صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگاهی به سنت‌های نوروزی "کشمیریها" از پخت غذا تا سفره هفت‌سین + تصاویر

۰۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۱:۰۱
کد خبر: ۱۴۸۸۲۳
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
ایام بهار و نوروز بهانه‌ای برای دید و بازدید و پختن غذاهای خوشمزه در کشمیر است، در این روزها بوی خوش غذاهای ویژه نوروز فضای خانه‌ها را معطر می‌کند و پهن شدن سفره "هفت سین" نیز از جمله آئین‌های این منطقه است.
به گزارش سرویس بین الملل  ایام بهار و نوروز بهانه‌ای برای دید و بازدید و پختن غذاهای خوشمزه در منطقه کشمیر است.
 
مردم کشمیر بر این باورند که نوروز روزی است که جهان در آن خلق و آدم آفریده شد، آفتاب اولین بار درخشید و کشتی نوح از طوفان نجات یافت و امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) با یکدیگر ازدواج کردند.
 
در این روزها بوی خوش غذاهای ویژه نوروز فضای خانه‌ها را معطر می‌کند و پهن شدن سفره هفت سین در کشمیر نیز از جمله آئین‌های این منطقه است.
 
از جمله غذاهای این سفره می‌توان به "ندرو" (خوراک ساقه نیلوفر آبی، اسفناج، «یکهنی»(ماست و گوشت)، "رستا "(کوفته)، «گوگجار»(شلغم خشک شده)، شلغم تازه و انواع خوراک‌های گوشت و مرغ اشاره کرد.
 
هفت سین در کشمیر بنام «هفت سن» معروف است(«سن» در زبان کشمیری به معنای غذا است که در آن هفت غذا گذاشته می‌شود.
 
غیر مسلمانان کشمیر که به آنها "پندت" می‌گویند نیز نوروز را به واسطه نو شدن طبیعت جشن می‌گیرند.
 
تهال برن (بشقاب پر کردن) از سنت‌های ویژه پندت‌ها در نوروز است. در این بشقاب مقداری برنج، گندم، شیرینی،حبوبات، گردو، گلاب، سکه، قلم، شیشه و یک چراغ روشن گذاشته می‌شود.
 
همچنین در روزهای عید مردم لباس نو می‌خرند و به دیدار دوستان و آشنایان خود می‌روند.

 
به نظر می‌رسد که گرامیداشت این آئین در کشمیر برگرفته از سنت کهن نوروز در ایران است که این خود نشان از عمق تعلقات فرهنگی این منطقه با ایران است.
 













/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *