صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سوزش سر دل

۱۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۰:۰۱
کد خبر: ۱۴۸۰۳۵
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
سوزش سر دل به صورت احساس سوزش معده حس می شود که تا قفسه سینه بالا می آید این ناراحتی بیشتر از خوردن غذا، هنگام درازکشیدن، افزایش فشار داخل شکمی(خم شدن یا بلند کردن چیزی) رخ می دهد.
به گزارش گروه جامعه ، آشنایی اولیه با علائم بیماری‌ها و دردها و آگاهی درباره مواجهه با آنها می تواند کمک شایانی در رفع آنها داشته باشد. در این خبر درباره سوزش سر دل خواهید خواند.


سوزش سر دل به صورت احساس سوزش معده حس می شود که تا قفسه سینه بالا می آید این ناراحتی بیشتر از خوردن غذا، هنگام درازکشیدن، افزایش فشار داخل شکمی(خم شدن یا بلند کردن چیزی) رخ می دهد.

غذاهای چرب، غذاهای پرادویه، نعناع، قهوه، شکلات، الکل و استعمال دخانیات می توانند سوزش سر دل ایجاد کنند. تقریبا 90 درصد افراد گاهی این سوزش را تجربه می کنند ولی عده ای دیگر در اکثر مواقع سوزش سر دل را تجربه می کند افرادی که به سوزش شدیدی مکرر مبتلا هستند ممکن است لازم باشد برای کنترل علایم به پزشک مراجعه و به طور مرتب دارو مصرف کنند.

 هر کسی که سوزش سر دل دارد و بلع غذا با دشواری انجام می شود(لقمه گیر می کند یا آهسته پایین می رود) باید به پزشک مراجعه کند. گاهی بعضی از داروها تجویزی، سوزش سر دل را افزایش می دهند اگر داروی جدیدی به شما تجویز شده و این امر با شروع یا تشدید سوزش سر دل هم زمان شده است به پزشک مراجعه کنید از تابلوی صفحه 134 برای تصمیم گیری در مورد مراجعه به پزشک کمک بگرید.


علایم ممکن در همه سنین: احساس سوزش سر معده و در پشت جناح سینه(که با خم شدن، دراز کشیدن و خوردن بدتر می شود)، پس زدن غذا و طعم ترش و تلخ در دهان( به خصوص با خم شدن) و یا تولید بیش از حد بزاق، علایم همراه می تواند شامل آروغ زدن بعد از غذا باشد.

توصیه های خانگی

1.داروهای ضد اسید(آنتی اسید) که اسید معده را خنثی می کنند بدون نسخه قابل تهیه هستند این داروها در دو شکل قرص و شربت در بازار موجودند این داروها می توانند حاوی هیدروکسید منیزیم( که می تواند ایجاد اسهال کند)،هیدروکسید آلومینیوم( که می تواند باعث یبوست شود) باشند. میزان مصرف حدود 30 میلی لیتر نیم ساعت بعد از غذا و موقع خواب است برای رهایی سریع از علایم سوزش سر دل می توان از ضد اسیدها استفاده کرد. این داروها اگر به طور منظم پس از غذا یا در هنگام خواب مصرف شوند می توانند به پیشگیری یا کاهش سوزش سر دل کمک کنند ولی اثر بلند مدت ندارند اگر برای کنترل علایم نیاز دارید بیش از دو بار در روز آنتی اسید مصرف کنید، باید به پزشک خود مراجعه کنید.

2. با ایجاد بعضی تغییرات در شیوه زندگی می توانید سبب کاهش بروز علایم شوید:

*پس از صرف غذا 2 ساعت دراز نکشید.

*از مصرف غذا یا مایعات 2 الی 3 ساعت قبل از خواب خودداری کنید.

*سر تخت را 15 سانتی متر بالا ببرید. بالا نگه داشتن سر با افزودن بالش یا استفاده از بالش بلند به اندازه بالا بردن سر تخت موثر نیست و می تواند خود مشکلاتی را اجاد کند.

*کافئین را حذف کنید یا میزان مصرف آن را محدود کنید. کافئین در قهوه، چای، شکلات و نوشیدنی های حاوی کولا وجود دارد همچنین از مصرف نوشابه های گازدار نیز پرهیز کنید.

*از مصرف سیگار و الکل خودداری کنید.

*در صورت امکان مصرف آسپرین و داروهای ضد التهابی را کاهش دهید یا قطع کنید به جای آن داروها ا استامینوفن استفاده کنید.

* حتی الامکان از مصرف غذاهای پرچرب، گوشت های پرچرب، غذاهای سرخ شده، سس ها و غذا های پرادویه و ترش، گوجه فرنگی و نعناع خودداری کنید.

*اگر غذایی باعث ناراحتی می شود، از مصرف آن پرهیز کنید.

*در صورت چاقی وزن خود را کاهش دهید.

3.بعضی داروها می توانند علایم سوزش سر دل را تشدید کنند اگر با شروع دارویی جدید علامت دار شدید، با پزشک خود مشورت کنید.

4. اگر یکی از این داروها را امتحان کرده اید ولی علایم کاملا رفع نشده است و یا نیاز است که طولانی مدت و منظم به مصرف آن ها ادامه دهید تا علایم تخفیف یابند باید به پزشک مراجعه کنید.


*برگرفته از کتاب خودمراقبتی خانواده (1)



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *