صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برای مقابله با زخم‌ها و خراشیدگی‌ها چه کنیم؟

۲۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۰:۰۱
کد خبر: ۱۴۴۶۷۳
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
یک خراشیدگی توسط خراشیدن، سائیدن یا بریدن خارجی ترین لایه پوست ایجاد می شود. خراشیدگی یک جراحت سطحی در نظر گرفته می شود ولی اغلب موارد دردناک است.
به گزارش گروه جامعه ، آشنایی اولیه با علائم بیماری‌ها و دردها و آگاهی درباره مواجهه با آنها می تواند کمک شایانی در رفع آنها داشته باشد. در این خبر راه‌های درمان زخم ها و خراشیدگی‌ها را خواهید خواند.

یک خراشیدگی توسط خراشیدن، سائیدن یا بریدن خارجی ترین لایه پوست ایجاد می‌شود.

خراشیدگی یک جراحت سطحی در نظر گرفته می شود ولی اغلب موارد دردناک است و خون اززخم نشت داشت که به راحتی به وسیله فشار مستقیم قبل کنترل است. درحالی که خراشیدگی های کوچک ممکن است تهدید کننده نباشند ولی خراشیدگی هایی که درسطح بزرگی از بدن ایجاد می شوند جای نگرانی دارند.

در این موارد خونریزی ممکن است خطر جدی به حساب نیاید ولی آلودگی و عفونت جراحات نیازمند توجه است. زخم ها و خراشیدگی ها بسیار شایع هستند  و به آسانی در خانه قابل درمانند. اگر محدوده خراشیدگی بزرگ است یا زخم ها عمیق هستند یا به نظر می رسد عفونت وجود داشته باشد باید به پزشک مراجعه کنید. اکثر خراشیدگی ها ظرف 1 تا 2 هفته بهبود می یابد.

سوراخ شدگی عموما توسط یک جسم نوک تیز که با فشار به داخل بافت نرم رانده می شود ایجاد می شوند. زخم ورودی ممکن است در ظاهر کوچک بوده و خونریزی کمی ایجاد کند. به هر حال چنین جراحاتی ممکن است عمیق و تخریب کننده بوده و خونریزی شدید داخلی ایجاد کنند. شدت آسیب دیدگی به محل ، اندازه جسم سوراخ کننده، عمق نفوذ و نیروهایی که درایجاد آن دخیل بوده اند بستگی دارد.

تعیین شدت و گستردگی آسیب بر اساس زخم خارجی که دیده می شود مشکل است بنابر این پس از اقدامات ذکر شده در توصیه های خانگی جهت درمان به مرکز درمانی مراجعه کنید.

علایم ممکن در همه سنین به شرح زیر است: پوست زخم شده که ممکن است خونریزی بکند یا نکند. وجود گرد و خاک و  اجسام خارجی در خراشیدگی ها و پوست از هم جدا نشده است.

در ادامه خبر  مراقبت های خانگی را میخوانید.

توصیه های خانگی

1.خراشیدگی را با آب گرم بشویید تا از خون و ضایعات پاک شود. بگذارید آب، روی محدوده خراشیدگی روان گردد. اگر ناراحتی ناشی از شستشو مانع شستن ناحیه می شود، ناحیه را با حوله مرطوب گرم خیس کنید. برای پا گردن محل خراشیدگی از گاز استریل و یا تمیزترین پارچه موجود استفاده کنید ممکن است لازم باشد ناحیه را با کشیدن گاز روی آن از اجسام خارجی تمیز کنید می توان شستن را هر چقدر که برای تمیز کردن کامل منطقه خراشیده لازم است، ادامه داد. برای این کار آب تمیز و صابون لازم است.

2. خونریزی را با کمک فشار مستقیم و بالابردن محل آسیب دیده کنترل کنید.

3. اگر درد مانع تمیز کردن همه اجسام خارجی از خراشیدگی است می توان از یک بی حس کننده موضعی( مثل باکتین) برای کاهش درد بهره گرفت اما در هر صورت باید از آلودگی بیشتر جلوگیری کرد و تا آن جا که ممکن است زخم را تمیز نگه داشت اگر در اطراف زخم ذرات مواد خارجی وجود دارد به وسیله یک گاز استریل ا پارچه تمیز آن ها را پاک کنید. همیشه تمیز کردن را از زخم به مست خارج و اطراف آن انجام دهید. هر گز ذرات یا ضایعات فر رفته در زخم را شخصا از آن جدا نکنید.

4. زخم را پانسمان و بانداژ کنید. از یک پانسمان استریل و خشک استفاده کنید و پانسمان را در محل به وسیله بانداژ ببندید. مطمئن شوید که بانداژ خیلی محکم نیست.

5. می توانید برای کاهش درد از استامینوفن، آسپیرین یا بروفن استفاده کنید افراد زیر 20سال نباید آسپیرین مصرف کنند، برای اطلاعات بیش تر به صفحه 180 مراجعه کنید.

6. بررسی کنید که آیا در 10 سال گذشته ایمن سازی(واکسیناسیون) یادآور کزاز انجام شده است؟ اگر نشده باید به پزشک مراجعه کنید یادآور کزاز معمولا طبق برنامه آخرین ایمن سازی در سن 14 سالگی انجام می گیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *