حضور حوزه علمیه در عرصه بینالملل نیاز به برنامهریزی مدون دارد
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل گفت: حضور حوزه علمیه در عرصه بینالملل نیاز به برنامهریزی مدون و شناسایی جامعه هدف دارد.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل با اشاره به آیات قرآن کریم افزود: دید جهانی یک مسلمان به این است که برای آینده برنامهریزی لازم را داشته باشد، تکرار و توصیه به تقوی در قرآن به این معناست که باید با تقوا برای آینده پیش بینی داشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: نسبت به زمینههای حضور حوزه در خارج کشور حتی نمیتوان فهرستبندی داشت به این دلیل که کار گسترده است، در زمینه اعزام چه مبلغ، چه طلبه و چه اعزام علما و استاد دانشگاه و رایزن فرهنگی حرفهای بسیاری وجود دارد.
آیتالله تسخیری با بیان اینکه تاکید داریم رایزنهای فرهنگی همه طلبه باشند تا دغدغه اسلامی کاملی وجود داشته باشد گفت: در اندونزی ما تعداد زیادی شیعه داریم، این کشور به دست شیعیان مسلمان شده است، مسئله اعزام مهم و با عظمت است، این کشور اندونزی بدون مبلغ مانده و کسی به این کشور نرفته است.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل با اشاره به اینکه مسئله مبلغ از دردهای امروز حوزه علمیه است گفت: طرحی به نام هر کشور یک طلبه را سالها پیش مطرح کردیم اما همین کاررا هم نتوانستیم انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه رایزن فرهنگی میتواند در هر کشوری وجود داشته باشد و نمیتوانند با آن مخالفت کنند افزود: این کار میتواند اثرات بسیاری داشته باشد که از آن غفلت شده است.
آیتالله تسخیری با بیان اینکه تعداد محدود مبلغی که به کشورهای دیگر فرستادهایم اقدامات بسیار خوبی داشتهاند تصریح کرد: ما از زمینه ظهور در این عرصه غفلت کردهایم، در زمینههای فکری ادبی و سیاسی باید فعالیت میکردیم، نمایندگان ما باید در اجلاسها حضور داشته و حوزه باید موثر در این زمینه باشد.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل با اشاره به اینکه ارتباط یا عضویت در تشکیلات کشورها نیازمند برنامهریزی است خاطر نشان کرد: مسئله اعزام مبلغ نیز مورد دیگری است که باید بر آن دقت شود.
وی گفت: طرحی شطرنجی باید تهیه میکردیم که دارای رتبه بندی از نظر سن و تقسیمبندیهایی مانند زبان باشد و کتبی را بر اساس آن منتشر کرد، اینها باید تنظیم شود و خلاها را مشاهده و پر کرده و در بخشهایی که کمبود داریم به سراغ تالیف و ترجمه برویم.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل با اشاره به اینکه هنوز نتوانستهایم یک مجله و یا روزنامه جهانی منتشر کنیم افزود: حتی اگر بخواهیم فهرست وار زمینههای ظهور در عرصه بینالملل را تبیین کنیم مشاهده میشود که عرصه گستردهای را پیش رو داریم.
وی با بیان اینکه گفتوگوی ادیان، گفتوگوی تمدنها و حضور در سایر عرصهها از مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد گفت: پس از پیروزی انقلاب ما آمادگی لازم را نداشتیم، کتب و نشریهای که بتواند در این خصوص اقدام مناسب داشته باشد در آن زمان وجود نداشت، پس از انقلاب فضا باز شد و همه منتظر بودند که ببینند انقلاب چه اثری به جای میگذارد.
آیتالله تسخیری با اشاره به اینکه انتظارات عظیم و امکانات کمی در اختیار ما وجود داشت گفت: شورای عالی تبلیغات تشکیل شد و سعی کرد کارهایی انجام شود که نتوانست، البته کارهایی انجام شده اما تشکیلات نامنظم بوده و نمیشود هماهنگ کار کرد.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل خاطر نشان کرد: با وجود همه ضعفها کارهای تبلیغاتی عظیمی هم انجام شده و تا همین مقدار کارها قابل تقدیر است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *