دولت آمریکا بر تعرفه ۳۰۰ درصدی وضع کرد/ لغو تحریم بی اثر شد
درحالی که با اجرایی شدن توافق هسته ای راه ورود پسته ایران به بازار آمریکا باز شده است وضع تعرفه ۳۰۰ درصدی بر پسته ایران از سوی دولت آمریکا مانع عمده ای در راه صادرات این محصول ایران به آمریکا در رقابت با پسته تولیدی کالیفرنیا محسوب می شود.
برای چند دهه، کالیفرنیا انحصار بازار پسته آمریکا را در اختیار داشته و کشاورزان این ایالت سرمایه گذاری سنگینی برای مزارع تولید پسته کرده اند. هر چه سطح آبهای زیرزمینی پایین تر می رفت، کشاورزان چاه های عمیق تری برای دسترسی به آب حفر می کردند. اما تا دهه 1980 پسته ایرانی سلطان پسته دنیا بود.
با لغو تحریم ها و ورود پسته پرمغزتر و درشت تر ایران به بازار آمریکا برخی از طرفداران پسته آمریکا احتمالا دیگر تمایلی به خرید پسته تولیدی در کالیفرنیا نخواهند داشت.
البته تعرفه 300 درصدی ای که به پسته وارداتی از ایران بسته می شود، احتمالا تا حدی از پسته کاران آمریکایی در برابر رقیب جدید محافظت خواهد کرد.
پسته کاران کالیفرنیا در سال 2014، 513 میلیون پوند پسته تولید کرده و تولید خود را از سال 2004 سه برابر نموده اند. اما تشدید خشکسالی در این ایالت موجب شده تا میزان تولید در سال 2015 کاهش یابد و به 275 پوند برسد.
پسته کاران کالیفرنیا می گویند فعلا نگرانی چندانی از ورود پسته ایران به بازار ندارند، به خصوص تا زمانی که تعرفه واردات بالا باشد. باب کلین، مدیر کمیته اجرایی پسته در فرسنو گفت، احتمالا پسته ایرانی دارای مقادیر زیادی آفلاتوکسین است که موجب ایجاد قارچ می شود و طرفداران پسته این کشور را کاهش می دهد.
برایان بلکول، پسته کار آمریکایی می گوید: «این روزها یک بازار جهانی شکل گرفته است...بنابراین اگر ایران یک میلیون پوند پسته خود را وارد بازار آمریکا کرد، این بدان معناست که این کشور یک میلیون پوند پسته در بازاری دیگر نظیر چین یا اروپا کمتر فروخته است.»
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *