سواحل مکران در طول برنامه ششم متحول می شود
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: با اجرای برنامه ششم سواحل مکران متحول خواهد شد .
وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه بر اساس تجارب یازده برنامه قبلی تدوین شده است گفت: یکی از آسیب های برنامه های قبلی این بود که قرار می شد در یک دوره 5 یا 7 ساله همه مسائل کشور مورد بررسی و برنامه ریزی قرار گیرد اما ما سعی کردیم موضوعات و محورهای مشخصی را در برنامه ششم مورد بررسی قرار دهیم .
وی با بیان اینکه 25 موضوع و 45 محور در طول برنامه ششم بررسی و اجرایی خواهد شد افزود: چند موضوع به عنوان برنامه های اصلی مورد توجه بیشتر قرار خواهد گرفت.
معاون رئیس جمهور گفت: برنامه ششم یک برنامه جامع نگر و مسئله محور است که به موضوعات خاصی می نگرد.
وی با بیان اینکه برنامه ششم بر اساس سیاستهای کلی رهبر معظم انقلاب در موضوع اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم تدوین شده است گفت: رشد تولید مبتنی بر دانش و بهره وری در چارچوب اقتصاد مقاومتی و تعامل سازنده با جهان از زیربناهای این برنامه خواهد بود.
سخنگوی دولت افزود: علاوه بر این طی 5 سال آینده موضوعاتی نظیر آب ، محیط زیست و صندوق های بازنشستگی که اگر به آنها توجه نشود ممکن است به بحران تبدیل شود به صورت جدی مورد توجه قرار خواهد گرفت.
نوبخت افزود: بعنوان مثال در موضوع آب برنامه های مختلفی را در نظر داریم نظیر اینکه چه کار مشخصی برای تامین آب پایدار داشته باشیم و برای خارج نشدن آب از مرزهای کشور چه کارهایی باید بکنیم و برای آبرسانی برای شهرها و روستاها برنامه های ما چیست ؟
وی با بیان اینکه در این برنامه توجه ویژه ای به بخش معدن ، صنایع معدنی ، گردشگری، ترانزیت، حمل و نقل ریلی ، فناوری اطلاعات و ارتباطات و انرژی شده است گفت: اگر روی این بخشها متمرکز شویم رشد بیشتری خواهیم داشت.
وی گفت: ما برای رسیدن به رشد 5 درصدی سهم و نقش هر یک از موضوعات مختلف در اقتصاد را مشخص کرده ایم.
*سهم منابع نفتی در برنامه ششم به 22 درصد کاهش می یابد
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با تاکید بر اینکه وابسته نبودن به نفت در برنامه ششم توسعه براساس شاخص های اقتصاد مقاومتی مدنظر است ، گفت: سهم منابع نفتی از 31 و نیم درصد فعلی در طول برنامه به 22 درصد تقلیل می یابد.
محمدباقر نوبخت در ادامه سخنانش در همایش تبیین برنامه ششم توسعه کشور افزود: سهم مالیات به تولید ناخالص داخلی نیز از 6 و نیم درصد فعلی تا 10 درصد افزایش خواهد یافت.
وی به اصلاح قانون مالیات ها نیز اشاره کرد و گفت: بر این اساس قرار است معافیت دستگاه های مختلف نظیر آستان های مقدس و قرارگاه هایی که مالیات نمی دادند لغو شود و همچنین از کسانی که مالیات واقعی نمی دادند مالیات واقعی گرفته شود.
نوبخت با بیان اینکه نرخ تورم در بهمن امسال در دوره 12 ماهه به 11 و 8 دهم درصد و نرخ تورم نقطه به نقطه به 8 و 9 دهم درصد و نرخ تورم ماهانه به منفی 4 دهم درصد رسید افزود: قرار است نرخ تورم در برنامه ششم به 8 و 9 دهم درصد کاهش یابد.
وی گفت: همچنین قرار است نرخ بیکاری از 10 و 7 دهم درصد در طول برنامه ششم به 7 درصد کاهش یابد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه قرار است در طول برنامه ششم تولید ناخالص داخلی به 8 درصد برسد افزود: تشکیل سرمایه ثابت ناخالص سالانه در طول برنامه به 15 و 4 دهم درصد ، تولید سرانه به 6 و 7 دهم درصد و نسبت سرمایه به تولید 38 درصد خواهد بود.
نوبخت با بیان اینکه جمعیت ما در سال 94 ، هفتاد و 9 میلیون و 138 هزار نفر است گفت: جمعیت کشور با رشد سالانه 1 و 26 صدم درصد به 84 میلیون و 265 هزار نفر خواهد رسید.
وی افزود: نرخ باروری کل که نگران کننده بوده و هست که ممکن است با پیری جمعیت مواجه شویم از 1 و 9 دهم درصد به 2 و 1 دهم درصد افزایش می یابد.
*پرداخت کامل بدهی دولت به بانکها در برنامه ششم
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تاکید کرد : بدهی دولت در برنامه ششم توسعه به صفر می رسد.
محمدباقر نوبخت گفت: تراز عملیاتی دولت مثبت خواهد شد و برنامه ریزی برای تامین مالی لازم برای تحقق رشد 8 درصدی در طول سالهای برنامه ششم انجام شده است.
وی افزود: نرخ رشد بخش کشاورزی در سالهای برنامه ششم 5 درصد ، بخش نفت 9.3 درصد ، بخش معدن 8.8 درصد، بخش صنعت 9.3 درصد ، ارتباطات 19.4 درصد ، و بخش خدمات 5.8 درصد پیش بینی شده است که به طور میانگین رشد اقتصادی را به 8 درصد خواهد رساند.
نوبخت گفت: سهم بهره وری از این میزان رشد 35 درصد (یک سوم ) خواهد بود .
وی افزود: برای تحقق این رشد اقتصادی سالانه به 724 هزار میلیارد تومان منابع مالی نیاز است که 105 هزار میلیارد تومان از منابع بخش عمومی و در قالب سرمایه گذاری در طرحهای عمرانی انجام خواهد شد.
نوبخت گفت: 57 هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی ، 95 هزار میلیارد تومان از منابع بازار سرمایه ، 180 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی و 24 هزار میلیارد تومان هم سهم بخش خصوصی خواهد بود و منابع داخلی شرکتهای دولتی هم 102 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است .
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: 160 هزار میلیارد تومان هم از منابع خارجی جذب خواهد شد که معادل 12 میلیارد دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی و 20 میلیارد دلار فاینانس و 18 میلیارد دلار هم به صورت مشارکت داخلی و خارجی پیش بینی شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *