کاهش 26 درصدی صادرات / توجه به صنایع کوچک در سال پیش رو
آلاسحاق گفت: در 11 ماه گذشته سال 94 نسبت به سال 93 ارزش کل صادرات کشور 26 درصد کاهش داشته است.
به گزارش گروه اقتصاد ،یحیی آلاسحاق در همایش دورنمای اقتصاد ایران درباره چشمانداز صادرات کشور گفت: در 11 ماه گذشته سال 94 نسبت به سال 93 ارزش کل صادرات کشور 26 درصد کاهش داشته است.
وی ادامه داد: خدمات فنی و مهندسی در سال 92 چیزی حدود 4/5میلیون دلار بوده و اکنون به یکمیلیون دلار کاهش پیدا کرده است و همچنین صادرات مس با کاهش 73درصدیو صادرات فولاد با کاهش 54درصدی مواجه شده است.
آلاسحاق اظهار کرد: پس از رفع تحریمها مقداری از مشکلات حل شده و شوک مثبت تقاضای خارجی و دسترسی به بعضی از منابع قبلی دید مثبتی ایجاد کرده است.
وی تاکید کرد: استراتژی دولت درباره توسعه تکیه اساسی بر پیشرانهایی مانند صنعت، پتروشیمی، فولاد و خودروسازی و در تمام سفرهای اخیر دولت تنها تعدادی از واحدهای بزرگ دولتی به همراه آن حضور داشتهاند و تمام قراردادها و توافقنامهها در این حوزهها سیر میکنند، اما بیشترین نیاز ما توجه به صنایع کوچک است.
وی تصریح کرد: موارد یاد شده عمدتا واحدهای غیر پیشران هستند و اگر قرار باشد 71درصد واحدهای صادراتی متمرکز بر پتروشیمی و موارد غیرپیشران باشند و همچنین نظام بانکی بالای 70درصد تسهیلات خود را به آنها ارائه کند، همه فشارها در واحدهای کوچک تحمیل میشود.
وی در خصوص نیاز سرمایهگذاری 800میلیارد تومانی برای رفع مشکل بیکاری اشاره کرد و گفت: با توجه به مبالغ بودجه و همچنین نگاه به ظرفیتهای موجود میتوان متوجه شد که مشکلات زیادی برای رفع بیکاری وجود دارد.
وی با بیان اینکه سیاست واردات برای تولید در جهت صادرات در اقتصاد مقاومتی مورد تاکید قرار گرفته است، افزود: این اتفاق برای توسعه صادرات نیازمند یکسری الزامات است که باید فراهم شود.
وی تاکید کرد: درست است که باید از ظرفیتهای بخش خصوصی استفاده شود، این توسعه نیازمند زیرساختهایی است و وقتی 80درصد تسهیلات بانکی به بنگاههای بزرگ تعلق دارد، بخشخصوصی کاری از دستش برنمیآید.
وی اظهار کرد: کارهایی مانند امور زیربنایی، بانک و روابط بینالملل را دولت باید انجام دهد، ما یکسری کارها را بخشخصوصی میتواند به عهده گیرد.
آلاسحاق با بیان اینکه بازارهای دنیا بیصاحب نیستند، تصریح کرد: برای ورود به این بازارها نمیتوان از صاحبان آنها خواهش کرد و یا توافقنامههایی امضا کرد تا قسمتی از بازارهایشان را به محصولات ما اختصاص دهند و ما اکنون چارهای نداریم جز اینکه با این کشورها در سرمایهگذاری شریک شویم.
وی ادامه داد: در ارتقای کیفیت، تکنولوژی، منابع، بازار و نیروی انسانی میطلبد تا ما با واحدهای همگن خود در دنیا شریک شویم و در این زمینه کار دولت برداشتن سنگ از جلوی پای واحدهای تولیدی است.
وی تصریح کرد: موفقیت در صادرات 80درصد بستگی به شرکتهای بازاریابی بینالمللی دارد که مسلط بر بازارهای جهانی هستند.
آلاسحاق افزود: باید شریکهای داخلی بازاریابی خود را تقویت کرده و از توان آنها برای شناخت بازارهای جهانی استفاده کنند و همچنین بنگاههای ما باید بدانند که اگر از واحدهای بازاریابی به درستی استفاده نکنند نمیتوانند انتظار داشته باشند در دنیا جایی برای خود پیدا کنند.
وی اظهار کرد: اقتصاد نه با شعار، نه با خواهش و نه با امریه و نه با موافقتنامههای سیاسی سامان پیدا نمیکند، بلکه اقتصاد را باید با فاکتورهای خود تامین مالی کرد.
این عضو اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: حل مشکلات اقتصادی از جمله بیکاری، رکود، مشکلات بانکی، فساد، مشکلات آب، صندوقهای بازنشستگی و بسیاری از موارد دیگر جز با همدلی میان دولت و مجلس شورای اسلامی امکانپذیر نیست.
برجام 30 درصد مشکلات کشور را حل می کند
عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: برجام تنها 30 درصد از مشکلات اقتصادی ما را حل می کند و 70درصد آن مربوط به داخل کشور است.
یحیی آل اسحاق در حاشیه همایش دورنمای اقتصاد ایران در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره کاهش صادرات گفت: اقتصاد دنیا در رکود است و 80 درصد خدمات مهندسی مربوط به بازار عراق است و بدلیل اینکه قدرت خرید پایین آمده و مشکلات اقتصادی در حوزه های مختلف داریم که همه دست به دست هم می دهند و صادرات کاهش پیدا می کند.
وی با اشاره به مجموعه ای از عوامل داخلی و جهانی در خصوص کاهش صادرات گفت: بودجه های عمرانی نیست و به تبع آن تقاضا و تولید نیست.
آل اسحاق درباره تاثیر برجام بررشد اقتصادی و بازرگانی کشور گفت: به 3 دلیل اوضاع خوب می شود یک به دلیل تقاضایی که ایجاد خواهد شد، ایران هراسی برداشته می شود و نکته دوم این است که هزینههای مبادلاتی از جمله صرافی ها و هزینه های مالی چند برابر کاهش می یابد.
نکته دیگر دسترسی به منابع مالی ما که حدود 100 میلیارد به بالا است موجب توسعه و سرمایهگذاری جدید می شود.
وی افزود : براساس گزارش صندوق بین المللی 4درصد رشد خواهد کرد و امیدواریم که تحقق یابد.
آل اسحاق تصریح کرد: برجام در رفع مشکلات ، 30 درصد بیشتر تاثیر نخواهد داشت، 70 درصد مربوط به داخل کشورمان است و خود رئیس جمهور هم گفت که 70درصد مربوط به مسائل داخلی ما است.
وی افزود: رابطه دولت و مجلس در حوزه اقتصاد باید همگن باشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *