صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

استان هزار رنگ ایران را بیشتر بشناسید

۰۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۶:۵۰:۰۱
کد خبر: ۱۴۷۳۴۸
جغرافیای طبیعی استان گلستان به نحوی است که به سه بخش کوهستانی، دامنه‌ای و جلگه‌ای تقسیم شده و از نظر آب و هوایی دارای اقلیم مدیترانه‌ای و نیمه‌بیابانی است.
به گزارش گروه جامعه ،استان گلستان از شمال به جمهوری ترکمنستان، از غرب به استان مازندران و دریای خزر، از جنوب به استان سمنان و از شرق به استان خراسان شمالی محدود می‌شود.




برای دریافت نقشه راهنمای این استان اینجا کلیک کنید.


این استان بدلیل برخورداری از شرایط ویژه و متنوع آب و هوایی همچون آب و هوای معتدل کوهستانی، بیابانی و نیمه بیابانی قدمت تاریخی هفت هزار ساله و وجود بیش از هزار اثر تاریخی و فرهنگی ارزشمند اعم از ابنیه تاریخی، اماکن مذهبی، تپه‌ها و محوطه‌های باستانی و تاریخی، آرامگاه ها، برج ها، پل‌های تاریخی، مساجد و امامزاده‌ها و بافت‌های قدیم شهری، کاروانسراها، قلعه ها، غارها و مدارس علوم دینی، دارا بودن مناظر بدیع و چشم اندازهای طبیعی نظیر کوه، جنگل، جلگه، دشت، صحرا، دریاچه، خلیج، جزیره، آبشار، تالاب، دهکدة ییلاقی، جایگاه ویژه ای در عرصة میراث فرهنگی و وضعیت گردشگری کشور ایجاد نموده است.


جغرافیای طبیعی استان گلستان به نحوی است که به سه بخش کوهستانی، دامنه‌ای و جلگه‌ای تقسیم شده و از نظر آب و هوایی دارای اقلیم مدیترانه‌ای و نیمه‌بیابانی است.

 سابقه تمدن و فرهنگ استان گلستان با توجه به کاوشهای باستان‌شناسی به 7000 سال قبل بر‌می‌گردد. در دوران هخامنشی و اشکانیان به نام هیرکانیا از معروف‌ترین و آبادترین ایالات در شمال ایران بوده و در دوران اسلامی نقش مهمی در شکوفایی و تمدن ایران اسلامی داشته است.

با توجه به موقعیت جغرافیایی، شرایط آب و هوایی و جنس خاک، استان گلستان از پوشش گیاهی متنوعی از قبیل جنگل انبوه، چمنزار و استپ بر خوردار است. مجاورت دریای خزر و رشته کوه‌های البرز سبب شده است که به تبعیت از آب وهوا در دامنة شمالی البرز از خط ساحلی دریای خزر تا قلل مرتفع بر حسب افزایش ارتفاع، پوشش گیاهی متنوعی به صورت نوارهای مشخصی بوجود آید .



با توجه به تنوع قومیتی موجود در این استان زبان و گو یش‌های متفاوت رایج و متداول می‌باشد .از مهمترین آنها می‌توان به مازندرانی، ترکمنی، قاجاری، کتولی، سیستانی، بلوچی، شاهرودی، قزاقی، ترکی آذری و قزلباش اشاره کرد.

همچنین از سوغاتی های این استان می توان جاجیم، صنایع دستی، ابریشم بافی رامیان، ماهی، خاویار، پنبه، حلوا اماج(مخصوص گرگان)، نان شیرینی، زنجبیلی، نون عیدی(کلمبو)، قُطاب، پشت زیک (کنجدی)بابتو (مخصوص گرگان)، مارمرده(مخصوص گرگان)، پادرازی، قالی، قالیچه، پشتی ترکمنی، عرق کشمش ، حلوا گردویی (مخصوص کردکوی و بندر گز)  را نام برد.

مهمترین سوغات یکی از شهرهای استان گلستان؛ گرگان عبارتند از : حلوا اماج، نان زنجبیلی(لوزی)، نان شیرینی (خرمایی)، سر غربیلی ، نان پادرازی، نان شیرمال، قطاب و... البته خوراکی ها و شیرینی جات سنتی و خانگی دیگری هم در گذشته های نه چندان دور در این شهر، پخته می‌شده اند که از آن جمله می توان به  کُلُمبو، کالنی نون، گلاج، رشته به رشته، شیرینی برنجی، نون قندی، نون کلوچه، سیچو کماچ. و شکلات های عیدی همچون: پشت زیگ، پیسه گندله، شقزی، مار مُرده و ... اشاره کرد.

لیست جاذبه های میراث فرهنگی استان گلستان را از اینجا دریافت کنید.


حلوا اماج: حلوای اماج یا حلوای اماچ سوغات مخصوص شهر گرگان است که زنان اهل گرگان آن را برای عید نوروز از قدیم الایام تهیه می‌کردند؛ حلوا اماج از آرد گندم، عسل، روغن، پودر پسته ، بادام، هل و گلاب تهیه می شود. اگر می‌خواهید سوغاتی مختص گرگان را تهیه کنید خرید این حلوا فراموش نکنید.

نان زنجبیلی (زنجفیلی ):   نان زنجبیلی(زنجفیلی)، یکی از شیرینی های سنتی گرگان است که جایگاه خوبی در مهمانی های مردم این شهر دارد. نان زنجبیلی از آرد گندم، شکر، روغن و زنجبیل تهیه می شود و عموما از نظر شکل ظاهری لوزی است.

سرغربیلی: سرغبیلی شیرینی سنتی دیگر، مخصوص شهر گرگان است  که آرد، مایه خمیر، پودر قند، شیر و شکر از مواد اصلی تهیه آن است.

نان پادرازی : نان پادرازی نوعی نان محبوب در بین مردم گرگان است. نان پادرازی بسیار نرم است و خوردن آن راحت است.

نان خرمایی:  نان خرمایی یا شیرینی خرمایی از سوغات بسیار خوش خوراک شهر گرگان است که برای  مناسبت های مختلف مخصوصا عید نوروز تهیه می شود، خرما، آرد گندم، شکر، روغن، زعفران، آب، گلاب، تخم‌مرغ  مواد تهیه این نان خوش طعم است.

<!-- -->
#carousel3796, #thumbs3796 , #carousel_desc3796 { overflow: hidden; } #carousel-wrapper3796 .caroufredsel_wrapper img{ /*border-radius: 10px;*/ border : 2px solid #ddd } #carousel-wrapper23796 .caroufredsel_wrapper img{ /*border-radius: 10px;*/ border : 2px solid #ddd } #carousel3796 span, #carousel3796 img, #thumbs3796 a, #thumbs3796 img { display: block; float: left; } #carousel_desc3796 span { width: 100%; /* height: 100%; */ display: block; float: left; position: relative; padding: 9px; } #carousel3796 span, #carousel3796 a, #thumbs3796 span, #thumbs3796 a { position: relative; display: block; height: 100%; } #carousel3796 img, #thumbs3796 img { border: none; width: 100%; height: 100%; position: absolute; top: 0; left: 0; } #carousel3796 span { width: 554px; height: 313px; } #carousel_desc3796 span { width: 554px; height: auto; } #thumbs-wrapper3796 { padding: 20px 40px; position: relative; } #thumbs3796 a { border: 1px solid #ddd; width: 150px; height: 100px; margin: 0 10px; overflow: hidden; -webkit-transition: border-color .5s; -moz-transition: border-color .5s; -ms-transition: border-color .5s; transition: border-color .5s; } #thumbs3796 a:hover, #thumbs3796 a.selected { border-color: #566; } .fluid_container_album img#shadow { width: 100%; position: absolute; bottom: 0; } .next_thumbnail3796 { background-position: -19px 0; right: 10px; } .next_thumbnail3796:hover { background-position: -19px -20px; } .prev_thumbnail3796 { background-position: 0 0; left: 10px; } .prev_thumbnail3796:hover { background-position: 0 -20px; } .next_thumbnail3796, .prev_thumbnail3796 { background-image: url("/client/themes/fa/main/img/carousel_nav.png"); display: block; height: 20px; margin-top: -10px; position: absolute; top: 50%; width: 19px; } $(function() { $('#carousel3796').carouFredSel({ responsive: true, circular: false, auto: false, items: { visible: 1, width: 200, height: '56%' }, scroll: { fx: 'directscroll' } }); /* $('#carousel_desc3796').carouFredSel({ responsive: true, circular: false, auto: false, items: { visible: 1, width: 200, height: '30%' }, scroll: { fx: 'directscroll' } }); */ $('#thumbs3796').carouFredSel({ responsive: true, circular: false, auto: false, prev: '.next_thumbnail3796', next: '.prev_thumbnail3796', items: { visible: { min: 2, max: 6 }, width: 150, height: '66%' } }); $('#thumbs3796 a').click(function() { $('#carousel3796').trigger('slideTo', '#' + this.href.split('#').pop() ); /* $('#carousel_desc3796').trigger('slideTo', '#' + this.href.split('#').pop() ); */ $('#thumbs3796 a').removeClass('selected'); $(this).addClass('selected'); return false; }); });

همچنین در ایام نوروز می توانید ضمن سیاحت و گشت و گذار در ایت استان در نخستین جشنواره عکس این استان نیز شرکت کنید. در فراخوان این جشنواره آمد است: از عموم همشهریان و هنرمندان برای شرکت در این جشنواره که با موضوعات هنرهای سنتی، صنایع دستی، گردشگری، فرهنگی و تاریخی  گرگان و روستاهای تابع، جشن ها، مراسم و مناسک آیینی گرگان و روستاها، بازی و ورزش‌های بومی و محلی گرگان در روستاها برگزار می شود؛ دعوت به عمل می آید.

متقاضیان شرکت در این جشنواره که در دو بخش حرفه ای(عکاسی با دوربین عکاسی) و عکاسی با موبایل برگزار می شود می‌توانند آثار خود  را  تا تاریخ 30 فروردین ماه 1395  از طریق جیمیل Photomirasgorgan@gmail.com  ارسال نمایند.






ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *