صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چگونگی تاسیس شعب دانشگاه‌ها در مناطق آزاد جهت بررسی بیشتر به کمیسیون مشترک ارجاع شد

۲۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۲:۵۷
کد خبر: ۱۴۹۶۱۳
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
نمایندگان مجلس شورای اسلامی موادی از احکام برنامه‌های توسعه کشور را که مشتمل بر نحوه تاسیس شعب دانشگاه‌ها در مناطق آزاد بود را برای بررسی بیشتر به کمیسیون مشترک ارجاع دادند.
به گزارش گروه سیاسی ، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه‌شنبه 25 اسفند) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه تنظیم برخی از احکام برنامه‌های توسعه‌ کشور، با ارجاع ماده 2 این لایحه به کمیسیون مشترک موافقت کردند.

گفتنی است ابتدا ماده 2 به رأی گذاشته شد که نمایندگان با 114 رأی موافق، 14 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 196 نماینده حاضر در مجلس با آن موافقت کردند، اما با توجه به اینکه تصویب این ماده به دلیل مغایرت با برنامه توسعه، نیاز به دو سوم آرای نمایندگان حاضر داشت و در واقع به حدنصاب مورد نیاز دست نیافت، به کمیسیون مربوطه ارجاع شد.

همچنین در ادامه ماده 3 لایحه مذکور نیز با 102 رأی موافق، 25 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 196 نماینده حاضر در مجلس مورد موافقت قرار گرفت که این ماده نیز به حدنصاب لازم برای تصویب نرسید و به کمیسیون ارجاع شد.

محمدمهدی مفتح در تذکری عنوان کرد که در یکی از بندهای این لایحه اشاره شده که این لایحه در صورت تصویب بعد از اتمام برنامه پنجم توسعه می‌بایست عملیاتی شود، لذا اگر رئیس جلسه موافقت کند، این مواد نیاز به دو سوم آرا ندارد و می‌توانند تصویب شوند.

لاریجانی در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: اکنون برنامه پنجم توسعه کل کشور در حال اجراست و ما براساس آن تصمیم‌گیری کرده و نمی‌توانیم کار را معطل بگذاریم؛ البته این موضوع باید در هیات رئیسه بررسی شود تا بتوان نتیجه مشخصی از آن گرفت.

به گزارش خانه ملت، در ماده 2 لایحه تنظیم برخی از احکام برنامه‌های توسعه‌ کشور آمده بود:

الف- دانشگاهها و مؤسسات آموزش‌‌عالی و تحقیقاتی دولتی مجازند از ظرفیت مازاد بر سهمیه آموزش رایگان خود و یا ظرفیت‌های جدیدی که ایجاد می‌کنند، براساس قیمت تمام‌شده یا توافقی با بخش غیردولتی و با تأیید هیأت‌امناء در مقاطع مختلف دانشجو بپذیرند. منابع مالی دریافتی پس از واریز به خزانه‌داری کل کشور به حساب درآمد اختصاصی همان دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی و تحقیقاتی حسب مورد منظور می‌شود.

ب- به دولت اجازه داده می‌شود امکان بهره‌برداری جامعه‌المصطفی‌العالمیه از ساختمان‌ها و یا اراضی مازاد دولتی را در خارج از کشور براساس دستورالعملی که به تصویب هیأت وزیران می‌رسد فراهم نماید.

تبصره- نحوه پذیرش دانشجو در مقاطع مختلف به پیشنهاد هیأت امنای دانشگاهها و مؤسسات آموزش‌‌عالی و تحقیقاتی و حسب مورد با تأیید وزارتخانه‎های ذی‎ربط و با رعایت قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش‌‌عالی کشور مصوب 10/6/1392 می‌باشد. در مقاطع کارشناسی ارشد و بالاتر با استفاده از ظرفیت‌های جدید از طریق امتحانات ورودی مؤسسات یادشده با درنظرگرفتن توان علمی داوطلبان با رعایت ضوابط سازمان سنجش آموزش کشور انجام می‌شود.

همچنین در ماده 3 لایحه مذکور چنین آمده بود:

الف- دانشگاههای کشور، حسب مورد به تشخیص وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تصویب شورای گسترش آموزش عالی وزارتخانه‌های مربوط، می‌توانند نسبت به تأسیس شعب در مناطق آزاد تجاری – صنعتی و نیز در خارج از کشور به‌صورت خودگردان و با دریافت شهریه از داوطلبان اقدام کنند.

ب- وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کلیه دانشگاههای دولتی و غیردولتی و دستگاههای اجرائی موضوع ماده(2) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران موظفند بیست‌وپنج درصد(25%) از سهمیه‌های ورود به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، بورسیه‌های تحصیلی داخل و خارج از کشور، فرصتهای مطالعاتی و دوره‌های دکترای تخصصی را به همسر و فرزندان شاهد، جانبازان، آزادگان و همسر و فرزندان آزادگان و همسر و فرزندان جانبازان بالای بیست‌وپنج‌درصد(25%) اختصاص دهند.

تبصره- کسب حداقل هفتاددرصد(70%) حدنصاب شرایط علمی و امتیاز پذیرفته‌شدگان برای کلیه رشته‌ها و مقاطع تحصیلی از جمله رشته‌های پزشکی برای دارندگان سهمیه الزامی می‌باشد.

پ- پذیرش دانشجو در شعب دانشگاهها در مناطق آزاد تجاری- صنعتی، برای دانشجویان غیرایرانی بدون آزمون سراسری انجام می‌شود. ضوابط پذیرش دانشجو برای دوره کارشناسی توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو موضوع ماده (2) قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب 1392 و برای دوره‌های تحصیلات تکمیلی با پیشنهاد دانشگاهها و حسب مورد با تأیید یکی از وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری یا بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین می‌شود.

تبصره- دانشجویان ایرانی شعب مناطق آزاد تجاری - صنعتی، همانند سایر دانشجویان از معافیت تحصیلی برخوردار می‌باشند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *