مجلس نحوه نگهداری و امحای اسناد ملی نیروهای مسلح را تعیین کرد
نمایندگان مردم در خانه ملت نحوه نگهداری و امحای اسناد ملی نیروهای مسلح را تعیین کردند.
محمدحسن آصفری در جریان قرائت گزارش یک شوری کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: لایحه اصلاح ماده 8 قانون تاسیس سازمان اسناد ملی ایران به شماره چاپ 200 که به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بهعنوان کمیسیون اصلی ارجاع شده بود، در جلسه مورخ 21 آبان 1391 با حضور مسئولان و کارشناسان اجرایی ذیربط مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و با اصلاحاتی با اکثریت آرا به تصویب رسید.
وی در ادامه گفت: بیگمان حفظ اسناد مرتبط با جنگ تحمیلی و اقدامات مفید سازمان حفظ و نشر آثار و ارزشهای دفاع مقدس موضوعی است که باید با جدیت بیشتری پیگیری شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: پس از انقلاب، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جایگزین وزارت جنگ شد که این عنوان همچنان باقی مانده است. اسناد طبقهبندی شده نظامی باید توسط خود نیروهای مسلح نگهداری و حفاظت شود.
در ادامه مهرداد بائوج لاهوتی بهعنوان مخالف لایحه مذکور گفت: تمام اسناد مهم در اختیار سازمان اسناد ملی کشور قرار دارد و فناوریهای مدرنی در این جهت مورد استفاده است. اسناد نیروهای مسلح نیز باید برهمین اساس حفظ و نگهداری شوند.
وی در ادامه گفت: اینکه نیروهای مسلح همه اسناد را در بایگانی نگه دارد موجب میشود که برخی ابعاد جنگ تحمیلی ناگفته بماند.
محمد علیپور بهعنوان نماینده موافق گفت: آثار و اسنادی که مرتبط با جنگ تحمیلی بودهاند در حال نگهداری در بنیاد حفظ و نشر آثار و ارزشهای دفاع مقدس است. براساس این روال اسناد نظامی دارای متولی واحد است. در طول 8 سال جنگ تحمیلی حقایقی وجود دارد که ناگفته مانده است. در کشورهای توسعه یافته برخی اسناد جنگ جهانی دوم همچنان به شکل کاملا حفاظت شده نگهداری میشوند.
وی در ادامه گفت: برای نگهداری و حفظ حقایق جنگ تحمیلی و حتی اتفاقات پیش از انقلاب، یک هیات مشترک باید تشکیل شود تا به شکلی مدرن و سازمانیافته این اسناد نگهداری شوند.
در ادامه نمایندگان با 111 رأی موافق، 2 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 196 نماینده حاضر در صحن با ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
براساس ماده واحده لایحه اصلاح ماده 8 قانون تاسیس سازمان اسناد ملی ایران؛ ماده 8 قانون تاسیس سازمان اسناد ملی ایران، مصوب 17 اردیبهشت 1349 به شرح زیر اصلاح میشود:
ماده 8- ستاد کل نیروهای مسلح، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمانهای وابسته به آنان که ماهیت و ماموریت نظامی و امنیتی دارند، از شمول مقررات این قانون مستثنی هستند و به ترتیب نگهداری، حفظ اسناد ملی و امحای اوراق زائد در سازمانهای یادشده با اطلاع سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران و با تشخیص هیاتهای صلاحیتداری است که به این منظور تشکیل میشوند. طرز تشکیل هیاتهای مزبور و نحوه اجرای مفاد این ماده به موجب آییننامهای است که ظرف 3 ماه از تاریخ لازمالاجرا شدن این قانون توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح تهیه میشود و به تصویب فرماندهی کل قوا میرسد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *