سرانه جنگل در ایران یک سوم جهان
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با بیان این که در ایران علاوه بر کم بودن میزان بارندگی ها میزان تبخیر نیز سه برابر متوسط جهانی است گفت: از ۱۳ اقلیم شناخته شده در جهان ایران از ۱۱ مورد آن برخوردار است.
به گزارش ، خداکرم جلالی گفت: تعادلی میان منابع طبیعی و برداشت از آنها در جهان از جمله ایران وجود ندارد که این امر چالش های زیست محیطی ایجاد کرده است.
وی افزود: در ایران علاوه بر کم بودن میزان بارندگی ها میزان تبخیر نیز سه برابر متوسط جهانی است و روند کاهش منابع آبی را سرعت بخشیده است.
رییس سازمان جنگلها ، مراتع و آبخیز داری با اشاره به اینکه توسعه منابع طبیعی بستری برای تحقق اقتصاد مقاومتی است ادامه داد: با وجود محدودیت های طبیعی، کشور از لحاظ گونه های گیاهی در رده پنجم جهانی قرار دارد و از 13 اقلیم شناخته شده در جهان ایران از 11 مورد آن برخوردار است.
جلالی با اشار به افزایش جمعیت و مصرف آب شیرین و انرژی در جهان و بیشتر شدن تولید دی اکسید کربن گفت: در این شرایط سطح جنگل های جهان از 5 میلیارد هکتار به 4 میلیارد هکتار کاهش پیدا کرده است .
وی ادامه داد: این آمار نشان دهنده توسعه نامتوازن و ناپایدار فعالیت های بشر است و انسان، محیط زیست و فعالیت های اقتصادی نادیده گرفته شده است.
جلالی گفت: حفظ منابع پایه ای مثل آب و خاک کارکرد های بسیاری دارد و بر اساس آمار ، زمینی که دارای پوشش گیاهی و جنگل است، نزولات آسمانی درآن40 برابر بیشتر از زمین فاقد پوشش گیاهی است .
این مقام مسئول افزود: از کارکرد جنگل ها می توان به جلوگیری از سیل ، رانش زمین، بیابانی شدن عرصه ها، تولید اکسیژن، کاهش آلودگی هوا، تلطیف هوا، حفظ ذخایر ژنتیک گیاهی و جانوری و امنیت زیستی اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه هر هکتار جنگل حدود 2 و نیم متر مکعب اکسیژن خالص تولید و حدود 8 تن گاز کربنیک و سایر آلاینده ها را جذب می کند گفت: هر هکتار جنگل بیش از 60 تن ریز گرد را جذب می کند پس اگر فضای سبز و جنگل ها نبود ریز گردها عرصه را بر انسان ها تنگ کند.
جلالی با بیان اینکه هر درخت اکسیژن دو نفر را تامین کند یاد آورشد: درمصرف سوخت های فسیلی، با سوختن هرگرم بنزین حدود 15 گرم هوا سوخته و 2 و 2 دهم گرم گاز کربنیک تولید می شود.وی در ادامه صحبت های خود با اشاره به اینکه معیشت یک و 6 دهم میلیون خانوار عشایری،روستایی و جنگل نشین به عرصه های منابع طبیعی وابسته است گفت: ایران 14 و 3 دهم میلیون هکتار جنگل دارد که معادل 8 و 7 درصد کشور است و سرانه آن هزار و 700 متر مربع اس و کمتر از یک سوم جهان است.
رئیس سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری اضافه کرد: مراتع جهان حدود 5 و 3 دهم میلیارد هکتار است و سرانه مردم جهان در این باره 7 و 6 دهم هکتار است .
وی گفت: مساحت بیابانهای جهان یک و 4 دهم میلیارد هکتار و سرانه بیابان در جهان حدود 2 هزار متر مربع است و در ایران 32 و نیم میلیون هکتار بیابان داریم که 20 درصد کشور را شامل می شود و سرانه ما 4 هزار و 300 متر مربع است.
جلالی همچنین با اشاره به برخی اقدامات سازمان جنگلها گفت: احداث 2 هزار و 400 کیلومتر کمربند حفاظتی ، اطفای حریق سالانه حدود 18 و نیم هزار هکتار جنگل ها و مراتع، خلع ید از متصرفان در 41 هزار هکتار، رفع تجاوز عرصه های منابع طبیعی در 197 هزار هکتار و اخذ سند مالکیت اراضی برای 19 میلیون هکتار برخی از این جمله است.
انتهای پیام//
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *