صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تقدیر از ۶ مؤلف تأثیرگذار در "جشن تصویر سال"

۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۰:۰۱
کد خبر: ۱۴۲۸۱۷
شب گذشته در سیزدهمین جشن «تصویر سال» از 6 هنرمند و مولف تأثیرگذار در مهمترین رویدادهای تجسمی سال 94 تجلیل شد.
به گزارش گروه فرهنگی ، سیف الله صمدیان دبیر جشن تصویر سال  در آغاز این مراسم درباره برگزاری این مراسم گفت: امسال تصمیم گرفتیم از هنرمندان و مولفان تمام اتفاقاتی که در طول سال جاری شاخص بودند، قدردانی کنیم و این شاخص بودن به عملکرد و زمینه کاری هنرمند و گروه مرتبط و به خاص بودن آن اتفاق مربوط است.
 
وی ادامه داد: این کاری است که از سوی مسئولان فرهنگی رسمی باید انجام شود و امیدواریم که فارغ از مناسبت های اکثرا سیاست‌زده فرهنگی که تا امروز وجود داشته است، بعد از این چنین اتفاقاتی را جدی تر تلقی کنند.
 
صمدیان یادآور شد: در عرصه سینما ما سال گذشته از اکبر عالمی به عنوان کسی که در زمینه کیفیت تصویر تاثیرگذار بوده است، تقدیر کردیم و امسال در سیزدهمین دوره جشن تصویر سال از محمود کلاری به بهانه تقدیر از او در انجمن فیلمبرداران فرانسه و به عنوان یکی از آبرومندان دنیای تصویر قدردانی کردیم و امروز هم در دومین دوره قدردانی از رویدادهای شاخص هنرهای تجسمی، شش هنرمند و مولف را معرفی می کنیم که البته مواردی هم هست که یا ما کوتاهی کردیم و یا امکان دسترسی به آنها را نداشتیم.
 
وی با اشاره به حضور فخرالدینی در زمینه عکاسی پرتره، گفت: وی بیش از 20 میلیون تومان با هزینه شخصی برای انتشار کتاب «پرتره های 2» و نقاشی‌هایش هزینه کرده است و باید مسئولان وزارت ارشاد بدانند که در این زمینه چه خبطی کرده‌اند.
 
فخرالدین فخرالدینی در ادامه مراسم گفت: یازده سال داشتم که ارژنگی هنرمند نقاش به تبریز آمده بود. پدرم شاعر بود و در کانون شاعران، آقای ارژنگی را ملاقات کرده بودم. او تابلویی را برای مجلس شعرا هدیه آورده بود که من تحت تأثیر آن قرار گرفتم و از او اجازه خواستم تا آن را کپی کنم. این تابلو هنوز هست و دست‌کاری نکرده‌ام اگر چه رنگش زرد شده است.
 
وی با اشاره به فعالیت‌های اخیرش یادآور شد: آخرین کارهای من از یک ماه گذشته تاکنون دو تابلو نقاشی است که به پایان رسانده‌ام چرا که نمی‌توانم بیکار بمانم و به نظرم نقاشی کردن بهتر از کارهای دیگر است.
 
در بخش بعدی مراسم، «آروین» هنرمند کاریکاتوریست درباره این بخش از جشن تصویر سال که به نمایش کارتون های مطبوعاتی اختصاص داشت، گفت: با هماهنگی‌هایی من توانستم به آرشیو روزنامه ها دسترسی داشته باشم. اکنون 120 کارتون مطبوعاتی  روی دیوار است و نیمی از کارها هم به صورت مالتی مدیا به نمایش درآمده است. تعداد آثار بسیار زیاد و حدود سه چهار هزار اثر چاپ شده در مطبوعات مختلف است و جالب بود که تعداد کارتونیست های فعال و پرکار ما نیز حدود 50 یا 60 نفر بودند.
 
وی افزود: ما سعی کردیم با گزینشی بی‌طرفانه از طیف‌های مختلف آثاری را در این مجموعه داشته باشیم و سعی داریم از دوره‌های آینده بتوانیم با کمک دوستان کتاب سال کاریکاتور یا گزارش سال کاریکاتور را هم داشته باشیم که شامل مجموعه‌ای مصور از تاریخ کاریکاتور هر سال باشد.
 
در ادامه محمد هادیان عکاس کتاب «چهره‌های معاصر آذربایجان»، بیان داشت: آلبومی را در زیرزمین خانه داشتیم که وقتی 4 ساله بودم آن را ورق می زدم که به پرتره ای رسیدم که بعدها فهمیدم پرتره پدر من است و پدرم را با عکسش شناختم. سال‌ها بعد عکاس مهربانی که سیف الله صمدیان بود، از پشت ویزور مرا نگاه کرد و این ها باعث شد که من عکاس شوم.
 
پایان بخش این مراسم اهدای جایزه به هنرمندان و مولفان مهمترین رویدادهای تجسمی سال 94 بود که در بخش رویدادهای مهم گرافیک از رضا عابدینی به جهت برپایی نمایشگاه آثار طراحی- خط او در گالری آب انبار، در بخش عکاسی فخرالدین فخرالدینی به جهت چاپ کتاب دوم پرتره ها و کتاب نقاشی‌هایش، خلیل مستوفی به دلیل گردآوری و چاپ کتاب «ارومیه به روایت تصویر، دوره قاجار جلد اول»، محمد هادیان به خاطر عکاسی و انتشار کتاب «چهره های آذربایجان»، در بخش انتشارات تصویری از محمودرضا بهمن پور مدیر نشر نظر به خاطر چاپ کتاب در رشته های مختلف تصویری و در بخش کاریکاتور از «آروین» به جهت گردآوری مجموعه ای از برگزیده های کارتون و کاریکاتور مطبوعاتی منتشر شده در سال 94 تقدیر شد.
 
بر اساس این گزارش، 11 اسفندماه از ساعت 18:30 در تالار شهناز خانه هنرمندان ایران، مراسم تقدیر از «عکاسی جنگ» که با نمایش فیلم «چشمِ جنگ» ساخته یوسف حاتمی‌کیا و مهدی برجیان و نمایش منتخبی از آثار شاخص عکاسی جنگ از عکاسان ایرانی همراه است، برگزار می‌شود.
 
در این مراسم، از شش عکاس دوران جنگ تحمیلی، شهید جاویدالاثر کاظم اخوان و شهیدان عکاس سعید جان‌بزرگی‌، داریوش گودرزی‌کیا، حسین قشقایی‌، حسین آذرنیا و عبدالمناف معراجی‌نیا تجلیل می‌شود.
 
سیزدهمین «جشن تصویر سال» و جشنواره «فیلم تصویر» به دبیری سیف‌الله صمدیان، از 30 بهمن‌ماه تا 20 اسفندماه در خانه هنرمندان ایران ادامه دارد. مراسم اهدای جوایز و معرفی برگزیدگان این رویداد نیز 14 اسفندماه برگزار خواهد شد.
 
«جشن تصویر سال» و «جشنواره فیلم تصویر» که بزرگ‌ترین گردهمایی تصویری در ایران به‌شمار می‌رود، امسال در کنار نمایشگاه سالانه در رشته‌های عکاسی، گرافیک و کاریکاتور (در دو بخش آزاد و جوانان زیر 25 سال)، دو بخش عکس‌های «ایران ما» و «عکس‌های موبایلی» را نیز دارد. به روال معمول تصویر سال، در بخش جوانان زیر 25 سال با رأی هیأت داوران، تندیس ویژه، دیپلم افتخار و جوایز نقدی بنیاد محسن رسول‌اف به برندگان بخش‌های اصلی اهدا می‌شود.
 
انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *