صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دبه کردن اوباما فردای اجرایی شدن برجام

۱۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰:۰۱
کد خبر: ۱۵۰۴۷۳
دسته بندی‌: سیاست
اوباما رئیس‌جمهور آمریکا درست در همان نخستین ساعات اجرایی شدن برجام کاری را که حدود یک ماه پیش از انجام سرباز زده بود را اجرایی کرد و 11 فرد و شرکت را به دلیل آزمایش موشکی ایران در ماه اکتبر(مهرماه) در لیست تحریم‌های جدید آمریکا قرار داد.
-گروه سیاسی: در روز  27 دی ماه 1394 برجام به صورت رسمی به مرحله اجرا درآمد و وزرای خارجه ایران، آمریکا و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از تاخیری چندساعته که ناشی از انتشار دیرتر از موعد گزارش راستی آزمایی آژانس بود، وارد شدن برجام به فاز اجرایی را به صورت رسمی در وین اعلام کردند.

اما در آنسوی آتلانتیک اوباما رئیس جمهور آمریکا که از اجرایی شدن برجام و همچنین تبادل زندانیان با ایران، مسرور و مشعوف به نظر می رسید، درست در همان نخستین ساعات اجرایی شدن برجام کاری را که حدود یک ماه پیش از انجام سرباز زده بود را اجرایی کرد و 11 فرد و شرکت را به دلیل آزمایش موشکی ایران در ماه اکتبر(مهرماه) در لیست تحریم‌های جدید آمریکا قرار داد.

اواخر دسامبر 2015 بود که مقامات وزارت خزانه داری آمریکا به نمایندگان و سناتورهای این کشور وعده دادند که تحریم‌های جدیدی علیه ایران بواسطه آزمایش موشک عماد در راه است؛ هنوز 24 ساعت از وعده خزانه دارهای آمریکایی نگذشته بود که کاخ سفید طی بیانیه‌ای اعمال این تحریم ها را به تعویق انداخت.

آنطور که خبرگزاری رویترز گزارش داد، اعلام و تعویق تحریم‌های موشکی در اواخر ماه گذشته میلادی از سوی هیئت حاکمه آمریکا، فرآیند پیچیده‌ای را طی کرد؛ طبق گزارش رویترز، جان کری زمانیکه از تصمیم وزارت خزانه داری آمریکا برای اعمال تحریم‌های موشکی علیه ایران مطلع شد با برقراری تماس با جک لو وزیر مربوطه وی را از این کار منصرف کرد؛ طبق گزارش رویترز، علت تماس کری با جک لو، مکالمه ای بود که میان وی و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران برقرار شد، مکالمه ای که محتوای آن این بود: اعمال تحریم های موشکی جدید مساوی است با کان لم یکن شدن تبادل زندانیان.
  
اما پس از اجرایی شدن برجام در روز 27 دی 1394 و آزادی زندانیان آمریکایی که قطعا نزدیکان و هواداران اوباما، این موارد را در زمره دستاوردهای سیاست خارجی وی قلمداد می‌کنند، رئیس جمهور آمریکا دستور اعمال تحریم‌های جدید موشکی علیه ایران را صادر کرد و آن را در راستای نقض قطعنامه‌های شورای امنیت از سوی ایران دانست. این اقدام اوباما باردیگر ثابت کرد که آمریکایی‌ها قابل اعتماد نیستند.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *