صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تشدید رفت و آمدهای هیئت‌های تجاری اروپایی و نتایجی که هنوز ملموس نیست

۲۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۱:۵۸
کد خبر: ۱۵۰۶۳۶
دسته بندی‌: سیاست
پس از انعقاد سند برجام، هیئت‌های اقتصادی و تجاری زیادی بویژه از کشورهای اروپایی به ایران آمدند تا مقدمات سرمایه گذاری در کشورمان را فراهم کنند؛ جذب سرمایه گذاری خارجی یکی از وعده های دولت یازدهم در کوران مذاکرات هسته‌ای بود و حالا پس از اجرایی شدن سند برجام و تشدید رفت و آمدهای هیئت‌های تجاری اروپایی، سوالی که مطرح می شود این است که نتایج ملموس این رفت آمدها چه بوده است؟
گروه سیاسی: پس از انعقاد سند برجام، هیئت‌های اقتصادی و تجاری زیادی بویژه از کشورهای اروپایی به ایران آمدند تا مقدمات سرمایه گذاری در کشورمان را فراهم کنند؛ جذب سرمایه گذاری خارجی یکی از وعده های دولت یازدهم در کوران مذاکرات هسته‌ای بود و حالا پس از اجرایی شدن سند برجام و تشدید رفت و آمدهای هیئت‌های تجاری اروپایی، سوالی که مطرح می شود این است که نتایج ملموس این رفت آمدها چه بوده است؟

مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای مجلس خبرگان در اواخر اسفند ماه ضمن تاکید بر ضرورت خودکفایی در حوزه‌های مختلف بویژه حوزه اقتصادی و بهره گیری از ظرفیت‌های درونی، به سفر هیئت های خارجی به کشور نیز اشاره کردند و گفتند:  «این رفت‌وآمدهایی که الان هست، هیچ معنای مثبتی تاکنون برای ما نداشته؛ حالا در آینده ممکن است داشته باشد - نمیدانم - امّا تا الان این رفت‌وآمدهایی که وجود داشته، هیچ اثری [نداشته]. این را هم من باز به یکی دیگر از این آقایان رؤسایی که همین چندی پیش اینجا آمده بودند - آقای دکتر روحانی هم حضور داشتند - گفتم که باید روی زمین معلوم باشد؛ روی کاغذ فایده‌ای ندارد که بنشینید مذاکره کنید، تفاهم کنید سر یک چیزهایی که بعد هم تحقّق پیدا نکند و مشروطش کنید به موافقت فلان‌جا، باید روی زمین معلوم باشد که چه اتّفاقی دارد می‌افتد؛ چه کاری دارد انجام میگیرد؛ این تا حالا نشده».   

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین عصر دیروز (سه‌شنبه) در دیدار آقای «متئو رنتزی» نخست‌وزیر ایتالیا  مشکل و ضعف رفت‌وآمدهای اخیر هیأت‌های اروپایی به ایران را محسوس نبودن نتایج عملی مذاکرات خواندند و خاطرنشان کردند: بعضی دولت‌ها و شرکت‌های اروپایی در رفت‌وآمد به ایران و مذاکره هستند اما محصول این مذاکرات تاکنون محسوس نبوده است!

 هیچکدام از هیئت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری نیامدند

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی تهران طی مصاحبه‌ای درباره سفر هیئت‌های خارجی به ایران اظهار کرد: برداشت مردم و رسانه‌ها از آمدن هیئت‌های خارجی به ایران غلط بوده و هیچکدام از هیئت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری نیامدند و آنها فقط برای شناخت شرایط ایران به کشورمان سفر کردند.

دولتی‌ها، رشد 8 درصدی را منوط به جذب سرمایه 30 میلیارد دلاری خارجی کرده‌اند
مسئولان دولتی تحقق رشد 8 درصدی اقتصاد کشور درج شده در سیاست های کلی برنامه ششم و اهداف این برنامه  را وابسته به جذب دست کم سی میلیارد دلار سرمایه مستقیم خارجی طی سال های برنامه می دانند؛ اگر چه برخی صاحبنظران و تحلیل گران معتقدند سرمایه گذاری خارجی در ایران حتی در سال‌های بدون تحریم نیز از مرز 3.5 میلیارد دلار در سال فراتر نرفته است؛ اما مسئولان دولتی اصرار دارند که در فضای پسابرجام تحقق این میزان از سرمایه گذاری امکانپذیر است.

گزارش آنکتاد و شوک به بدنه اقتصادی دولت

در اواخر تیرماه سال 94، سازمان کسب و کار ملل متحد (آنکتاد)، طی گزارشی اعلام کرد سرمایه گذاری خارجی در 700 روز فعالیت دولت یازدهم در ایران با کاهش50 درصدی همراه بوده است؛ این آمار اگرچه از سوی تیم اقتصادی دولت مخدوش شد و آن‌ها ارائه چنین اطلاعاتی را ناشی از تغییرات پایه‌های آماری دانستند؛ اما انتشار این گزارش به منزله یک شوک برای بدن اقتصادی دولت بود.

تصویب جذب هفت میلیارد دلار سرمایه خارجی در سال 94

رئیس سازمان سرمایه گذاری خارجی مدتی پیش اعلام کرد که در سال 94، هفت میلیارد دلار سرمایه خارجی مصوب شده است. همچنین حسن روحانی در آخرین  نشست خبری خود از جذب 4.2 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی خبر داد و لیستی از آثار فوری برجام بر اقتصاد کشور قرائت کرد و گفت: امروز فعالیت بانک های ایرانی با بانک های خارجی آغاز شده و روز به روز هم بهتر و بیشتر می‌شود.

رئیس جمهور این را هم گفت که مساله سوئیفت حل و بیمه تا حد زیادی اجرایی شده ، البته ممکن است برخی بیمه‌ها و شرکت‌ها فعال نشده باشند، اما هزینه نقل و انتقال ارزی ما برای تولید و صادرات 10 درصد و در بخش  حمل و نقل دریایی 25 درصد کاهش یافته است. همچنین طی چند ماه گذشته 4.2 میلیارد دلار سرمایه گذاری به ثبت رسیده است.





نظرات بینندگان
تحلیل گر
|
|
۰۸:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۲۵
پرونده ی هسته ای ایران از ابتدا موضوعی سیاسی بود .برجام راه حلی برای جلوگیری از جنگی بود که نه غرب و نه ایران خواهان ان نبودند .برجام توانست جلوی جنگ ناخواسته را بگیرد .اما نتوانست از تنش سیاسی بین ایران و غرب و امریکا بکاهد
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *