امریکا در بازگرداندن سرمایه های "کابل بانک" با افغانستان همکاری کند
"محمد اشرف غنی" رئیس جمهوری افغانستان از امریکا خواست برای بازگرداندن سرمایه های «کابل بانک» از امریکا به داخل افغانستان با دولت این کشور همکاری کند. مدیران پیشین این بانک در سال 2010 میلادی حدود یک میلیارد دلار از سپرده های مردم را از کابل بانک به خارج از کشور انتقال دادند.
کابل بانک در سال 2004 میلادی توسط افراد حقیقی با سرمایه پنج میلیون دلار راه اندازی شد و 6 سال بعد در سال 2010 به دنبال خروج سرمایه های این بانک به خارج از کشور و انتشار گزارش هایی که بازتاب جهانی پیدا کرد، دولت اداره کابل بانک را به دست گرفت و یک سال بعد اداره امنیت ملی افغانستان «شیرخان فرنود» رئیس و «خلیل الله فیروزی» رئیس بخش اجرایی این بانک را بازداشت کرد.
اختلاس کابل بانک تاثیر گسترده ای بر اقتصاد افغانستان و اعتماد عمومی مردم به بانک ها وارد کرد و بانک مرکزی این کشور 73 میلیون دلار به کابل بانک پرداخت کرد تا این بانک از ورشکستگی نجات یابد، اما به دنبال آن، برخی از کشورهای خارجی کمک های خود را به کابل بانک قطع کردند.
اعضای گروه اقتصادی شورای وزیران افغانستان به دلیل اهمیت تاثیرگذاری اختلاس کابل بانک از دولت خواستند تا دادگاهی ویژه برای این بانک تشکیل شود و سرانجام اولین دادگاه متهمان این بانک در سال 91 برگزار شد و متهمان مقام های بلندپایه وقت را متهم به استفاده از وام های چند میلیون دلاری کردند که پول های خود را بازپس نداده اند.
دادگاه کابل بانک یک تن از متهمان را به پرداخت 531 میلیون دلار و دیگری را به پرداخت 278 میلیون دلار و چند سال حبس محکوم کرد، اما اشرف غنی پس از به قدرت رسیدن خواستار بازگشایی دوباره پرونده کابل بانک شد و گفت که سرمایه های مردم باید به کشور بازگردد.
او به دستگاه های ذیربط دستور داد تا در کمتر از یک هفته تمامی متهمان کابل بانک را بازداشت کنند، اما پلیس افغانستان اعلام کرد که تنها هفت نفر را دستگیر کرده و بقیه به خارج از کشور متواری شده اند.
"سیدظفر هاشمی" معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان ماه گذشته گفت که حدود نیمی از سرمایه های اختلاس شده به این بانک بازگردانده شده و رئیس جمهوری پرونده کابل بانک را به طور ویژه تحت نظر دارد و مصمم است تا تمامی سرمایه های مردم را به کشور بازگرداند.
پرونده کابل بانک بزرگترین پرونده فساد مالی و اداری آشکار در افغانستان است و شماری از فعالان مدنی این کشور از اقدام اشرف غنی در پیگیری برای بازگرداندن سرمایه های مردم به عنوان مصداق کامل مبارزه با فساد فراگیر یاد می کنند.
بر اساس گزارش دفتر مطبوعاتی رئیس جمهور افغانستان، رئیس ادارۀ موسوم به سیگار در خصوص بررسی ها و تحقیقات آن اداره در زمینه های فساد اداری، سوء استفاده ها و قراردادهای منابع مالی امریکا که به گونۀ مستقیم و غیر مستقیم برای افغانستان در طول 14 سال گذشته هزینه شده است، گزارشی به اشرف غنی ارایه کرد.
/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *