صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازار دارایی فکری، میزبان نوآوری‌های صنعت نفت

۲۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۰:۰۲
کد خبر: ۱۴۷۸۲۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
تفاهم نامه همکاری با پژوهشگاه صنعت نفت عامل توسعه بازار دارایی فکری به منظور استفاده از ظرفیت‌های علمی این پژوهشگاه برای پاسخگویی به نیازهای صنعت نفت به شمار می‌رود.
به گزارش گروه اقتصاد امضای این تفاهم نامه که میان حمیدرضا کاتوزیان رئیس پژوهشگاه صنعت نفت و امیر هامونی مدیرعامل فرابورس ایران صورت گرفت با هدف دستیابی به قیمت‌گذاري دانش‌هاي فني این پژوهشگاه با استفاده از ابزار كشف قیمت در بازارهاي فرابورس ایران و فراهم‌سازي مقدمات انجام معاملات اوراق بهادار مبتني بر دارايي فکري انجام شد.
 
آماده‌سازی بسترهای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان در فرابورس ایران
 
مدیرعامل فرابوس ایران در مراسم امضای این تفاهم‌نامه گفت: خرداد سال گذشته بازار دارایی فکری فرابورس ایران با هدف تجاری‌سازی ایده‌ها، اختراعات و نوآوری‌ها و کمک به اقتصاد دانش بنیان راه‌اندازی شد.
 
هامونی با بیان اینکه از آن زمان تاکنون اختراعات و ایده‌های زیادی در این بازار پذیرش شده، افزود: از زمان راه‌اندازی بازار دارایی فکری چند معامله در آن انجام شده و از این درگاه، ادبیات تامین مالی دانش بنیان در بازار سرمایه به خوبی شکل گرفته است.
 
به گفته وی هم‌اکنون مجموعه‌های توانمندی در برخی تامین سرمایه‌ها و شرکت‌های کارگزاری، روی ارزش‌گذاری ایده‌ها، اختراعات و تشکیلات دانش بنیان به فعالیت می‌پردازند و برای تامین مالی دانش بنیان در بازار سرمایه تلاش می‌کنند.
 
مدیرعامل فرابورس ایران در بخش دیگری از سخنان خود به تلاش‌ها برای راه‌اندازی صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه موسوم به (Venture Capital Fund) اشاره کرده و در این خصوص توضیح داد: به کمک سازمان بورس و اوراق بهادار و شورای عالی بورس اقدامات موثری برای راه‌اندازی این صندوق‌ها در فرابورس ایران صورت گرفته و امیدنامه و اساسنامه آنها توسط سازمان مصوب شده است.
 
به گفته هامونی در حال حاضر 9 متقاضی که سرمایه برخی از آنها با منشا خارجی است برای تاسیس این صندوق‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند که این مهم با تقویت سمت تقاضای بازار داریی فکری، به فعالیت موفق‌تر این بازار کمک خواهد کرد.
 
او ویژگی بارز این صندوق‌ها را ثبت آنها در قالب شخصیت حقوقی صندوق عنوان و تصریح کرد: پیش‌بینی می‌کنیم با راه‌اندازی این صندوق‌ها، ورود سرمایه‌گذاران خارجی به بازار سرمایه بیش از پیش تقویت شود و از این طریق سرمایه‌گذاری زیادی در حوزه طرح‌های دانش بنیان و کمک به رشد و ترقی شرکت‌های استارت‌آپ‌ صورت بگیرد.
 
مدیرعامل فرابورس ایران با تاکید بر اینکه کشور آماده جهش اقتصاد دانش بنیان است، ادامه داد: ما در بازار سرمایه، زمینه و بسترهای لازم را برای تامین مالی و ارزش‌گذاری دانش‌های فنی آماده‌ کرده‌ایم و امیدواریم از طریق بازار دارایی فکری به تبلور اقتصاد دانش بنیان در کشور کمک کنیم.
 
او در پایان گفت: تفاهم نامه همکاری با پژوهشگاه صنعت را عامل توسعه بازار دارایی فکری به منظور استفاده از ظرفیت‌های علمی این پژوهشگاه برای پاسخگویی به نیازهای صنعت نفت عنوان کرد.
 
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت نیز در این مراسم با بیان اینکه این پژوهشگاه از سوابق طولاني در پژوهش‌هاي مرتبط با صنايع بالادستي، پايین‌دستي، انرژي و محیط زيست برخوردار است و همچنین دانش‌هاي فني لازم را در اين زمینه‌ها دارد، گفت: ارتقاي فناوري‌هاي ملي، جذب سرمايه، ظرفیت‌سازي و توسعه منابع انساني لازم براي تبديل علم به فناوري از اهداف پژوهشگاه صنعت نفت به شمار می‌رود.
 
کاتوزیان با اشاره به اینکه پژوهشگاه صنعت نفت یک سازمان بزرگ تحقیقاتی دارد، ادامه داد: طی سال‌های متمادی به ویژه پس از انقلاب اسلامی این پژوهشگاه با ارائه توانمندی‌های بی‌شماری در خصوص صنعت نفت، فناوری‌های زیادی تولید کرده و سهم معنوی پررنگی در شرکت‌های دانش بنیان به خود اختصاص داده است.
 
وی امضای تفاهم‌نامه با فرابورس ایران را حرکت ارزنده‌ای به منظور تجاری‌سازی نوآوری‌های صنعت نفت عنوان و اظهار کرد: امیدواریم با این همکاری مشترک، نقش ویژه‌ای در اقتصاد بازار ایفا کنیم و این نقش را به گونه‌ای عملیاتی کلید بزنیم.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *