظام جمهوری اسلامی شروع به القاء دروغ تقلب کرد و این دروغ را رمز آشوب فتنه گران و چماقداران مزدور آن‌ها قرار داد.
 
در اسفند 1391 در شرایطی که آتش افروخته شده از جانب فتنه گران و حامیان خارجی آن‌ها به واسطه بصیرت مردم، فروکش کرده بود، وزارت اطلاعات بیانیه‌ای صادر کرد و در آن از نقش گسترده بی بی سی در عملیات روانی و تخریبی در ایام فتنه 88 پرده برداشت.

در بیانیه وزارت اطلاعات چنین آمده بود: یافته ها نشان می‌دهد که هسته مرکزی مستقر در ارگان عملیات روانی سازمان جاسوسی دولت انگلیس موسوم به «بی بی سی»، در اداره تعدادی از شبکه‌های رادیویی، تلویزیونی، پایگاه‌های اینترنتی خبری ضد انقلاب و وابسته به عناصر فراری فتنه 88 نقش دارد.هسته مورد نظر همچنین از طریق برخی عوامل آگاه یا ناآگاه با رسوخ به رسانه‌های داخلی نقش خط دهنده و در عین حال دریافت کننده اطلاعات از آنها را ایفا می کرد.

رواج فساد اخلاقی لجام گسیخته در بخش فارسی بی‌بی‌سی

اما فارغ از اغراض و اهداف شوم و مرموز شبکه تلویزیونی بی بی سی فارسی در عرصه سیاسی که همان دنباله روی از مشی دولت روباه حیلت انگلیس است، اصول حرفه‌ای و اخلاقی حاکم بر این شبکه نیز دارای نقصان‌های زیادی است، به گونه‌ای که هرازچندگاهی اخباری مبنی بر رسوایی‌های اخلاقی کارکنان بی بی سی فارسی در محافل رسانه‌ای مطرح می‌شود.

نکته قابل تامل در افشای رسوایی‌های اخلاقی شبکه بی بی سی فارسی، نقش پررنگ مدیر برکنار شده‌ی آن در اینگونه رسوایی‌ها و اعمال شنیع است؛ به گونه‌ای که برخی منابع نزدیک به مدیران ارشد شبکه جهانی بی بی سی یکی از دلایل برکناری صادق صبا را مباشرت وی در اینگونه اعمال غیراخلاقی دانستند.

در اواسط سال 90 بود که خبر تجاوز جنسی صادق صبا مدیر برکنار شده بخش فارسی بی بی سی به یکی از مجریان زن این شبکه با نام "پ ق"، سازمان عریض و طویل رسانه بی بی سی را در شوک فرو برد. همچنین در اواخر سال 90 نیز همسر یکی از مجریان زن بی بی سی به نام "ن ج" به سبب روابط ناسالم و غیراخلاقی وی با همکاران مرد خود در شبکه بی بی سی فارسی از او جدا شد.
 
از این دست نمونه‌های فوق الذکر به کرات در بخش بی بی سی فارسی قابل جستجو است، که نشان از اباحه گری و بی بند وباری شیوع یافته در میان کارکنان این شبکه است.
به طور کلی اقدامات مجرمانه بخش فارسی بی بی سی در دوران مدیریت صادق صبا را می توان در موارد زیر خلاصه کرد: ترویج اباحه‌گری، بی‌بندوباری، سازماندهی و فریب افراد علیه كشورمان، دروغ‌پردازی علیه شخصیت‌های حقوقی و حقیقی، تشویش برای تشدید تحریم‌ها، ایجاد جنگ روانی علیه مردم ایران، تصویرسازی از بحران اقتصادی ایران، همكاری با سیستم‌های تروریستی، تبلیغ و همكاری با گروه‌های تروریستی و منافقین، سوق دادن افراد به شبكه‌های جاسوسی به منظور رسیدن به پول و مقام و شهرت و گرفتن ویزا.

تبلیغ تروریست‌ها توسط بی‌بی‌سی

اما فراتر از پیشبرد اغراض سیاسی دولت مکار انگلیس و فساد اخلاقی لجام گسیخته در بخش فارسی بی بی سی در دوران مدیریت صادق صبا، یکی از اقدامات این شبکه در دوره مورد اشاره، برقراری ارتباط با عناصر گروهک های تروریستی محارب با نظام جمهوری اسلامی بود؛ افرادی که با اقدامات مخربانه و مسلحانه خود ده‌ها شهروند ایرانی را ترور کرده بودند و شبکه تلویزیونی بی بی سی فارسی با پخش سخنان و مصاحبه‌های آنان به نوعی در صدد تبلیغ  و غسل تعمید دادن به تروریست‌های مزبور درآمد. پخش مکرر مصاحبه ها و گزارشاتی از عبدالمالک ریگی سرکرده گروهک تروریستی جندالشیطان از شبکه تلویزیونی بی بی سی فارسی در راستای استراتژی فوق الذکر ارزیابی می‌شود.
 
همچنین در دوران مدیریت صادق صبا در بخش فارسی بی بی سی، در زمانیکه تحریم های ضالمانه آمریکایی ها علیه برنامه صلح آمیز هسته ای کشورمان تشدید شده بود، شبکه مزبور در اقدامی خائنانه و وطن فروشانه با دعوت از اعضای تیم تحریمی دولت آمریکا و وزیر خارجه وقت این کشور هیلاری کلینتون در صدد بود تا اقدام آمریکایی ها در تشدید تحریم ها علیه ایران را اقدامی در جهت منافع و مصالح بین المللی قلمداد کند.

بی‌بی‌سی و هتک حرمت مقدسات

اما شبکه تلویزیونی بی بی سی فارسی در 7 سالی که از تاسیسش می‌گذرد، در انتشار مطالب و اخباری پیرامون هتک حرمت مقدسات و اعتقادات مردم ایران گوی سبقت را از سایر رسانه‌های همسو ربوده است؛ مصاحبه این شبکه با "ش. ن" خواننده هتاک و مرتد و پخش رپرتاژ آگهی برای کنسرت‌های این خواننده معلوم الحال از جمله اقدامات این شبکه در راستای دهن کجی و توهین به مقدسات و اعتقادات مردم است.
 
اگرچه صادق صبا پس از 7 سال به دلایل مختلف از جمله مسائل اخلاقی از مدیریت بخش فارسی بی بی سی برکنار شد، اما بی‌تردید با روی کارآمدن مدیریت جدید با توجه به عملکرد گذشته ضد ایرانی وی، مشی و استراتژی شبکه مزبور نیز تفاوتی نخواهد کرد و گردانندگان آن همچنان استراتژی معاندت با نظام جمهوری اسلامی، هتک حرمت مقدسات و ترویج اباحه گری و بی بندوباری را ادامه می‌دهند.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *