صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بورس تهران بکرترین بازار دنیاست

۰۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۲:۰۲
کد خبر: ۱۴۱۲۵۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
مدیرعامل بورس تهران گفت: در صدد ایجاد تابلوی ارزی برای اوراق مشارکت هستیم، زیرا تابلوی ارزی برای سرمایه گذاران خارجی گزینه جذابی به شمار می رود.

به گزارش گروه اقتصاد به نقل از روابط عمومی بورس تهران، حسن قالیباف اصل مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران طی نشستی در مسقط و با حضور بیش از یکصد سرمایه گذار خارجی از کشورهای مختلف،  شرایط سرمایه گذاری در بازار اوراق بهادار ایران را تشریح کرد.

 قالیباف‌اصل در پنل بازار سرمایه ایران به جذابیت های این بازار اشاره کرد و افزود: ارزش بازار بورس تهران در حال حاضر بیش از یکصد میلیارد دلار است و بازار بدهی بورس تهران پتانسیل رشد بسیار زیادی را دارد.

وی دلیل تنوع صنایع در بورس تهران را متنوع بودن فعالیت ها در اقتصاد ایران دانست و تصریح کرد: بورس تهران با سابقه پنجاه ساله و با حضور شرکت هایی از سی و هفت صنعت جزو بورس های با سابقه و متنوع منطقه محسوب می شود. هم اکنون نیز صنعت پتروشیمی بزرگترین صنعت  حاضر در بورس تهران است و صنایع بانک و فلزات اساسی نیز از صنایع مهم هستند.

 قالیباف اصل  وضعیت نقدشوندگی در بورس تهران  را مناسب ارزیابی کرد و گفت : نقدشوندگی از مهمترین چالش های بورس های نوظهور و بورس های منطقه است، اما نقدشوندگی سهام در بورس تهران وضعیت خوبی را نسبت به آن بورس ها نشان می دهد. همچنین ارزش معاملات در بورس تهران همواره سیر صعودی را پیموده، به طوری که در یک دهه  گذشته به طور متوسط هر سال حدود سی درصد رشد را ثبت کرده است.

وی تاکید کرد: حضور سرمایه گذاری خارجی به افزایش نقدشوندگی بازار و افزایش گردش معاملات کمک می کند در حالیکه به واسطه تحریم ها ما فقط سرمایه گذاری داخلی داشتیم. این در حالی است که با سرمایه گذاری فعالان داخلی،  گردش معاملات هر ساله رو به رشد بوده است.

وی اظهار داشت: از منظر سرمایه گذاری نهادی یا شرکت ها،  بازار سرمایه ایران در آینده شاهد حضور صندوق های سرمایه گذاری و صندوق‌های بازنشستگی بزرگ خارجی خواهد بود.

قالیباف‌اصل به موضوع شفاف بودن شرکت های بورسی اشاره کرد و گفت: مقررات در حوزه شفاف سازی، چه موضوع گزارشگری توسط شرکت ها و یا انتشار اطلاعات معاملات توسط بورس ها، مانند مقررات سایر بورس ها تدوین شده است. به این معنی که شرکت ها به سامانه کدال دسترسی دارند و اطلاعات خود را در سطح کیفی و زمانهای تعیین شده بدون واسطه منتشر می کنند. تاکنون این گزارش ها صرفا به زبان فارسی منتشر می شد ولی در آینده نزدیک صورت های مالی اصلی به انگلیسی هم ارایه خواهد شد.

قالیباف اصل به موضوع راهبری شرکتی در ایران اشاره کرد و افزود: از پنج سال گذشته به منظوراستقرار نظام راهبری شرکتی در بازار سرمایه کارهای خوبی انجام شده و از آنجا که برای سرمایه گذاران خارجی اهمیت دارد این موضوع را به طور جدی پیگیری می کنیم.  همچنین کارهای مربوط به رتبه بندی شرکتها در مرحله پایانی است و پس از تایید توسط مقام ناظر برنامه محاسبه و انتشار شاخص راهبری شرکتی در دستور کار قرار می گیرد.

مدیرعامل بورس تهران توجه سرمایه گذاران حاضر در نشست را به تنوع در ابزارهای سرمایه گذاری در بورس تهران جلب کرد و افزود: در حال حاضر سهام 319 شرکت و حق تقدم آنها،  انواع اوراق بدهی مانند اوراق مشارکت،  استصناع،  صکوک،  مرابحه،  اوراق مشارکت شهرداری ها،  قرار داد آتی سهام داد و ستد می شود.

وی به ایجاد تابلوی ارزی برای اوراق مشارکت اشاره کرد و گفت: در آینده نزدیک اوراق مشارکت قابل تبدیل به سهام نیز قابلیت داد و ستد پیدا می کند. همچنین به دنبال آن هستیم تا تابلوی ارزی برای اوراق مشارکت ایجاد کنیم. به نظرمی رسد تابلوی ارزی برای سرمایه گذاران خارجی گزینه خوب و جذابی  باشد.

سخنگوی بورس تهران به عرضه های اولیه اشاره کرد و گفت: بازار سرمایه ایران به طور متوسط هر ماه یک عرضه اولیه دارد. عرضه اولیه سهام یک جذابیت بزرگ برای سرمایه گذاران است.

قالیباف ‌اصل بازار اوراق بهادار ایران را بزرگترین بازار بکر دنیا عنوان کرد و افزود: نسبت قیمت به سود در بورس تهران بسیار پایین است و بازار آمادگی جذب سرمایه را دارد.

وی بازارسرمایه ایران را دارای فرصت های زیادی دانست و به سرمایه گذاران توصیه کرد به ایران بیایند و از نزدیک فضای مناسب سرمایه گذاری را مشاهده کنند.

قالیباف اصل تاکید کرد بازار سرمایه ایران شایسته سرمایه گذاری بلندمدت توسط سرمایه گذاران خارجی است.

لازم به ذکر است این سمینار در شهر مسقط کشور عمان توسط هلدینگ سینا برنامه ریزی شد که با مشارکت قابل توجه سرمایه گذارانی از کشورهای انگلستان، آلمان،  لبنان،  هلند،  پاکستان،  امارات، عمان و... مواجه شد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *