تحلیل جالب نویسنده کتاب "۱۰ روز با داعش" از حوادث بروکسل
۱۰ روز با داعش، شرح سفر جسورانه ۱۰ روزه یورگن تودن هوفر روزنامهنگار آلمانی به همراه پسرش و یکی دیگر از دوستان وی به قلمرو داعش است.
وی در فصلهای دهگانهی این کتاب، مقدمات
و ماجراهای پیش از سفر ، شرح عینی ده روز اقامت و نیز پایان سفرشان را به دقت ، بازگو
میکند.
نویسنده نه فقط در میان مردم و خوانندگان آگاهش در جهان غرب ، روزنامهنگاری سرشناس ، حقیقتگو و منصف شناخته میشود؛ بلکه در دنیای اسلام هم تصویری مقبول و محترم دارد؛ زیرا گزارشهای او تا به امروز ، منصفانه و خالی از غرضهای شخصی و استعمارگرانه بوده است.
یورگن تودن هوفر ، حال بعد از وقوع انفجارات تروریستی دیروز در شهر بروكسل بلژیك، در حالی كه جهت شركت در یك همایش سیاسی با محوریت و موضوعیت داعش، عازم شهر مونیخ بود ، آنالیز و تجزیه و تحلیل خود را در خصوص این حادثه ی دلخراش در صفحه ی شخصی خود در فیس بوك قرار داد كه توجه شما را به آن جلب می نماییم:
دوستان من؛
من هم همانند همه ی شما ، ذهن و خاطرم متوجه ی قربانیان حادثه ی تروریستی شهر بروكسل بلژیك می باشد و بی نهایت و تا سر حد مرگ، از وقوع این حادثه ی دلخراش غمگین و ناراحت هستم...
دولت إسلامی داعش ( دولت إسلامی عراق و شام ) قصد دارد با انجام چنین عملیات های تروریستی و قتل و كشتار غیرنظامیان بی گناه در سطح اروپا ما را در برابر هم قرار دهد.
هدف داعش چیزی نیست جز آنكه با خلق نزاع و اختلافات شدید، گروه ها و ائتلاف های درون سیاسی را به یك صف آرائی مرگبار در برابر هم دعوت كنند:
" تقابل غیر مسلمانان در برابر مسلمانان "
این نكته دقیقن همان است كه من بارها و بارها در مدت حضور ده روزه ی خود در قلمرو داعش، از زبان انها می شنیدم ...ما نباید در دام و مكر آنها گرفتار شویم و فریب شان را بخوریم . باید با هم و در كنار هم در برابر این فرایند قاتلان و جنایتكاران مسلمان كذاب و دروغین بایستیم و مقابله كنیم.
از این رو ، توجه شما را به سه مورد از مهم ترین ترفندهای هوشمند ضد تروریسم جلب می نمایم:
1. ترفند و استراتژیكی كه غرب در طول
١٤ سال گذشته در جهت نبرد با تروریسم در پیش گرفته، با شكست مواجه شده است.
بیش از
هر چیز، ما باید كلیه ی عملیات های منسوخ نظامی و بمباران مناطق تحت اشغال و قلمرو
داعش را متوقف كنیم. نتیجه و تبعات این خط مشی باطل ، فقط و فقط كشتار غیرنظامیان
بوده و در حالت بدتر ، منجر به پیدایش نسل نو و تازه ای از تروریسم خواهد شد .
شاید
اگر واكنش های نظامی ، به صورت محرمانه و سری تَر و با به كارگیری فرماندهان و یگان
نظامی متخصص صورت می گرفت ، می توانست ثمربخش تَر باشد . هر كس كه فكر نبرد با داعش
و شكست آنها را در سر می پروراند ، باید دارای قدرت ریسك پذیری بالایی هم باشد . اما
در سیاست فعلی ضد تروریسم غرب ، نشانی از شهامت و جسارت دیده نمی شود .
2. تمام كشورهای خاورمیانه و نه فقط كشور سوریه ، نیازمند برگزاری وسیع و گسترده ی اجلاس صلح می باشند كه در آن هم منافع مردم جنگ زده و ستمدیده و هم منافع غرب تأمین گردد . بهترین و مناسب ترین بستر و فضا در جهت تولید و زایش تروریسم ، بی گمان بی عدالتی های ناشی از بروز جنگ می باشد .
در نهایت غم و عصبانیت و در حالی كه جهت شركت در یك همایش و رویداد سیاسی با محوریت و موضوعیت داعش عازم شهر مونیخ هستم ، این مطالب به ذهنم خطور كرد و آن ها را به رشته ی تحریر در آوردم . هم از دست تروریست های شهرهای بلژیك ، پاریس و یا هر جای دیگر خشمگین و عصبانی هستم كه به خود اجازه می دهند به نام خدا ، انسان های بی گناه را به قتل برسانند و هم از سیاست مداران كه با تكیه بر روش های منسوخ و غلط گذشته ، همچنان به بمباران و حمله های نظامی خود در قبال داعش ادامه می دهند تا هر روز این بهانه را به داعشی ها بدهند كه همچنان به تجارت خون آلود و ملحدانه ی خود در سرتاسر جهان ادامه دهند ...
دوستدار شما
یورگن تودن هوفر
-ترجمه از آلمانی : پرویز خزائی/ تاریخ انتشار : بیست و دوم مارس / ساعت ١٨:٠٥
بیوگرافی یورگن تودن هوفر
تودن هوفر در دوازدهم نوامبر 1940 میلادی در کشور آلمان و در شهر اوفن بورگ در ایالت بادن متولد شد .
در سال 1959 ، تحصیلات خود را در مقطع دبیرستان در شهر فرایبورگ به پایان رسانید و سپس در رشته ی حقوق و علوم سیاسی در دانشگاه های مونیخ ، پاریس ، بن و فرایبورگ شروع به تحصیل کرد .
وی در سال 1969 ، دوره ی تکمیلی و آموزشی وکالت را در دانشگاه فرایبورگ با موفقیت پشت سر گذاشت و به درجه ی دکتری نایل آمد .
تودن هوفر در سال 1970 ، به حزب سوسیال دموکرات آلمان پیوست و مدت کوتاهی پس از آن ، به عنوان معاون دبیر کل این حزب - آقای برونو هک - در شهر بن منصوب شد . در سال 1972 ، به عنوان قاضی در یک دادگاه جنایی در شهر کایزرزلاترن مشغول به کار شد و در اواخر همان سال ، به مجلس آلمان راه یافت و تا سال 1990 میلادی به عنوان نماینده در مجلس فدرال آلمان باقی ماند .
تودن هوفر بیشتر به خاطر فعالیت های سیاسی و تلاش های انسان دوستانه اش در بین عموم دارای جایگاه ویژه ای است .
در سال 1975 ، او به کشور شیلی سفر کرد و با دیکتاتور حاکم ، آگوستو پینوشه دیدار کرد . این ملاقات و دیدار زمینه را برای آزادی 4500 زندانی سیاسی در بند هموار کرد.
پنج سال بعد ، یعنی در سال 1980 میلادی ، تودن هوفر به همراه یک خبرنگار و تعدادی از آزادی خواهان افغان از طریق مرز پاکستان وارد کشور افغانستانی شد که در آن زمان تحت اشغال نیروهای اتحاد جماهیر شوروی سابق بود .
در سال 1987 میلادی ، تودن هوفر در شرکت "هوبرت بوردا مدیا" مشغول به کار شد . این شرکت در آن زمان یکی از بزرگترین شرکت های چاپ و انتشارات اروپا محسوب می شد و تودن هوفر به عنوان معاون رییس هیئت مدیره در این شرکت فعالیت خود را ادامه داد و در سال 1990 ، بازنشستگی خود را از هرگونه فعالیت سیاسی اعلام نمود .
درست بعد از حملات تروریستی یازدهم سپتامبر 2001 در ایالات متحده ، این فرصت به وجود آمد تا تودن هوفر یکبار دیگر در بین محافل سیاسی ظاهر شود . او خیلی صریح و آشکار ؛ مخالفت خود را با بروز جنگ در کشور افغانستان و عراق اعلام کرد و همیشه در نطق های خود ، یافتن راه حل سیاسی و دیپلماتیک را برای حل مسایل مربوط به مبارزه با تروریسم لحاظ می کرد .
تودن هوفر ، همچنین کتاب های پر فروشی را از خود منتشر کرد که این آثار بیشتر حول محور "برقراری و ایجاد صلح تنها و تنها از طریق گفتمان" می باشد .
در سال 2003 ، وی کتاب "چه کسی برای عبدول و تانایا گریه می کند؟" را نوشت که در این کتاب او به شرح زندگی آمیخته با جنگ یک پسر جوان افغان و یک دختر جوان عراقی می پردازد .
در سال 2005 ، تودن هوفر کتابی را با عنوان "اندی و مروا" به چاپ می رساند که در آن ، داستان یک مرد آمریکایی به نام اندی و یک دختر عراقی به نام مروا را شرح می دهد .
در سال 2008 میلادی ، کتاب او با عنوان "چرا می کشی ، زید ؟" در زمره ی بهترین فروش ها قرار گرفت .
تودن هوفر درآمدهای حاصل از فروش کتاب ها و آثار ارزشمند خود و همچنین بخش عمده ای از ثروت و دارای های شخصی خود را صرف امور انسان دوستانه و همچنین پروژه های مربوط به کودکان جنگ در کشورهای افغانستان ، عراق ، سوریه و کنگو کرده است .
او در عنفوان جوانی و در بیست سالگی و در جریان جنگ داخلی الجزایر به این کشور آفریقایی سفر کرد و همچنین طی بحران بیزرته به کشور تونس عزیمت نمود . تودن هوفر همچنین بسیاری از کشورهای عربی و مسلمان را به مناسبت های مختلف مورد بازدید خود قرار داده است .
او در دیدار با مقامات آمریکایی همیشه از ایشان خواسته است که درگیری و مناقشات خود با کشورهای ایران ، سوریه و عراق را از طریق مسالمت آمیز و مذاکره حل و فصل کنند .
تودن هوفر با دختر یک افسر فرانسوی به نام خانم فرانکو لاوال ازدواج کرده است که ماحصل این ازدواج سه فرزند بوده است ، هر چند این زوج آلمانی – فرانسوی در سال 2004 میلادی از هم جدا شدند ...