واردات گاز مایع پاکستان از قطر
روز سه شنبه هفته جاری نخستین کشتی حامل بیش از 140 هزار متر مکعب گاز طبیعی از قطر دربندر کراچی پاکستان پهلو گرفت.
به گزارش گروه اقتصاد ، روز سه شنبه هفته جاری نخستین کشتی حامل بیش از 140 هزار متر مکعب گاز طبیعی در کنار ترمینال تاسیسات تبدیل گاز ال.ان.جی به گاز طبیعی دربندر کراچی پاکستان پهلو گرفت. محموله دوم نیز قرار است سه شنبه هفته آینده وارد بندر کراچی شود.
گاز ال.ان.جی وارداتی از قطر، پس از تبدیل شدن به گاز طبیعی در تاسیسات ویژه ای که برای این کار در بندر کراچی ایجاد شده است، به شبکه لوله گاز کم رمق و نیمه جان پاکستان تزریق می شود.
طبق گفته مقامات رسمی وزارت نفت و منابع طبیعی پاکستان، در شرایط کنونی واردات گاز ال.ان.جی از قطر، ارزان ترین و سریع ترین مسکّن برای حل بحران انرژی پاکستان است.
در همین حال، 'شاهد خاقان عباسی' وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان اذعان کرده است که واردات ال.ان.جی، تنها 'راه حل کوتاه مدت' برای غلبه بر معضل کمبود انرژی در این کشور است.
پاکستان اگرچه از ذخایر گاز برخوردار است اما تولید گاز در این کشور چهار میلیارد فوت مکعب در روز است درحالی که میزان تقاضا برای گاز در پاکستان روزانه بیش از شش میلیارد فوت مکعب است و توازن میان سطح تولید و میزان تقاضا وجود ندارد.
پاکستان اعلام کرده است که گاز وارداتی از قطر بیشتر در اختیار واحدهای صنعتی از جمله نیروگاه های حرارتی تولید برق قرار خواهد گرفت. مقامات پاکستان معتقدند واردات گاز از قطر می تواند میزان تولید برق در این کشور را به میزان دو هزار مگاوات افزایش دهد.
قرارداد پاکستان و قطر قراردادی برای مدت 15 سال و قابل تمدید بعد از پایان این مدت است و طبق این قرارداد، قطر سالانه سه میلیون و 750 هزار تن گاز ال.ان.جی به پاکستان صادر خواهد کرد. ارزش کل این قرارداد 16 میلیارد دلار است.
پاکستان درحالی به دنبال واردات گاز مایع از قطر است که بسیاری از کارشناسان اقتصادی این کشور با انتقاد از این اقدام دولت، معتقدند قیمت تمام شده واردات گاز مایع از قطر به حدی است که استفاده از آن حتی برای صنایع و کارخانجات پاکستان مقرون به صرفه نخواهد بود.
دولت پاکستان اعلام کرده است که با توجه به بهای بالای گازی که قرار است از قطر وارد شود، دولت نمی تواند آن را در اختیار مصارف خانگی قرار دهد زیرا قیمت آن برای مصرف کنندگان خانگی حدود 10 برابر گاز طبیعی است.
پاکستان به شدت با کمبود انرژی به ویژه برق و گاز مواجه است و درصورتی که این کشور به تعهدات خود برای اجرا و تکمیل خط لوله گاز ایران به عنوان اقتصادی ترین، نزدیک ترین و امن ترین مسیر تامین انرژی برای پاکستان عمل کند، بخش قابل توجهی از کمبود انرژی این کشور مرتفع خواهد شد.
انتهای پیام /
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *