صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هشدارهای روی پاکت سیگار برای سیگاری‌ها چقدر موثر بود؟

۰۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۶:۰۶
کد خبر: ۱۳۹۱۴۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
شواهدی وجود دارد که ثابت می‌کند چاپ برچسب‌های هشدار دهنده گرافیکی روی پاکت سیگار موجب شده‌اند سیگاری‌ها خطرات بهداشتی سیگار را در نظر بگیرند و حتی ممکن است به آنها کمک کند تا این عادت را ترک کنند.
به گزارش گروه اقتصاد به نقل از مدیکال نیوز، شاید برای شما هم این پرسش بوجود آمده باشد که چگونه هشدارهای گرافیکی روی پاکت‌های سیگار مغز افراد سیگاری را تحت تاثیر قرار می‌دهند؟ و اینکه آیا زدن اینگونه برچسب‌های هشداردهنده گرافیکی کمکی به افراد سیگاری می‌کنند تا خطراتی که سیگار کشیدن برای سلامتشان دارد را درنظر بگیرند؟

باید گفت بله؛ نتایج حاصل از یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که درج چنین تصاویری روی پاکت سیگار مناطقی از مغز را که در ارتباط با قوه تصمیم‌گیری، احساسات و حافظه قرار دارند را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

"درن مایز" استادیار مرکز سرطان لومباردی در "جرج تاون" واشنگتن دی‌سی و همکارانش که یافته‌های خود را در مجله رفتارهای اعتیاد آور منتشر می‌کنند سیگارکشیدن را علت اصلی مرگ و میر قابل پیشگیری در آمریکا و مسئول کشته شدن بیش از 480.000 آمریکایی در سال است.

شایان ذکر است با توجه به گزارش مراکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC)، "سیگار کشیدن" خطر ابتلا به بیماری "عروق کرونر" قلب و سکته مغزی را دو تا چهار برابر افزایش می‌دهد و خطر ابتلا به سرطان ریه را در حدود 25 برابر افزایش می‌دهد.

در همین رابطه آمارها روی نیاز به داشتن یک استراتژی برای کاهش مصرف سیگار تاکید دارند و یکی از این استراتژی‌ها نصب برچسب‌های هشدار دهنده گرافیکی (GWLs) روی بسته بندی سیگار بوده است.

گفتنی است تا به امروز، این طرح در بیش از 65 کشور اجرا شده است و شواهدی وجود دارد که موجب شده‌اند سیگاری‌ها خطرات بهداشتی سیگار را در نظر بگیرند و حتی ممکن است به آنها کمک کند تا این عادت را ترک کنند.

لازم به ذکر است سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) اجرای چنین هشدارهایی را از سال 2009 آغاز کرد هر چند که چالش‌های قانونی با شرکت‌های تولید دخانیات این روند را به تعویق انداخته است.

اسکن‌های مغزی پاسخ‌های عصبی به GWLs را اندازه می‌گیرند

در این مطالعه، "مایز" و همکارانش به دنبال تعیین مکانیسم‌های بیولوژیکی زیربنایی بودند که ممکن است توضیح دهد که چرا GWLs در بسته بندی سیگار، افراد سیگاری را تشویق می‌کند که در مورد پیامدهای بهداشتی فکر کنند.

این برچسب‌ها (GWLs) برای مثال شامل یک تصویر از یک دهان باز با دندانی که دچار پوسیدگی شده و یک تومور در لب پایین در کنار برخی از متون است که می‌گویند:"هشدار؛سیگار عامل سرطان است".

این تیم با استفاده از تصویرسازی تشدید کاردکرد مغناطیسی (fMRI) مغز که با اسکن مغز به دست می‌آید فعالیت مغز فرد را در مواجهه با این تبلیغات نشان می‌دهد و به آنها اجازه می‌دهد که این فعالیت‌ها را تجزیه تحلیل کنند.

علاوه بر این، افراد به استفاده از یک دکمه کنترل پس از مشاهده هر تصویر مشاهده می‌کردند که با دیدن هر کدام از این تصاویر چقدر نسبت به سیگار تنفر پیدا می‌کنند؛که از 1(اصلا) تا 4(بسیار زیاد) بسته به میزان تنفر متغیر است.

لازم به یادآوری است در ماه آوریل سال 2015، تحقیقاتی که توسط وبگاه "مدیکال نیوز" منتشر شد نشان می‌داد که برچسب‌ها به افزایش دانش جوانان در مورد خطرات سیگار کشیدن کمک کرده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *