سرمایه گذاری 7 میلیارد دلار دولت برای احیای دریاچه ارومیه
رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت : دولت 7 میلیارد دلار در طول ده سال برای احیای دریاچه ارومیه سرمایه گذاری می کند.
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میران عیسی کلانتری با اشاره به اینکه طرح احیای دریاچه ارومیه از یک سال قبل آغاز شده است ، افزود: از هرنوع کمکی برای احیای دریاچه ارومیه استقبال می کنیم اما بار اصلی بر دوش خودمان است.
وی اضافه کرد: تمام کشورهایی که می خواهند به احیای دریاچه ارومیه کمک کنند حمایت انها به 20 میلیون دلار هم نمی رسد به همین دلیل دولت بیشتر از کمک های فنی و علمی این کشورها استفاده خواهد کرد.
رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه دریاچه ارومیه در سال 1403 اگر طبق برنامه ده ساله پیش برویم به تراز هزار و 274 متر از سطح دریا می رسد ، گفت : در آن صورت چهار هزار و 300 کیلومترمربع وسعت خواهد داشت.
کلانتری با اشاره به اینکه این عملیات باید دائمی باشد و منابع آن نیز باید تامین شود ، ادامه داد: در تراز 1274 باید 25 درصد نمک باشد که براساس تعریف مجامع بین المللی قابل قبول است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دریاچه ارومیه به شرایط قبلی باز می گردد ؟ گفت: دریاچه ارومیه هیچ وقت به 30 میلیارد متر مکعب آب نمی رسد و این رقم در طول 50 سال قبل دو تا سه بار اتفاق افتاده است.
رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد: ما برای تراز اکولوژیکی برنامه ریزی کرده ایم و اگر بارش ها به روال قبل برگشت ممکن است چنین اتفاقی بیفتد.
کلانتری تاکید کرد: تلاش می کنیم خشکی دریاچه مزاحمتی برای زندگی مردم نداشته باشد و گرد و غبار و تغییر اقلیم و تشعشعاتی را که از سطح دریاچه می تابد ، بتوانیم مهار کنیم ولی به شرایط قبل نمی توانیم برسیم و منابع آن را هم نداریم.
وی در باره کشاورزی در محدوده دریاچه ارومیه نیز گفت: کشاورزی باید در این محدوده کنترل شود چون هوای منطقه پاسخگوی این همه کشت نیست و توسعه کشاورزی گذشته بر مبنای نابودی نسل بعد در نسل فعلی سیاستگذاری شده بود.
رئیس ستاد احیای دریاچه ارومیه تاکید کرد: فنی ها باید سیاستگذاری کنند و سیاستگذاران آن را اجرا کنند نه اینکه سیاست گذاران سیاست گذاری کنند و فنی ها به سمت تخریب منابع برای اهداف زودرس بروند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *