گسترش همکاری های مشترک بورس تهران و استانبول
مدیر عامل شرکت بورس تهران گفت: بورس استانبول از همکاری با ایران به ویژه در استفاده از ابزارهای مالی اسلامی استقبال می کند.
به گزارش ، حسن قالیباف اصل در نشست مشترک بازار سرمایه ایران و ترکیه در جمع خبرنگاران گفت: بورس تهران در مهر ماه تفاهمنامه ای با بورس استانبول امضا کرده است تا همکاری های مشترک خود را در حوزه پذیرش متقابل ، مبادله کارشناس ، آموزش و اوراق بهادار اسلامی گسترش دهد.
وی ادامه داد : بعد از امضای تفاهمنامه کارگروه مشترکی تشکیل شد و 37 نفر از فعالان بازار سرمایه ترکیه در جلسات مشترکی زمینه همکاری های مشترک را بررسی کردند.
قالیباف اصل گفت: در این جلسه مشترک که امروز در حال برگزاری است مدیر عامل ترکیه ، عضو هیات مدیره ،معاونان و فعالان بازار سرمایه ترکیه حضور دارند.
مدیر عامل شرکت بورس با بیان اینکه برای اولین بار است که این تفاهم نامه بین دو کشور امضا شده و به مرحله اجرایی رسیده است ، گفت : امروز قرار است حوزه هایهمکاری با بورس استانبول را مشخص می کنیم.
وی با اشاره به مزیت های بورس ترکیه افزود : بورس ترکیه یک بورس بین المللی است و 65 درصد بازار بورس استانبول در اختیار سرمایه گذاران خارجی قرار دارد.
قالیباف اصل ادامه داد: با این همکاری مشترک سرمایه گذارهایی که در بازارهای استانبول حضور دارند می توانند به بازارهای ما هم دست پیدا کنند.
وی با اشاره به اینکه همکاری و پذیرش بین دو کشور متقابل است ، اظهار داشت: ما باید راه را برای حضور شرکت های ایرانی در بورس استانبول هموار کنیم تا به سرمایه های بین المللی در آنجا دست پیدا کنیم.
* انتقال فناوری و اطلاعات به بورس تهران
مدیر عامل بورس استانبول گفت: با امضای تفاهم نامه با بورس تهران امیدواریم که در تمام زمینه ها به ویژه اطلاعات و فناوری همکاری ها را گسترش دهیم.
تونکای اینچ در نشست مشترک بازار سرمایه ایران و ترکیه در جمع خبرنگاران افزود: همکاری بورس ایران و ترکیه باعث می شود دو کشور پیشرفت بهتری داشته باشند ، چون بورس جزء نهادهایی است که با ورود سرمایه به کشور سبب ایجاد اشتغال و آینده بهتر برای افراد جامعه می شود.
وی ادامه داد: همکاری بورس ها باعث می شود همکاری اقتصادی بین دو کشور توسعه یابد و سودآوری برای هر دو طرف داشته باشد.
وی با اشاره به همکاری نزدیک بورسهای دنیا گفت: امیدواریم در آینده بتوانیم روابط را توسعه دهیم و سطح همکاریهای خود را گسترش دهیم.
مدیر عامل بورس استانبول افزود: سرمایه گذاران خارجی که وارد بورس استانبول می شوند سهم 62 درصدی از این بازار دارند و با اجرای تفاهم نامه ای که بین دو کشور در مهر ماه بسته شد دو کشور می توانند به بازارهای هم وارد شوند و شرایط ورود سرمایه گذاران خارجی هم فراهم می شود.
وی افزود : سرمایه گذارها در دو کشور می توانند به بازار های هم دسترسی داشته باشند و ما می توانیم همکاریهای مالی بین دو کشور را افزایش دهیم.
تونکای اینچ با بیان اینکه بورس استانبول از پیشرفته ترین فناوری های دنیا استفاده می کند ، گفت: این فناوری برای بورس تهران بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: انتقال داده ها و اطلاعات به بورس تهران سبب می شود همکاری جدی بین دو کشور ادامه پیدا کند.
مدیر عامل بورس استانبول با اظهار تمایل در زمینه استفاده از ابزارهای مالی اسلامی گفت: علاوه بر اینکه ما از ابزارهای مالی اسلامی به ویژه صکوک استفاده خواهیم کرد تجارب خود را نیز با بورس تهران به اشتراک می گذاریم.
وی با اشاره به اینکه ترکیه و ایران به خاطر جمعیت جوانی که دارند با امید به آینده حرکت می کنند ، افزود: قصد داریم همکاری دو کشور را به بالاترین سطح برسانیم و امیدواریم نهادهای دیگر هم در این زمینه با ما همکاری کنند.
تونکای اینچ در خصوص اقتصاد ترکیه گفت: ترکیه یک کشور در حال توسعه است و تمام تلاش خود را می کند تا انضباط مالی خود را حفظ کند و سرمایه گذاران خارجی بتوانند به راحتی و با دید مثبت در این کشور سرمایه گذاری کنند.
وی با اشاره به اینکه ساختار مالی ترکیه بافت مستحکمی است ، گفت: نرخ رشد اقتصادی در این کشور 4 درصد است و با توجه به تمرکزی که کشور ما روی مسائل اقتصادی دارد، این نرخ در آینده بیشتر خواهد شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *