همکاری های ایران و اوکراین در زمینه انرژی / فاینانس شرط اصلی همکاری
وزیر نفت با هیات اوکراینی دیدار و درباره توسعه روابط اقتصادی در زمینه انرژی دو کشور گفتگو کردند.
وی افزود: شرکت های اوکراینی در بخش ساخت توربین و کمپرسورهای گازی با صنعت گاز ایران همکاری داشته اند که این همکاری می تواند در پساتحریم ادامه یابد.
زنگنه بر گسترش شناخت فرصت های همکاری میان تهران و کی یف تاکید کرد.
وی ساخت تجهیزات را یکی از زمینه های همکاری اعلام کرد و گفت: دو کشور می توانند در زمینه ساخت تجهیزات، همکاری خوبی با یکدیگر داشته باشند. ایران نیز ظرفیت های خوبی در این بخش دارد.
وزیر نفت گفت ما برای سرمایه گذاری شرکت های خارجی پروژه های زیادی را طراحی کرده ایم.
وی به بخش پتروشیمی اشاره کرد و افزود: بخش صنعت پتروشیمی ایران در سال های آینده به ٥٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد که بخشی از این سرمایه گذاری باید از سوی شرکت های خارجی تامین شود.
وزیر نفت اعلام کرد بخش بالادستی صنعت نفت و گاز به بیش از ١٣٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد و گفت: این میزان سرمایه گذاری باید از طریق منابع خارجی تامین شود.
در سال های 2012-2010 میلادی حجم تجارت دوجانبه بویژه صادرات اوکراین به جمهوری اسلامی ایران، افزایش یافت؛ به گونه ای که بیشترین حجم گردش کالا در سال 2012 به یک میلیارد و 237 میلیون دلار رسید.
در سال 2013 میلادی سهم ایران از جمع کل تجارت خارجی اوکراین بیش از 6/0 درصد بود (بیست و دومین کشور از جمع واردکنندگان از اوکراین).
در همین دوره از لحاظ میزان تفاوت واردات و صادرات بین شرکای تجاری خارجی اوکراین، ایران هفتمین کشور به شمار می رفت (710 میلیون و 307 هزار دلار).
زنگنه افزود : باید با شناخت ظرفیت ها و فرصت های دو طرف همکاری های خود را به طور جدی توسعه دهیم و از جمله در زمینه ساخت تجهیزات موردنیاز صنعت نفت و گاز ایران می توانیم با یکدیگر کار کنیم.
وی تاکید کرد : هم اکنون ظرفیت های بسیار خوبی در ایران وجود دارد و سرمایه گذاری های عظیمی هم در این زمینه طراحی شده اما شرط مهم موفقیت کارها این است که تمام عملیات از طریق بانک های اوکراینی فاینانس شود و گرنه سطح عملیات نقدی دو کشور در حد محدودی باقی خواهد ماند.
زنگنه همچنین با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی ایران به 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد ، افزود : همچنین در بخش بالادستی نفت و گاز ایران بیش از 130 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است و نمی توانیم به اتکای درآمدهای جاری این کار را انجام دهیم و باید از منابع خارجی به صورت وام استفاده شود.
وی تاکید کرد : اوکراین شریک مطمئن و موثری برای ایران خواهد بود و ما امیدواریم در افق گسترش همکاری های سیاسی و اقتصادی دو کشور اوکراین بتواند نقش بیشتری در صنعت نفت و گاز ما داشته باشد.
در این دیدار همچنین وزیر انرژی و زغال سنگ اوکراین با اشاره به سطح روابط دو کشور در عرصه های مختلف تاکید کرد : هم اکنون سطح روابط اقتصادی ایران و اوکراین در حد پایینی است که این موضوع راضی کننده نیست.
ولادیمیر دمچیشین افزود : امیدواریم در فضای پسابرجام همکاری های دو کشور بیش از گذشته توسعه یابد و در کوتاه مدت به سطح روابط اقتصادی پیش از تحریم ها بازگردیم.
انتهای پیام /
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *