سیاستهای دوگانه آمریکا عامل اصلی ناامنیها در "افغانستان و پاکستان"
سیاستهای دوگانه واشنگتن در برابر کابل و اسلامآباد نشان از عدم تمایل مقامات آمریکایی برای ایجاد صلح و امنیت در افغانستان دارند و آنها با تلاش سعی میکنند که مذاکرات صلح با شکست روبرو شود.
آمریکا مانند گذشته در حال حاضر نیز تلاش میکند تا مذاکرت صلح افغانستان موفق نشود.
گروه چهارجانبه مذاکرات صلح افغانستان با حضور مقامات عالی کابل، اسلامآباد، پکن و واشنگتن تاکنون چهار نشست در تلاش برای ازسرگیری مذاکرات بین دولت و طالبان این کشور برگزار کرده است.
گروه چهارجانبه مذاکرات صلح در سومین نشست «نقشه راه» صلح افغانستان و در چهارمین نشست نیز طالبان را برای مذاکرات مستقیم با دولت کابل دعوت کرد.
مقامات چهار کشور عضو گروه چهارجانبه در این نشست تاکید کردند که گفتوگوهای صلح باید پایان سه دهه خشونت در افغانستان باشد.
این در حالی است که ژنرال «راحیل شریف» رئیس ستاد ارتش پاکستان پس از سومین نشست گروه چهارجانبه در 6 فوریه (17 بهمن) برای گفتوگو در مورد مسایل افغانستان و امنیت منطقه با «ریچارد اولسون» نماینده ویژه آمریکا در دفتر مرکزی ارتش پاکستان در شهر «راولپندی» دیدار کرد.
مقامات نظامی آمریکا و پاکستان در این دیدار بر راه حل مسایل امنیتی منطقه بویژه افغانستان تاکید کردند.
در عین حال، «کارلوتا گیل» خبرنگار «نیویورک تایمز» در 6 فوریه با انتشار مطلبی علیه پاکستان اظهارداشت که این کشور علاوه بر افغانستان مسئول جهاد اسلامی در سراسر جهان است.
خبرنگار روزنامه آمریکایی در این مطلب سعی داشت تا به اثبات برساند که پاکستان مسئول ناامنیهای گذشته در سراسر جهان بوده است.
وی در این مطلب طولانی با عنوان «نقش پاکستان در ظهور جهاد اسلامی بینالمللی»، سازمان اطلاعات ارتش پاکستان (آی اس آی) را عامل افراطگرایی در سراسر جهان معرفی کرده است.
کارلوتاگیل گفته که پاکستان در عملیاتهای تروریستی و تنشهای محلی در سطح جهانی نیز دست دارد.
خبرنگار نیویورک تایمز مدعی شد که افغانستان اعتمادی به سیاستهای پاکستان ندارد و از تلاشهای اسلامآباد در روند صلح این کشور نیز مطمئن نیست.
گیل از یکطرف آی اس آی را به ایجاد ناامنیها در چین متهم کرد و از سوی دیگر، فاش کرد که پاکستان به تازگی گروه تروریستی داعش را نیز تاسیس کرده است.
با این حال، این امر باید مشاهده شود که نیویورک تایمز با انتشار چنین مطلبی مخالف پاکستان در 6 فوریه سالجاری میلادی به دنبال چه اهدافی بود در حالی که قرار بود همان روز سومین نشست گروه چهارجانبه در اسلامآباد نیز برگزار شود.
تعجبآور است که خبرنگاران و رسانههای آمریکا از این حقیقت بیاطلاعاند که این کشور برای به دست آوردن منافع خود علیه روسیه به جریان جهاد در افغانستان کمک کرد.
آمریکا برای چنین کاری میلیاردها دلار بودجه اختصاص داد و نقشهایی مانند «اسامه بن لادن» سرکرده سابق القاعده تولید خود آمریکا بوده است. حاکمان آمریکایی تجارت و مشارکت شخصی با اسامه بن لادن داشتند.
پس از شکست روسیه در افغانستان، درگیری بین عناصری که برای جهاد در افغانستان فعالیت داشتند، توسط آمریکا صورت گرفت.
همچنین تشکیل گروه طالبان افغان برای برقراری صلح و امنیت در این کشور نیز از تلاشهای آمریکا بوده است.
آمریکا باوجود درگیریهای طولانی افغانستان، نیروهای ناتو و سایر متحدان خود را به افغانستان اعزام کرد در حالی که هیچ یک از عاملان 11 سپتامبر افغان نبودند.
آمریکا نه تنها افغانستان بلکه عراق و لیبی را نیز بدون توجیه نابود کرد.
«تونی بلر» نخستوزیر سابق انگلیس چندی پیش در گفتوگوی اختصاصی با تلویزیون این کشور اعتراف کرد که گزارشها در مورد وجود سلاح اتمی در عراق بیاساس بود و در حمله آمریکا به این کشور هزاران نفر بیگناه جان خود را از دست دادند.
نخستوزیر سابق انگلیس اعتراف کرد که ظهور داعش نتیجه حمله آمریکا به عراق بوده است.
همچنین «هیلاری کلینتون» وزیر امور خارجه سابق آمریکا نیز در گفتوگوهای مختلف با رسانهها اعتراف کرده که وضعیت وخیم کنونی افغانستان نتیجه سیاستهای نادرست آمریکا بوده است.
آمریکا پس از شکست شوروی، افغانستان را تنها گذاشت و به وسیله رسانهها، از این جنگ بیشترین استفاده را کرد.
رسانههای آمریکایی در حال حاضر شایعه علیه پاکستان را آغاز کردهاند تا جایی بتواند مانعی در روند صلح افغانستان ایجاد کند.
دانشمندان و روزنامهنگاران غرب میخواهند تا دانشمندان، خبرنگاران و روزنامهنگاران پاکستان و سایر کشورهای جهان سوم رسانههای غربی و آمریکایی را به عنوان یک الگو نگاه کنند.
حقیقت این است که غرب گونهای از رسانهها به عنوان ابزاری برای نفود و دستیابی به منافع ملی خودشان استفاده میکنند.
آمریکا عامل تقویت تروریسم در منطقه است و بارها مقامات پاکستانی نیز اعلام کردهاند که این کشور با 60 هزار کشته بیشترین قربانی را در مبارزه با تروریسم داده است.
واشنگتن از یکطرف بر مذاکرات صلح افغانستان تاکید میکند و از سوی دیگر، اقداماتی انجام میدهد که سبب دوری دولت کابل و طالبان میشود.
حمله پهپادی علیه شبکه حقانی در روزهای گذشته در حین برگزاری مذاکرات صلح افغانستان از دیگر شواهد سیاست دوگانه این کشور در قبال کشورهای منطقه است.
منابع نزدیک به حزب اسلامی میگویند که حمله پهپادی آمریکا شرکت این گروه در مذاکرات احتمالی در ماه آینده میلادی را با تردید روبرو کرده است.
کارشناسان بر این باورند که اگر آمریکا در برقراری صلح و امنیت در افغانستان جدی است، خواسته کلیدی طالبان افغان مبنی بر خروج نیروهای خارجی را باید بپذیرد تا این گروه نیز برای مذاکره با دولت کابل رضایت دهد اما، مقامات واشنگتن به خاطر منافع خود نمیخواهند که صلح و امنیت در پاکستان و افغانستان و دیگر کشورهای منطقه برقرار شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *