صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

راه‌های درمانی برای سرفه و سرماخوردگی

۰۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۰:۰۱
کد خبر: ۱۴۷۸۵۸
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
سرماخوردگی توسط ویروسها ایجاد می‌شود و در حال حاضر هیچ درمان اختصاصی ندارد. مصرف آنتی بیوتیک سرماخوردگی را درمان نمی‌کند.

به گزارش گروه جامعه ، آشنایی اولیه با علائم بیماری‌ها و دردها و آگاهی درباره مواجهه با آنها می تواند کمک شایانی در رفع آنها داشته باشد. در این خبر علائم سرفه، سرماخوردگی و آنفلوآنزا و راه‌های درمان را مشاهده می کنید.

سرماخوردگی توسط ویروسها ایجاد می‌شود و در حال حاضر هیچ درمان اختصاصی ندارد. مصرف آنتی بیوتیک سرماخوردگی را درمان نمی‌کند. در طول سال، بزرگسالان ممکن است چند دفعه دچار سرماخوردگی شوند که میزان ناخوشی و ناراحتی حاصله در هر دفعه میتواند متغیر باشد. بعضی از سرماخوردگی ها به قدری سبک هستند که اصلا فرد متوجه آن نمیشود در حالیکه برخی دیگر علایم شدیدی ایجاد می‌کنند.

افراد بسیار سالخورده و مبتلایان به بیماری تنفسی، دیابت، بیماری قلبی یا دیگر بیماریهای مزمن ممکن است زودتر به مراجعه به پزشک نیاز داشته باشند. معمول سرماخوردگی 7 تا 14 روز بعد بهبود مییابد چه به پزشک مراجعه کنید و چه مراجعه نکنید. بعضی علایم بیشتر طول میکشند. سرفه خشکی که هنگام سرماخوردگی ایجاد میشود ممکن است 2 تا 3 هفته طول بکشد.

علایم در بزرگسالان: سرفه، گلودرد، درد و مفاصل بدن، تورم گره های لنفاوی گردن، سردرد متوسط، آبریزش چشم، تب، خستگی و سرفه.


علایم معمول سرماخوردگی
اگر  تب شما بیش از 38.5 درجه سانتیگراد دهانی است؟ یا  تنگی نفس تازه ای را تجربه می کنید؟ یا خلط قهوه ای یا خونی دارید؟ در صورت لزوم از داروی ضد تب استفاده کنید و هم اکنون به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.

اگر علائم نامبرده را ندارید، توصیه های خانگی را مطالعه کنید.

اگر بعد از گذشت 3 روز ، هنوز خلط سبز دارید یا سرفه بدتر می شود؟  یا  حال تان در مجموع بدتر شده است؟ به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.

توصیه های خانگی


به یاد داشته باشید سرماخوردگی درمان ندارد. آنتی بیوتیک دوره سرماخوردگی را کوتاه یا آن را درمان نمی‌کند.

* استراحت کنید و زیاد مایعات بنوشید تا مایعاتی که با آبریزش، سرفه و تب از دست میرود را جبران کنید.


* میتوانید از استامینوفن، آ اس آ (آسپرین) یا بروفن برای رفع تب و درد بدنی استفاده کنید. برای افراد زیر 20 سال آ اس آ (آسپرین) توصیه نمی‌شود.

*هوای مرطوب میتواند به بهبود علایم سرماخوردگی کمک کند. میتوانید از دستگاه بخور سرد استفاده کنید.

* ایستادن زیر دوش گرم میتواند در موارد احتقان کمک کننده باشد.

*مایعات گرم بنوشید. این کار به رفع احتقان بینی و نرم شدن سرفه کمک میکند. سوپ جوجه و نوشیدنی های گرم، گزینه های خوبی هستند.

*برای بهبود احتقان سر و آبریزش بینی میتوانید از ترکیبات ضد احتقان (دکونژستان) استفاده کنید. داروهای ترکیبی حاوی ضداحتقان و آنتی هیستامین، میتوانند خواب را بهبود دهند. از دکتر داروساز برای انتخاب داروی مناسب کمک بگیرید. افرادی که بیماری قلبی شدید، کنترل ضعیف فشار خون، آنژین یا آسم دارند نباید داروی ضداحتقان مصرف کنند.

* شربت های سرفه حاوی دکسترومتورفان برای رفع یا کاهش سرفه خشک، میتواند مؤثر باشد. همه سرفه ها را نباید سرکوب کرد. سرفه نرم به پاک شدن راههای هوایی از مخاط کمک میکند. زمانی که سرفه، مانع خواب راحت شما یا کارتان شود، می‌توانید از داروهای ضد سرفه استفاده کنید. داروهای حاوی دکسترومتورفان، میتواند آسم را بدتر کند. این داروها را با احتیاط مصرف کنید.


* سرفه و عطسه عفونت را پخش میکنند. هنگام سرفه و عطسه، جلوی دهان و بینی خود را با دستمال بگیرید ولی مهمترین مساله این است که دست تان را پس از هر عطسه و سرفه بشویید در غیر این صورت از طریق لمس، عفونت را پخش میکنید. شستشوی دست، یکی از مهمترین اقدامات برای پیشگیری از پخش بیماری به دیگر اعضای خانواده و همکاران است.

* سیگار نکشید و در معرض دود سیگار دیگران هم قرار نگیرید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *