صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اهمیت جنگل ها در جذب آلاینده و گرد غبار/ 90 هزار هکتار جنگل کاری در 2 سال اخیر

۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۰:۰۱
کد خبر: ۱۴۲۹۶۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
معاون وزیر جهاد با بیان اینکه در دو سال اخیر ۹۰ هزار هکتار جنگل کاری، احیا و غنی سازی جنگل انجام شده است، گفت: هر هکتار جنگل ۶۸ تن آلاینده و گرد و غبار را جذب و میزان آنها را کاهش می‌دهد.
به گزارش گروه اقتصاد ، خداکرم جلالی معاون وزیر جهاد، با بیان اینکه بحث تغییر اقلیم باید به صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد، اظهارداشت: در حال حاضر فصل بهار در برخی از مناطق کشور یک ماه جلوتر افتاده که این مسئله گویای آن است که باید به مباحث تغییر اقلیم توجه کنیم.
 
وی با اشاره به اینکه بحث بیابان زایی نیز موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد و برای آن برنامه ریزی شود، افزود: زمانی که دمای هوا یک درجه گرم تر شود، نیاز آبی در کشور ۱۷ درصد افزایش پیدا می کند.
 
معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه یک درخت می تواند در طول سال اکسیژن ۲ نفر را تامین کند، گفت: علاوه بر این، یک درخت در هر هکتار حدود ۸ تن گاز کربنیک را جذب می‌کند که این گاز عامل اصلی گرمایش زمین است.
 
به گفته رئیس سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور، هر هکتار جنگل ۶۸ تن آلاینده و گردوغبار را جذب می‌کند. علاوه بر اینکه در بحث تعادل زیستی و تعدیل خشکسالی‌ها و مواردی از این دست، یاری رسان است. ‌
 
جلالی ادامه داد: میزان کل آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع کشور در سطح جنگل‌ها در سال گذشته ۱۸ هزار و ۸۴۰ هکتار بوده که امسال به ۱۸ هزار و ۴۷۱ هکتار رسیده است، بنابراین در این زمینه با ۲ درصد کاهش مواجه بوده ایم. ‌
 
وی همچنین درباره مباحث مطرح شده مبنی بر ادغام سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور با سازمان محیط زیست اظهارداشت: این موضوع پیشنهاد سازمان مدیریت بود که در پیش نویس برنامه ششم آمده بود اما زمانی که هیات دولت آن را مورد بررسی قرار داد، این مسئله منتفی شد و فعلاً دو سازمان به صورت مستقل به کار خود ادامه خواهند داد.
 
جلالی درباره آخرین وضعیت طرح حفظ کاربری اراضی کشاورزی گفت: این طرح در مجلس شورای اسلامی تهیه شده است که ما اعتراضاتی را نسبت به آن مطرح کردیم.
 
وی با بیان اینکه در طرح مذکور، مواردی وجود داشت که احتمال سوء استفاده از قوانین را در حوزه منابع طبیعی افزایش می داد، تصریح کرد: ما به بیش از ۱۰ مورد از موارد مطرح شده در این طرح اعتراض کردیم، ضمن اینکه دستگاه‌های نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور خواستار اصلاح طرح مذکور شده اند و ما هم انتظار داریم مجلس پیش نویس نوشته شده را نهایی نکند و اصلاحات مورد نیاز در آنجا اعمال شود.
 
معاون وزیر جهادکشاورزی، اهم اقدامات سازمان جنگل‌ها مراتع و آبخیزداری کشور در ۲ سال اخیر را مورد اشاره قرار داد و اظهارداشت: رسیدگی به ۲۰ هزار و ۱۶۳ مورد پرونده های اختلافی اراضی به مساحت ۷۲۸ هزار و ۹۰۱ هکتار و همچنین اجرای احکام قضایی خلع ید اراضی ملی از متصرفان در سطح بیش از ۴۱ هزار هکتار از جمله اقدامات در این مدت بوده است.
 
وی، ایجاد کمربند حفاظتی به میزان ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر و جلوگیری و رفع تجاوز از عرصه های منابع طبیعی در سطح ۲۰۸ هزار هکتار را از جمله اقدامات این سازمان اعلام کرد و گفت: بهره گیری از ناوگان هوایی نیروهای مسلح با همکاری ستاد مدیریت بحران و عملیات اطفای حریق منابع طبیعی سالانه در سطح ۱۸.۵ هزار هکتار انجام شده است.
 
جلالی تصریح کرد: در این دو سال، جنگل‌کاری، احیا و غنی سازی در سطح ۹۰ هزار هکتار در کشور انجام شده، ضمن اینکه ۶۵ میلیون اصله نهال جنگلی و مرتعی در کشور تولید و تامین شده است. البته اجرای عملیات بیابان زدایی در سطح بیش از ۳۹ هزار هکتار و توسعه زراعت چوب با گونه های سریع الرشد با مساحت بیش از ۷ هزار هکتار انجام شده است.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *